Kalendár podujatí

6. kolo Slov. pohára CX (UCI C2)

Pozvánka: Nabitý cyklokrosový víkend v Šamoríne preverí techniku jazdy

Rok sa s rokom stretol a areál X-BIONIC Sphere v Šamoríne opäť priláka cyklokrosových nadšencov.

Šancu preukázať svoje schopnosti poradiť si s blatistými podmienkami a prekážkami dostanú nielen „starí bardi“ kategórie Masters, no i „mladé pušky“. Celý program je rozčlenený do troch dní, a síce do predĺženého víkendu 17. – 19. novembra 2023.

Začíname „omladinou“

Deň boja za slobodu a demokraciu sa bude niesť v duchu mladých nádejí. V rámci European Cup-u kategórie C2 si to medzi sebou rozdajú kategórie U17, juniori a U23. Dejiskom súboja bude samotný areál X-BIONIC Sphere, pričom jeden okruh meria 3 000 metrov a poväčšine sa pôjde na trávnatom, resp. hlinenom povrchu. Po „odkrúžení“ nastúpia a svoje umenie predvedú Masters kategórie.

Európsky pohár CX
Ako to už pri týchto podujatiach býva, pre všetkých je pri prihlasovaní povinná platná UCI licencia na tento rok. Samozrejmosťou je pretekanie na ráme schválenom UCI, no i maximálna šírka pneumatiky 33 mm. Registrácia prebieha priamo na stránke SZC a bude uzavretá 15. 11. o 15:00. Štartovné sa líši naprieč kategóriami od 5 € pre U17 cez 10 a 15 € pre Juniorov a U23 až po 40 € pre všetky Masters kategórie.


Pokračujeme domácimi podujatiami

Sobota a nedeľa budú patriť dvom identickým pretekom. Od Európskeho pohára sa presunieme pod ten náš, Slovenský pohár v cyklokrose. Jeho 6. a 7. kolo majú rovnakú trať ako v predošlý deň, v rovnaký deň a čas sa uzatvára aj prihlasovanie. To prebieha už tradične na stránke SZC pre sobotu aj nedeľu. Jediný rozdiel je v kategóriách – v nedeľnom kole sa môžu zapojiť okrem žiakov, Masters a Elite kategórií aj kadeti a juniori.

Európsky pohár CX

Porovnanie so svetovou špičkou aj lákavé odmeny

Na Slovensko do Šamorína každoročne zavítajú aj zahraniční cyklisti a práve toto kolo si drží určitú prestíž. Inak tomu nebude ani tento rok, keď svoju účasť predbežne potvrdila Viktória Chladoňová, bronzová medailistka z minulotýždňových Majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Okrem nej sa na pretekoch predstaví viacnásobný majster SR v cyklokrose Matej Ulík, minuloročný víťaz a niekoľkonásobný majster Poľska v cyklokrose Marek Konwa či juniorský vicemajster Európy v cyklokrose Zsombor Takács. A hoci nemôžeme očakávať účasť takých kádrov, akým je napríklad Wout van Aert, Belgicko bude mať svoje zastúpenie v podobe mužského i ženského tímu. Konkurencia tu bude nabitá a niet sa čomu čudovať – súťaží sa o lákavé prize money, no, samozrejme, aj o body do celkového poradia v oboch pohároch. Kompletné propozície všetkých pretekov nájdete na stránke SZC.

European Cup
Predpoveď počasia zatiaľ vyzerá pre cyklokros ako stvorená – cez týždeň dážď a cez víkend jasno. Kto sa stane kráľom a kráľovnou blatistých okruhov?
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up