Kalendár podujatí

Logo: Hory a mesto 2024 Hory a mesto 2024

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom podujatia.

Po minuloročnom komornejšom ročníku pre vás tím festivalu Hory a mesto prinesie bohatý program v novom priestore. Bude sa po prvý krát konať v priestoroch Vivo! Bratislava. Počas piatich dní, 9. apríla – 13. apríla môžete byť svedkami prednášok, diskusií a filmov z rôznych kútov sveta.

Okrem hodnotných filmov budú súčasťou festivalu aj známe osobnosti. Piatkový večer sa bude niesť v znamení odovzdávania ocenení za najlepšie slovenské horolezecké výstupy, kde si víťazi odnesú domov bronzovú, striebornú aj zlatú karabínu, a to aj za prítomnosti úžasnej francúzskej horolezkyne Catherine Destivelle, ktorá je jednou z hlavných hostí festivalu a po oceneniach sa predstaví v samostatnom programovom bloku.

Sobotný večer obohatí svojou prítomnosťou profesionálna lyžiarka američanka Hadley Hammer spolu s českým skialpinistom a horolezecom Zdeňkom Hákom.

Zo sprievodného programu pripravujeme premietanie pre školy, lezeckú pavučinu, náučný chodník, viaceré tematické fotovýstavy, či rôzne atrakcie pre deti i dospelých počas festivalu. Súčasťou bude aj blok s prezentáciou horských chát. Novinkami tento rok budú sekcia Bouldering a sekcia Jaskyniarstvo.

Aj tento rok je súčasťou festivalu filmová súťaž, ktorá mala uzávierku 20.2.2024, a tiež fotosúťaž, do ktorej sa záujemcovia môžu prihlasovať do 24. marca 2024. Odborná porota udelí ocenenia v 5 kategóriách, a to Cena Grand Prix (Cena za najlepšiu fotografiu), Horská krajina, Horské a „outdoorové“ športy, Horská kultúra a ľudia a kategória Fotografia s najväčším počtom hlasov na webstránke festivalu.

Kompletný program festivalu a lístky na jednotlivé filmy nájdete na tomto odkaze.
keyboard_arrow_up