Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Wild Edge Trail kombinuje rýchlosť XC bicykla so všestrannosťou maratónca. Vezmite ho na dlhé výlety alebo na preteky. Odmenou vám bude zábava a rýchlosť.

Ľahký karbónový rám s vyváženou geometriou spolupracuje s odpružením RockShox. Okrem toho je tu osvedčená a spoľahlivá výbava Shimano Deore XT s radením 1x12 a s hydraulickými kotúčovými brzdami. Pre maximálnu voľnosť pohybu na trailoch a zjazdoch je samozrejme nutnosťou teleskopická sedlovka.

Spolu s ľahkými kolesami a plášťami od Schwalbe je Wild Edge Trail všestranný terénny pretekársky stroj, ktorý vám dodá potrebnú rýchlosť a plynulosť na trailoch s maximálnym športovým vyžitím. Vyrába sa vo veľkosti M, L a XL. Na našom eshope máme veľkosť M a na výbavu sa detailne pozrieme v unboxingu.

Špecifikácia

  • Rám: Wild Edge Trail, karbónový
  • Vidlica: RockShox SID Select RL-R
  • Tlmič: RockShox SIDLuxe Select+ RL-R
  • Radenie: Shimano Deore XT SL-M8100, rapidfire+, I-spec-EV
  • Prehadzovačka: Shimano Deore XT RD-M8100 shadow+
  • Kľuky: Shimano Deore XT FC-M8100, prevodník: 32 zubov
  • Reťaz: Shimano SLX CN-M7100
  • Kazeta: Shimano SLX 12-rýchlostná, rozsah: 10-51 zubov
  • Brzdy: Shimano Deore XT BR-M8100, kotúče: 180 mm, Center Lock úchyt
  • Kolesá: DT Swiss X1900
  • Plášte: Schwalbe Wicked Will EVO, Super Race, TLE-bezdušové, rozmer: 62-622
  • Riadidlá: Race Face Turbine, hliníkové
  • Gripy: Ergon GA20
  • Predstavec: Race Face Turbine
  • Hlavové zloženie: Acros ZS44/ZS56
  • Sedlo: Selle Royal Sirio S1
  • Sedlovka: Limotec Alpha 1 lite, teleskopická, priemer: 31,6 mm, zdvih: veľ. M: 100 mm, L: 125 mm, XL: 150 mm

Geometria

BULLS Wild Edge Trail geometria

Unboxing

Okrem klasickej ochrany rámu je BULLS známy aj psychologickou ochranou, a to v podobe kamufláže vyobrazenia televízora s veľkou uhlopriečkou na prepravnej krabici. Jednoducho preto, aby prepravca manipuloval s krabicou nanajvýš opatrne. Vo vnútri je takmer všetko chránené bublinkovou fóliou, čo by v dnešnej dobe, keď je používanie materiálov z obnoviteľných zdrojov a minimalizovanie odpadov téma číslo 1, nemuselo byť.


Čo sa týka montáže, BULLS nenecháva takmer nič na našich mechanikov – okrem zrovnania riadidiel s týmto bicyklom veľa práce nie je. Môžeme sa teda rovno pustiť do prehliadky bicykla a jednotlivých komponentov.

Spomenuli sme vycentrovanie riadidiel. Tie spolu s predstavcom pochádzajú od výrobcu Race Face, z rady Turbine. Šírka kokpitu je 780 mm, čo jasne hovorí, že Wild Edge Trail je stvorený okrem pretekania aj na technickejšie trailové vyžitie. S tým úzko súvisí aj teleskopická sedlovka Limotec Alpha 1 Lite – pre veľkosť rámu M so zdvihom 100 mm. Na jej vrchu potom nájdeme sedlo Selle Royal Sirio S1.

