Kalendár podujatí

Logo: 6. Detská Tour Petra Sagana 6. Detská Tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - plážové vydanie

Na brehu rieky Váh, premiérovo v Šali, sa uskutočnilo už tohtoročné šieste pokračovanie Detskej tour Petra Sagana.

Trať bola situovaná v blízkosti miestneho parku a pláže Šaľa a nebola vôbec jednoduchá. Organizátori využili hrádzu na krátke ale strmé výjazdy, k tomu ešte dusné až horúce počasie poriadne sťažili cyklistom ich športové výkony.


V súťažnej kategórii Mikro dievčatá víťazí ako na bežiacom páse maďarská bikerka Millie Stephani Jóni z klubu Superior MTB Racing team. Tentokrát zvíťazila len tesne, veď jej dve súperky zaostali v šprinte len o jedinú sekundu. U chlapcov v tomto ročníku kraľuje Artur Mešo a nebolo tomu inak ani v Šali, keď „nadelil“ druhému v cieli viac ako pol minúty. Trnavskí cyklisti priviezli na súťaž aj Suzan Eowyn Jusko, ktorá premiérovo zakúsila pocit víťazstva na Detskej tour.

V Mili chlapci rozhodovala až cieľová kamera a víťazstvo zásluhou Riška Pčolu
putuje do Proefekt Košice. Maďarská cyklistka Réka Storcz Nagy napodobnila svoju krajanku z mladšej kategórie a taktiež premiérovo zvíťazila. Ďalší maďarský biker sa pokúšal o víťazstvo v kategórii Mini chlapci, ale v záverečnom kole mal predsa najviac síl Lukáš Mašura z Cyklistickej Tour a s prehľadom zvíťazil.


Sofia Matiesková z Velosvet Cycling team Prievidza je zberateľka zlatých medailí na Detskej tour a nebolo tomu inak ani v Šali, aj keď tu jej výborne sekundovala Kežmarčanka Ninka Raffajová, ktorá si prišla pre „striebro“.

U mladších žiakov to bol najtesnejší súboj súťaže. Favoritovi Sebastiánovi Trnkovi poriadne sťažil k cestu za víťazstvom Jakub Hnojčík. Obaja reprezentanti Cyklistickej Tour v záverečnom kole zrýchlili a vzdialili sa svojim konkurentom. Aj u starších žiačok patrili prvé dve priečky Cyklistickej Tour a to s rovnakým finišom „o galusku“. Z dvojičiek Bortelových zvíťazila Karolína pred Romanou. U starších chlapcov to bolo predstavenie cyklistov ŠK Topoľčianky, keď zvíťazil aktuálny Majster Slovenska v cestnej cyklistike Martin Stano pred Milanom Húsenicom.


Peter Bahorec sa poriadne ponáhľal do cieľa a v napínavom súboji zvíťazil u mužov pred ďalším Petrom Matieskom. Ivana Nikházyová má už z Detskej tour už tiež peknú zbierku medailí a nedala ostatným „mamičkám“ v kategórii rodičov žiadnu šancu na víťazstvo.


Podujatie Detskej tour Petra Sagana pokračuje finálovým kolom 18. septembra v Žiline.

Zdroj fotografií: Gabriela Birošová
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up