Kalendár podujatí

Gavurky ride

comment Hodnotenia akcie

3.33 / 5 • 6 hodnotení
thumb_up3thumb_down reply

Caute, som jednym z organizatorov tohto podujatia. Vopred vdaka za postredy a podnety co odstranit a coho sa vyvarovat pre buduci rocnik. 3 dni pred startom sme rozposielali mail o stave ciest hlavne preto, aby sa na to kazdy mohol psychicky pripravit. Zaciatok cesty - stupanie starou hradskou smerom do Sasy sme vlastnorucne vypilili a s pomocou pracovnikov obce aj zaliali, aby tam neboli diery hlavne pri dojazde. Dalsie cesty sme vsak uz nemohli opravovat nakolko na to nemame prostriedky ani povolenia. Vacsina ciest je vsak z mojho pohladu ok, ale je pravdou, ze sa tam najdu useky v dost zalostnom stave (chceli sme sa vyhut ceste I. triedy). Vedeli sme, ze sa startovne pole roztrha hned na zaciatku a nepojde to v nejakom velkom baliku, pretoze profil ma stupajucu tendenciu prakticky od prveho kilometra. Cestu do Sasy (prvych 5km) sme uplne uzavreli a nasledne to uz bol skor roztrhany hadik ako peloton - bolo teda mozne jamy obchadzat. Ziadny z ucastnikov si na tejto ceste neposkodil kolesa - cize som rad, ze si vsetci davali pozor. 4 cyklisti nam neodbocili smerom na Suchan aj ked kazda jedna krizovatka bola znacena tabulkou aku prikladam (30x20cm). Vzory tabuliek sme rozposlali vopred mailom a tiez sme ich ukazovali pri starte. Vacsinu krizovatiek sme mali pokrytu policajtami resp. nasimi ludmi - tuto konkretnu sme si vsak mysleli, ze staci sipka (stacila pre 71 z 75 ucastnikov). Problem bol hlavne to, ze tam bola velka hmla a aj nasi ludia, ktori to jazdia vraveli, ze mali trosku problem zbadat tu odbocku vcas. Pre buduci rok aj tam vsak dame radsej cloveka. Ked to vsak porovnam aj s inymi pretekmi - napr. Teatro Malohontu - tam tiez nie su pri trati ludia, ktori ukazuju smer, ale je to riesene tabulkami. Tiez si kazdy mohol vopred pozriet mapku a do mailov sme kazdemu poslali GPX trasy. Popravde toto je prvy krat co sme organizovali cyklo-preteky a nikto z nas s tym nemal ziadne skusenosti (sme organizatormi bezeckych pretekov, ktorych sa tento rok bude konat uz 8. rocnik). Sme radi, ze sa Vas nakoniec zucastnilo 75 (povodne zaplatenych bolo 106 pretekarov). Verim, ze sa nam podari nedostatky odstranit a vidime sa aj buduci rok. Vdaka este raz za spatnu vazbu.

thumb_up3thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Bolo to v pohode. Ja som bol rád, že som sa nakoniec zúčastnil. Ako tie cesty boli určite zlé. Dobre som si zamakal. Určite takéto niečo zorganizovať neni jednoduché. Určite budúci rok to dajte skor na letné obdobie. Ak bude pekne, slnko a teplota priaznivá, to počasie určite zatiení aj zlé cesty na niektorých úsekoch.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Za mňa super akcia, stále lepšie ísť po rozbitej ceste ako keby ťa mali obiehať auta pri jazde po ceste 1.triedy. Organizácia podľa mňa OK, bol to prvý ročník takže človek je do určitej miery zhovievavý. Značenie križovatiek by som do budúcnosti určite posilnil (tabuľky by mali byť väčšie a výraznejšie, prípadne v predstihu pred križovatkou upozornenie na blízku odbočku). Pravdou je, že by mal byť organizátor na každej križovatke - verím, že chalani do budúcnosti posilnia staff. Inak veľmi sympatická akcia, trasa úplne parádna - hore dole, hotová jarná klasika - aj preto si myslím, že termín bol zvolený parádne (výborný začiatok sezóny) a myslím, že by to tak mohlo aj ostať. Verím, že neostane pri jednom ročníku a chalani budú pokračovať a zlepšovať sa....koniec koncov, človek sa vždy najlepšie učí z vlastných chýb a skúseností....Športu zdar a cyklistike zvlášť.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Kvalita cesty na niektorých miestach bola velmi zlá... Skôr by som tento pretek naplánoval v období okolo leta. Sú tam pekné pohoria výhlady, lenže počasie bolo zlé a na kopcoh bola hmla a nič nebolo vidieť. Takže určite obdobie leta naplánovať.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Akcie sme sa ako tím napokon nezúčastnili. Žiaľ keď príde od organizátora 3 dni pred štartom mail aký prišiel, tak chuť pretekať úplne opadla. V prílohe screen mailu, a úsekov, ktoré nás odradili. Zo strany organizátora z môjho pohľadu nefér takéto informácie zverejniť 3 dni pred pretekom, kedy je štartovné už dávno zaplatené. Následné vysvetlenie, že to len nejaký kolega čo písal mail prehnal, je bezpredmetné. Škoda, tešili sme sa na pekné podujatie v krásnom prostredí.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Ahoj. Presne toto som vravel kamošovi cestou tam, že ten email čo poslali 3 dni predtým to veľa pretekárov odradí. Počasie už kašlať na to, ale tie cesty boli katastrofálne. To bolo ako tankodrom. To nebolo to, že tam trebalo zaliať diery, ale tam boli v takom stave cesty, že to by museli naťiahnuť čisto nový asfalt a nie že len zaliať diery! Presne toto odradilo veľa pretekárov, že pošlu 3 dni predtým taký email. Určite táto trať nemala byť ani naplánovaná už len kvôli samotnému asfaltu a pre bezpečnosť cyklistov. My sme sa nakoniec s kamošom zúčatnili, chceli sme už tam ísť. Nevadí, snáď o rok zmenia trasu na lepšiu..

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

A druhá vec organizácia na križovatkách. No neviem si predstaviť, že by som išiel nejaký úsek sám. Na križovatkách niekde ani nikto nestál, čiže som ani nevedel kde mám isť, keby som nešiel s nejakou partiou tak zablúdim. Jedna skupinka dokonca zle odbočila a išli 3km navyše. To sa jednoducho nmôže stať. Na každej križovatke musí byť riadne vyznačené kde treba ísť..

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Pfuuu, tak toto je dobrá spätná väzba a už prestávam ľutovať že sme nešli. Jedine škoda štartovného, ale čert ho vem.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up