Kalendár podujatí

Smolnícky MTB maratón

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

comment Hodnotenia akcie

4.33 / 5 • 6 hodnotení
thumb_up1thumb_down reply

Veľmi príjemná atmosféra, samotná organizácia veľmi dobre, zázemie je na nádhernom mieste (možnosť kúpania, ... ).
Trať pomerne náročná (k čomu asi prispela aj nočná búrka a mäkký podklad), dobrá kombinácia rôznych terénov, single aj zvážnice, výživné stúpania, sem tam nejaký konár po ťažbe, pomerne jednoduché nie technicky náročné zjazdy (s výnimkou niekoľkých úsekov). Som už starší ročník (51r.) a mne pripomínala trate z pred cca. 20 – 25 rokov (taký natural charakter so všetkým čo k tomu patrí), ale myslím, že pre chalanov odchovaných na single-tracks to asi nebolo to pravé orechové. Značenie hore kopcom a po rovine až zbytočne často (hlavne jednoduché úseky bez odbočiek), naopak úseky dole kopcom (hlavne križovatky) by bolo treba znažiť výraznejšie (aj mne sa podarilo na prvom zjazde zletieť cca. 100 výškových metrov do doliny, bolo tam zabudnuté nejaké staré značenie - z behu ???).
Jediným podstatným mínusom celého podujatia pre mňa bolo vyhlásenie výsledkov. Ešte o 15:00 neboli dostupné priebežné výsledky 50km (pri tom počte účastníkov stačí vyvesiť priebežné výsledky na nejakú vytlačenú A4) a taktiež to, že samotné vyhlásenie výsledkov 50km bolo naplánované až po prvom koncerte (o cca. 17:00 ???). Ja som prišiel z Brezna s rodinkou a mal som po pretekoch naplánované obhliadku miestnych zaujímavostí a tak som nemohol zostať. O to viac ma to mrzí, že som sa dostal výnimočne na bedňu a nie je to voči organizátorom košér, keď na bedni je prázdne miesto (keď som odchádzal okolo 15:30 ešte neboli priebežné výsledky, tak som vlastne ani nevedel, že som na bedni). Inak nezvyknem z pretekov utekať. Nemám nič voči koncertom, ale organizačne je asi dosť obtiažne skombinovať pri takýchto akciách športový aj kultúrny program.
Držím prsty a ak zdravie vydrží, tak prídem aj na ďalší ročník a možno dorazíme aj väčšia grubka z okolia Brezna resp. sa vidíme na behu ešte tento rok na jeseň (som skôr bežec ako biker).

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Pekny kraj , dobra trasa 20km, akurat mne osobne chybalo napr pametna medaila alebo tricko v baliku… nie niesom zberatel ale taka malickost potesi a naklady su 1-2€ cize tymto smerom by to mohlo ist najma inspiracia pre mladsich …

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Veľmi príjemná atmosféra, prostredie. Zázemie je na nádhernom mieste, program parádny. Do budúcna by som zlepšil spôsob registrácie, aby online registrovaní nemuseli čakať v rade s tými, čo sa registrujú priamo na mieste. A bola by vhodná aj časomiera cez čip. Predsa len sú to preteky.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

preco si tam stal? boli tam 4 stoly a 4 rady (20nie,20ano,50nie,50ano), napr u 50km uz registrovanych nikto nestal a s kamosom sme sli bez cakania

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Lebo obaja, čo mali kratku trať na starosti, tak registrovali priamo na mieste. Mali síce označenie online a na mieste, ale nefungovalo to tak.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Pekne prostredie, trat narocna tak akurat(50km) ako sa na MTB preteky patri. Sem tam bordel od tazby ale tak to sme si uz nejako na Slovensku zvykli. Znacenie OK aj ked vzdy moze byt lepsie. Urcite by bolo do buducna fajn casomiera s online vysledkami, stale neviem ako som vlastne dopadol.

Co hodnotim ako negativum je to ze nemohli prist ludia, rodina do priestoru start/ciel bez zakupenie listku na koncert. O koncert sme zaujem nemali nakolko sme hned po prichode do ciela isli prec.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Môžete prosím detailné popísať report tratí pre spätnú väzbu? Náročnosť, kvalitu, stanoviská, značenie, charakter trate a očakávania. Nepýtam sa teraz na zázemie a organizáciu v priestore jazera.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Samotná organizácia super, výsledky by mohli byť naozaj skôr. Mooja prvá 50-tka znamenala veľa trápenia a tlačenia, v čom som určite nebol sám, ako som videl ostatných. Náročné boli najmä dlhé stúpania, ale celkovo pekný kraj, dobrá kombinácia rôznych terénov, single aj zvážnice, ktoré už ku koncu dali zabrať aj rukám. To vstupné na koncert bolo naozaj zbytočné, dosť ľudí chcelo ísť po pretekoch domov, ale museli kúpiť vstupenku, ak chceli ísť dnu s niekým z rodiny.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up