Kalendár podujatí

100KOM- Komárňanská stovka 2023

Ako na to ?

1. REGISTRÁCIA. Najprv sa potrebuješ registrovať na stránke pretekov.
2. TRAŤ. Ak si už registrovaný /á, vyber si trať a prihlás sa na štart. Vyplnením prihlášky na štart a po výbere trate, sa dostaneš na zoznam: „PRIPRAVENÍ NA ŠTART“. Neznamená to však, že musíš okamžite odštartovať. Na stránke pretekov sa pri tvojom mene objaví nápis: „čoskoro štartujú:“ Potom je už len na tebe, či odštartuješ v ten deň, či o týždeň, alebo najneskôr o 30 dní. Ostrý štart si aj tak musíš urobiť sám / sama. Ak do 30 dní neodštartuješ, tvoja prihláška na štart bude zmazaná a musíš si ju znova objednať, ak chceš vyraziť.
3. ŠTARTOVNÉ. Pri registrácii na štart je potrebné uhradiť štartovné. Jeho výška je 10,- € s medailou / 7,- € bez medaile a môžeš ho uhradiť prevodom na účet, alebo pomocou Pay Pal. V čase prevádzky predajne PIKO-BIKE, kde je štart aj cieľ, je možná platba aj v hotovosti.
4. ŠTART. Ak máš prvé tri body splnené, stiahni si zo stránky GPX trate a vlož si ju do svojej navigácie. Teraz si stačí len vybrať vhodný čas a prísť na štart. Pristúp ku QR kódu s nápisom START, načítaj ho do mobilu a odošli. Tým sa sám /sama odštartuješ, spustia sa stopky, a začne sa merať tvoj čas jazdy. Potom už stačí točiť pedálmi a orientovať sa podľa navigácie. ŠTART aj CIEĽ sú v Komárne, pri predajni bicyklov PIKO-BIKE.
5. KONTROLNÉ BODY. Na tratiach sú umiestnené kontrolné stanovíštia. Vyznačené sú na mape a na ich mieste sú taktiež umiestnené QR kódy. Tu sa musíš na chvíľu zastaviť, QR kódy načítaťdo mobilu a odoslať. Tak sa zaznamená nie len to, že si týmito bodmi prešiel /a, ale aj tvoj medzičas.
6. CIEĽ. Po prejdení celej trate a načítaní všetkých kontrolných QR kódov, treba na mieste cieľa načítať cieľový QR kód. Jeho načítaním sa zastavia stopky a zaznamená sa tvoj celkový čas jazdy.
7. ÚSPEŠNÉ DOKONČENIE. Ak si dorazil do cieľa v čase kratšom, ako je časový limit trate, splnil si všetky podmienky a tvoje údaje sa zaznamenajú v stálej, verejnej výsledkovej listine a dostaneš jedinečnú, hodnotnú medailu. Na mailovú adresu, ktorú si pri registrácii zadal / a, dostaneš gratulačný mail so všetkými údajmi, medzičasmi a celkovým časom jazdy.
8. Počet štartov nie je obmedzený, každý registrovaný sa môže na štart prihlásiť v neobmedzenom množstve. Môžeš sa tak vo výsledkovej listine porovnávať nie len s časom ostatných, ale vieš sledovať aj rozdieli časov vo svojich jazdách. Pred každou jazdou sa však treba znova prihlásiť na štart, (bod 2.) a uhradiť štartovné. Ak si chceš zajazdiť viackrát v danom roku, oplatí sa Ti objednať si permanentku. Tá je výhodná aj v prípade, ak chceš zabojovať o pohár 100KING, alebo 100XL.
9. „Komárňanská stovka“ je výzva! Pre tých, ktorý na bicykli ešte neprešli naraz 100 či 200 kilometrov je to výzva dokázať to! Pre tých, ktorým 100 či 200 kilometrov nerobí žiadny problém, a takéto vzdialenosti bežne bicyklujú, je výzvou zdolať ju v čo najkratšom čase a získať za svoj výkon jedinečnú medailu. Túto jedinečnú medailu získa každý, kto prejde trať v časovom limite a zakaždým, keď tak urobí.
10. Tipy pre cyklistické kluby a skúsených pretekárov:
Všetky trate sa dajú využiť aj na tréningy. Ak si chcete spoločne zatrénovať, odštartujte spolu, ale ak si chcete navzájom porovnať výkonnosť, prípadne si chcete v rámci klubu, alebo partie zasúťažiť, štartujte individuálne, minimálne v 5-10 minútových intervaloch.

Odporúčania

Tipy pre cykloturistov, cyklistických nadšencov a amatérskych pretekárov:
Ak si ešte neprekonal naraz takúto vzdialenosť, odporúčame ti vyraziť na ktorúkoľvek trať minimálne vo dvojici. V prípade, že nie si plnoletý / á, sprievod dospelého je nevyhnutný.

Odporúčanie pre všetkých:
  • Pred štartom si okrem iného prekontroluj, či máš plne nabitý mobil. Ak sa ti totiž mobil vybije, nebudeš vedieť odoslať QR kód z kontrolných stanovíšť a program vyhodnotí, že si nimi neprešiel / neprešla a diskvalifikuje ťa. V takom prípade pribudne číslo v kolónke „DISKVALIFIKOVANÍ“.
  • V prípade dokončenia nad časovým limitom bude v kolónke „MIMO LIMITU“ o jedno číslo viac! Žiadne obavy, najbližšie sa ti to určite podarí.
  • Jazdi opatrne, dodržiavajte zákon o cestnej premávke.
  • Jazdi s riadne upevnenou prilbou. Len blázni a budúci invalidi jazdia bez nej.
  • Pri nočnej jazde buď riadne osvetlený / á.

    Všetky ďalšie informácie nájdeš na stránke organizátora. Želáme ti jazdu bez defektov a zranení, s peknými zážitkami a vetrom do chrbta.
  • keyboard_arrow_up