Kalendár podujatí

Žabokreky Tour

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.
Cyklo-turistický klub Žabokreky nad Nitrou v spolupráci s obcou Žabokreky nad Nitrou pozývajú všetkých priaznivcov cyklistiky na 3. ročník cyklistického podujatia Žabokreky tour.
Ponúkame vám príjemnú cyklistiku po okresoch Partizánske, Topoľčany a Bánovce nad Bebravou vhodné pre všetky vekové kategórie, od detí až po cyklistických veteránov.

Propozície

Kedy: 10. Jún 2023 Sobota
Kde: Obecný úrad Žabokreky nad Nitrou

Program

Prezentácia: od 8:30 h do 10:45 h pred Obecným úradom
Otvorenie: 10:20 h, pred Obecným úradom za účasti Starostu obce Žabokreky nad Nitrou a hostí podujatia Žabokreky tour ako sú Milan Dvorščík a Jozef Regec.
Štart: 11:00 h, štart trasy C4 – detská (štart a cieľ pred Obecným úradom) – 11:30 h, spoločný štart pre trasy C1, C2, C3, C5, C6, C7 od Obecného úradu.
Cieľ: Park pred zdravotným strediskom Žabokreky nad Nitrou – cieľ bude otvorený od 12:30 h. V cieli každého účastníka čaká účastnícky list, medaila a občerstvenie (kapustnica, pivo/ nealko alebo kofola). Pre trasy C1, C2,C3, C6,C7 je pripravená TOMBOLA. Pre deti budú pripravené atrakcie: Skákacie hrady, maľovanie na tvár atď. Ukončenie podujatia je o 17:00 h, po tomto čase bude cieľ uzatvorený a kancelária zrušená.

Trasy

C1: okruh cca 105 km, odporúčaný bicykel: Cestný, Cross (Žabokreky, Partizánske, Horná Ves, Ľubianka, Oslany, Partizánske, Brodzany, Turčianky, Klatová n. Ves, Bošany, H. Chlebany, Norovce, Šišov, Zlatníky, Cimenná, V. Držkovce, Dvorec, D. Naštice, Pečeňany, Rybany, Pravotice, Ostratice, Žabokreky n/N.)
C2: okruh cca 53 km, odporúčaný bicykel: Cestný, Cross, MTB (Žabokreky n/N., Ostratice, Pravotice, Rybany, Pečeňany, D. Naštice, Biskupice, Haláčovce, V. Hostie, Šišov, Norovce, Bošany, Chynorany, Žabokreky n/N.)
C3: okruh cca 31 km, odporúčaný bicykel: Cestný, Cross, MTB (Žabokreky n/N., Ostratice, Nadlice, Rajčany, Krušovce, Práznovce, Baštín, Bošany, Chynorany, Žabokreky n/N.)
C4a: Detská okruh 1,2 km (ul. Školská, ul. Ľ. Podjavorinskej, ul. Štúrova, ul. Štefánikova, ul. Školská).
C4b: Odražadlá 500 m (detská) (ul. Školská).
C5: okruh 7,2 km – Deti 7-15 rokov s rodičmi (Školská, Tehelná, Panelka smer letisko, hrádza rieky Nitra, späť cez letisko, Tehelná, Školská.)
C6: MTB Horská - okruh 26 km, odporúčaný bicykel: MTB, Downhill (Školská, Tehelná, Panelka smer letisko, hrádza Rieky Nitra, Pump track, Čistička, most rieky Nitra, Záhradky za riekou Nitra, vjazd do hory, smer stará skládka Brodzany, Obec Brodzany, smer Štepy, Štepy, smer Hlboké, Hlboké, smer Ondrej chata, Ondrej chata, studnička, smer záhradky, Záhradky, smer most rieky Nitra, po hrádzi rieky Nitra, Panelka, Tehelná, Školská.)
C7: Gravel – okruh 36 km, odporúčaný bicykel: Gravel, Cross (Školská, Hlavná smer PE, Odbočka doľava pri farme u Ďurkových, poľná cesta smer Židovský cintorín, smer Hradište, Odbočka doľava smer Vysočany, Vysočany cintorín, Vysočany kostol, Nedašovce futbalové ihrisko, Pravotice, Rybany, Borčany, Chudá Lehota, Smer Rajčany, odbočka Liv. Opatovce, Livinské Opatovce, Ostratice, Žabokreky n./N.)

