Kalendár podujatí

Logo: 12/24H- 100KOM 12/24H- 100KOM

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Stovka – psychologická hranica. Mnoho hobby cyklistov ju síce dáva bežne, pre väčšinu je to však hranica, za ktorú sa ešte nedostali, resp. dlhšiu dobu sa chystajú na jej zdolanie.

Tvorcovia tzv. instantnej cyklotúry „Komárňanská stovka“ sa svojím nápadom zamerali na obidve tieto skupiny cyklistov a vytvorili systém, aký na Slovensku ešte nemá obdobu.

Komárňanská stovka
Pôvodná cyklotúra, ako jej názov naznačuje, po jej spustení v júli 2020, rýchlo prerástla do cyklistických pretekov. Vďaka vypracovanému systému sa všetky časy jázd zaznamenajú v stálej výsledkovej listine („Sieň slávy“). Účastníci si v nej začali navzájom sledovať časy a následnými jazdami prekonávať nielen svoje výkony, ale hlavne výkony ostatných cyklistov, čím sa vytvoril zdravý súboj o popredné miesta.

Komárňanská stovka, 100kom
„Komárňanská stovka“ funguje pomocou QR kódov. Potrebujete mať teda so sebou mobilný telefón s dátami. Načítaním a odoslaním štartového QR kódu sa sami odštartujete, spustia sa stopky a beží váš čas jazdy. V cieli sa časový záznam zastaví podobným spôsobom. Na tratiach je umiestnených niekoľko kontrolných bodov, ktoré na tom istom princípe zaznamenajú váš prejazd a medzičas. Stačí sa pri nich len na chvíľu zastaviť, aby ste ich mohli načítať a odoslať. Všetky sú umiestnené priamo pri trati, nemusíte teda nikde zísť zo smeru jazdy. Na stránke nájdete aj fotografie s ich presným umiestnením.

Komárňanská stovka
„Vytvorili sme dva okruhy – výzvy, povedal nám autor stovky Kamil Kovács, 100 a 200 km. Ak zdoláte výzvu v časovom limite a v správnom poradí načítate všetky kontrolné QR kódy, v cieli získate originálnu medailu. Za 100 km okruh bronzovú, za 200 km striebornú a keď odjazdíte oba okruhy za sebou behom 24 hodín, získate medailu zlatú a členstvo v Golden klube. Pre najtvrdších vytrvalcov organizujeme na týchto okruhoch 29. - 30. júna 2024 už 3. ročník 12/24-hodinových pretekov.“

100kom, Komárňanská stovka
O podobnej akcii, ktorá je otvorená pre všetkých cyklistov, všetky kategórie bicyklov, počas celého roka, na Slovensku zatiaľ nevieme. Aj to je jeden z dôvodov, aby sme sa vybrali do Komárna a vyskúšali si tento zaujímavý systém. Trate sú rovinaté, len s minimálnym prevýšením a jazdí sa na skvelých asfaltových povrchoch. Dlhé rovinky vedú po cyklocestách a sčasti po cestách s minimálnou premávkou aj počas pracovných dní.


„Komárňanská stovka“ je tu však aj pre cykloturistov, čo nenaháňajú časové rekordy, ale chcú si len zabicyklovať, vidieť zaujímavosti a pekné prírodné zákutia, ktorých je popri Dunaji a Váhu neúrekom.


Nezáleží, do ktorej skupiny cyklistov patríš, zaregistruj sa a uži si svoju jazdu. Proste buď aj ty STO-vka!

Sleduj nás aj na Facebooku. Fotoalbum si môžeš pozrieť na tomto odkaze.
Zdroj fotografií: F. Bányai, F. Buga
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up