Race Face TurbineLimotec Alpha 1 Lite, Selle Royal Sirio S1

Po odstránení všetkých ochranných prvkov sa môžeme pustiť do váženia. Po zavesení na váhu sa hmotnosť ustálila na 12,44 kg.

hmotnosť BULLS Wild Edge Trail
Pohon a väčšiu časť prevodových komponentov tvorí osvedčená a skvelo fungujúca sada Shimano Deore XT. Zahŕňa nielen samotné radenie a prehadzovačku, ale aj kľuky, ktoré sú osadené 32-zubovým prevodníkom. Reťaz a kazeta sú už zo sady SLX, ktorá je v podstate rovnako spoľahlivá ako XT, no má o čosi vyššiu hmotnosť.

Shimano Deore XT RD-M8100 shadow+, Shimano SLX 12-speed 10-51TShimano Deore XT FC-M8100

Aby sme ostali ešte pri komponentoch Shimano XT, prejdeme ku brzdám. „XT-čkové“ brzdy netreba asi nikomu predstavovať. Vynikajú vysokou účinnosťou, výbornou moduláciou, ako aj viacerými možnosťami nastavenia. Spolupracujú s rovnomennými kotúčmi s technológiou Ice Tech Freeza a priemerom 180 cm vpredu aj vzadu.

Shimano Deore XT BR-M8100Shimano Deore XT BR-M8100

V pôvodnej špecifikácii boli kolesá MAVIC Crossmax. Boli však zrejme z dôvodu dostupnosti nahradené kolesami DT Swiss X1900. Obuté sú v plášťoch Schwalbe Wicked Will. Ide o verziu so zmesou speedgrip s hnedou bočnicou, ktoré je možné používať aj ako bezdušové.

Schwalbe Wicked Will 29x2,35” TLE Addix Speed, DT Swiss X1900Schwalbe Wicked Will 29x2,35” TLE Addix Speed, DT Swiss X1900

Jednou z hlavných vecí, ktorá určite zaujíma potenciálnych záujemcov, je odpruženie. Pri BULLS Wild Edge Trail si ho zobral na zodpovednosť výrobca RockShox v podaní vidlice SID Select RL-R a tlmiča SIDLuxe Select+ RL-R. Obe jednotky pruženia disponujú spojeným uzamykaním pohodlne z riadidiel. Zdvih vidlice je 110 mm a zadná stavba disponuje zdvihom 100 mm. Športový posed a geometria zahŕňajú hlavový uhol 67° a uhol sedlovej rúrky 73°.

RockShox SID Select RL-RRockShox SIDLuxe Select+ RL-R

Ak je niečo, čo na tomto bicykli zaujme, je to dizajn tohto celokarbónového rámu s vnútorným vedením kabeláže. Jemná sivá farba podkladu je vkusne doplnená decentnou grafikou znázorňujúcou hory – miesto, kam tento bicykel jednoznačne patrí. Zvyšok dopĺňajú menšie čierne nápisy, ktoré ladia ku čiernym komponentom. Celok pôsobí uhladene a zároveň dostatočne športovo.

BULLS Wild Edge Trail 29BULLS Wild Edge Trail 29

Zaujmite športový posed, postavte sa na štart nejakého maratónu a vyrazte dopredu. Vďaka ideálnemu pomeru rýchlosti, stability a hravosti si užijete moderné cross-country trate, aj nástrahy maratónov, ktoré vedú hrebeňmi alebo trailami. Odporúčaná maloobchodná cena je 4 799 € a nájdete ho na MTBIKER eshope.

Využi služby MTBIKER – Bikefitting a doručenie bicykla

V MTBIKER centre Hrádok, v MTBIKER Bratislava a v MTBIKER Žilina máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v predajniach, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v showroome v Bratislave, Žiline alebo v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – na traily aj maratóny

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – na traily aj maratóny

Moderný XC bicykel by mal ponúknuť viac, než len rýchlosť. Technicky náročné trate vyžadujú modernú geometriu ako aj vyšší zdvih. Spĺňa toto všetko Fourstroke LT ONE?
keyboard_arrow_up