Kalendár podujatí

Ivanka XC

comment Hodnotenia akcie

2.33 / 5 • 3 hodnotenia
thumb_up1thumb_down reply

22km trat (najdlhsia) .Na tento pretek som siel 1. krat a podla pretekarov okolo to na “nudne tempo” nevyzeralo. Zacalo to startom posunutym o cca 45min. Priblizne na 4. kilometri prisla prva dilema ktorym smerom sa mame uberat. Veduci pretekari sli asi 4-5km inym smerom. Ked sme sa vracali zistilo sa ze regulovcik nestihol prist vcas na miesto. Momentov tomu podobnych (test brzd a reakcie kam asi ist) bolo viacej, v skratke ORIENTACNY CYKLOPRETEK bez mapy vo vrecku.

Organizator asi neratal s tym, ze pretekari na rovine pri cca 35-40km/h nemaju sancu zareagovat na niektore slabo, alebo vobec viditelne znacenia.
Trat mozem oznacit aj ako nebezpecnu: AUTO V TRATI- ZAPARKOVANE, LUDIA SO PSAMI, CYKLISTI V PROTISMERE...

Pri proteste nam bolo povedane, ze sme NEMALI IST TAK RYCHLO a pozriet si dobre znacenie.
Na koniec sa to cele riesilo a mnohi pretekari spokojni rozhodne neboli.

ZHRNIEM: Umysel dobry, ludia mili, este aj bagety chutili 😉, ale pretek ako taky bohuzial nesplnil ani tie zakladne ocakavania.

Verim, ze sa o rok poucia a napisem par pozitivnejsich slov.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Nejdem sa obhajovať, hoci niektoré veci vidím trochu inak. Robíme dedinské preteky, nie dráhovú cyklistiku. Keď prídem na križovatku, tak trochu spomalím a pozriem sa, či niekde (v tomto prípade na moste) nie sú značky. Ok, dá sa búšiť do pedálov 40kou a prejsť kilometer bez toho, že by mi chýbalo značenie trate, ktoré bolo inde po 100 i menej metroch. Neviem presne, kade sa ten váš vláčik prehnal, ale dúfam, že ste nepretekali po cyklochodníku.
Mimochodom, mapa "dlhej" trate bola k dispozícii aj online vopred, aj na informačných tabuliach v priestoroch centra pretekov.
V každom prípade sme vďační za účasť i za podnety. Do budúcna sa pokúsime niektoré veci odstrániť. Len neviem, či ešte nejaké nabudúce bude, keď sa všade stavia.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Trasa- nadlsia bola fajn, nestratil som sa ale co ma neprijemne prekvapilo, to ale nema s usporiadatelmi nic, je fakt ze na odbocke z hradze ku bufetu boli miesti chatari ktori cele preteky sabotovali tym, ze prve kolo postavili auto cez cestu, v druhom kole dokonca 3 metrovu haluz zo stomu krizom cez celu cestu a nadavali jazdcom... a to na pozemku ktory vobec niee je sukromny....

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Tiež mám podobnú skúsenosť trať bola veľmi zle značená. Po pár pokusoch ísť na čele jednej skupiny a blúdenia som sa poslušne vrátil za "domáceho" jazdca ktorý poznal trasu. Áno boli aj nebezpečné momenty keď z poľnej cesty zaliatej slnkom vbehnete do tmavého lesa a tam natrafíte na rodinku na bicykloch. Viem že trať nebola uzavretá len pre jazdcov tak som s týmto počítal a jasné bezpečnosť na prvom mieste. Len niekedy som mal pocit že stále kľučkujem medzi autami psami vyhýbam sa deťom a za každou zatáčkou čakám nejakú zradu.
Trošku som dúfal že sa organizátor z minulého roku poučí lebo tiež značenie trasy bol kameň úrazu.
Pevne verím že organizátor nezoberie protesty a kritiku osobne ale zapracuje budúci rok na lepšom značení.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up