Kalendár podujatí

Logo: West Carpathian Challenge West Carpathian Challenge

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Trasa

Druhý ročník západokarpatského dobrodružstva povedie z Liptova až po Stupavu (pri Bratislave). Krásnych 590km cez hory a cez doliny. Chrumkavé prevýšenie 14.500m. Trasa bude mierne upravená, zajdeme trochu ďalej na sever a objavíme pár nových miest a pozrieme si aj Veľký Rozsutec z nového uhla. Nové časti sme sa snažili vybrať tak, aby boli čo "najjazditeľnejšie". Trasa bude pevne daná, ale neoznačená. Elektronická podoba trasy bude zaslaná registrovaným účastníkom 10 dní pred štartom pretekov.

Štart a cieľ

WCC štartuje 5. augusta 2022 o 9:00 v lone liptovskej prírody z kempingu Račkova dolina, obec Pribylina. Na úspešných finisherov bude čakať privítacie komando v Stupave pri Bratislave. WCC nemá časový limit.

Pre koho?

V každom prípade pre dobrodruhov. WCC je určený pre tých, ktorým krátke trate nestačia a hľadajú silné zážitky a dobrodružstvo. Ideálne pre horských (odporúčané) alebo gravel cyklistov (pre skúsených jazdcov), bežcov a chodcov ako aj kolobežkárov :-)
Budeš odkázaný sám na seba, vo dne i v noci. Je na tebe, či si cestu naplánuješ a budeš sa držať svojho plánu, alebo pôjdeš, kým budeš vládať a ustelieš si v divočine. Spoločnosť ti môžu robiť len iní účastníci a na ceste ťa čaká jeden checkpoint s možnosťou dobitia prístrojov a pohodlného dočerpania síl.

Prihlasovanie a štartovné

Prihlásiť sa na WCC je možné po kliknutí na tlačítko Vyplniť prihlášku. Prosíme, uveďte kategóriu, v ktorej budete štartovať. Cena štartovného je 100 eur a zahŕňa zapožičanie trackeru, občerstvenie na štarte, checkpointe a v cieli, ako aj tričko/dres pre každého finishera a jedinečnú drevenú medailu. Štartovné je potrebné uhradiť na účet organizátora na základe e-mailovej výzvy. Okrem štartovného treba rátať s vratnou zálohou za tracker vo výške 50 eur. Tá bude účastníkovi vrátená po odovzdaní trackeru.

Storno podmienky: v prípade zrušenia účasti zo strany účastníka do 31.3. 2022 bude vrátených 100% sumy. V prípade zrušenia účasti zo strany účastníka do 30.6. 2022 bude vrátených 50% sumy. Po tomto dátume nebude vrátená žiadna časť štartovného, prostriedky budú použité na prípravu pretekov. V prípade zrušenia akcie organizátorom bude vrátených 100% sumy účastníkom.

Registrácia na preteky prebieha na tomto odkaze.

Trackovanie - alebo ako zaznamenám trasu

Každý účastník dostane na štarte tracker, ktorý zaznamená trasu. Je povinnosťou účastníka prejsť trasu celú a dbať o jej zaznamenanie. V prípade odklonu od trasy je potrebné sa vrátiť na miesto kde bola opustená a pokračovať ďalej. V prípade nekompletného záznamu trasy hrozí diskvalifikácia. Po príchode do cieľa odovzdá účastník svoj tracker organizátorovi, ktorý overí údaje.

Pravidlá

Bikepackingové eventy majú svoje špecifiká. Každý má svoj vlastný štýl, avšak niektoré pravidlá ostávajú rovnaké pre všetkých. Čo sa smie a čo nie sa dozviete práve na tomto odkaze.

Viac informácii sa dozviete na stránkach organizátora.
keyboard_arrow_up