Na trasách C1, C2, bude stanica s občerstvením v Horných Chlebanoch.

Registrácia a štartovné

Registračný formulár nájdete na tomto odkaze. Vypíšte presné údaje vo formulári. Dôležité sú aj kontaktné údaje pre prípadnú komunikáciu.
Registrácia vopred cez terminál:
  • dospelí na C1, C2, C3 , C6, C7: 7,- € / osoba
  • deti do 15 rokovo v sprievode zákonného zástupcu: 5,- € / osoba
    Registrácia a platba na mieste:
  • dospelí na C1, C2, C3, C6, C7: 10,- € / osoba
  • deti do 15 rokovo v sprievode zákonného zástupcu: 7,- € / osoba
    Deti do 12 rokov na C4:
  • registrácia vopred cez terminál zdarma
  • registrácia a platba na mieste 1,- € /
    Deti od 8 do 13 rokov na C5 (rodičia neplatia):
  • registrácia vopred cez terminál: 1,- €/
  • registrácia a platba na mieste : 2,- €/

    V cene štartovného je zahrnutá porcia kapustnice, a 0,5 l pivo, nealko pivo alebo Kofola, účastnícky diplom a medaile pre trasy C1, C2, C3, C6, C7. Pre trasu C4 a., C4 b. a C5 – detská v cene štartovného je zahrnuté medaila, diplom a sladkosti.

    Dodatočné informácie

  • ŽABOKREKY TOUR NIE SÚ PRETEKY. Nemeria sa čas, neurčuje sa poradie, nejde o výhry a ceny.
  • Vek štartujúceho je neobmedzený, deti do 15 rokov sa môžu zúčastniť len v sprievode zákonného zástupcu (platí pre trasy C1, C2, C3, C6, C7), mládež vo veku 15 – 17,99 rokov musí pri registrácii predložiť písomný súhlas rodiča.
  • Trasu C4 môže absolvovať dieťa, ktoré sa vie bicyklovať ako aj dieťa na odrážadle. Deti do 10 rokov MUSIA jazdiť v sprievode osoby staršej ako 15 rokov (rodič, zákonný zástupca). Pre Deti na odražadlách bude trasa skrátená na cca. 500 metrov.
  • bicykel v dobrom technickom stave a ideálne aj základné servisné vybavenie (duša, pumpa…)
  • na trase budú zabezpečené občerstvovacie stanovištia s vodou a iontovými nápojmi: Trasy C1,C2.
  • ochranná prilba je povinná podľa platných predpisov
  • podujatie sa uskutoční za každého počasia
  • každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť, podujatie sa koná za plnej cestnej premávky, bez zabezpečenia križovatiek, je nevyhnutné dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Pre trasy C1,C2,C3, C6, C7 budú cyklistom asistovať motohliadky pre väčšiu bezpečnosť.
  • Po príchode do cieľa je každý účastník povinný ohlásiť svoj príchod v kancelárii podujatia. Lístky na Jedlo a nápoj dostane každý účastník po príjazde do cieľa a odhlásení sa .
  • Ak niekto nedokončí, tak kontaktuje kanceláriu podujatia, číslo 0948 061 060. Kancelária a cieľ sa rušia o 17:00 h
  • V prípade zranenia s nutnosťou zdravotníckeho zásahu volajte na 112 alebo 155, potom oznámte situáciu do kancelárie podujatia.
  • Usporiadateľ si v prípade neočakávanej udalosti vyhradzuje právo zmeny a zrušenia podujatia.
  • Pre vzdialených účastníkov bude zdarma pripravená telocvičňa zo sprchami a toaletou. Treba si priniesť spací vak a karimatku a nahlásiť sa vopred.


    Kompletné propozície nájdete na stránke organizátora.
  • keyboard_arrow_up