Minulý rok vyšiel trailer na pripravovaný dokument o zjazde v hlavnej úlohe s Matúšom Korytkom. Konečne si môžete pozrieť plnú verziu v ktorej Matúš rozpráva o svojich začiatkoch, o DH i o tom čo mu tento šport dáva i berie. Film vznikol vďaka spolupráci tímu AltwayFilms a štúdia LEMUR.

Natáčanie prebiehalo od mája do novembra minulého roku. V snímke sú použité zábery z tréningu, z pretekov, či priamo z GO PRO. Vo filme sa objavia bikeparky Malinô Brdo Ružomberok, Kálnica, lokality Slovenského pohára v zjazde aj lokálne trate v okolí Prešova.

Matúš Korytko, jazdec Bikemagazin riders: „Som veľmi rád, že som dostal možnosť spolupracovať na tomto projekte. Aj keď bolo natáčanie celkom náročné, užil som si kopec zábavy. Dúfam, že sa film ujme nie len v cyklistickej komunite.“

Jana Kopernická, LEMUR: „Veríme, že dokument zaujme nielen DH komunitu, ale priblíži tento šport aj širokej verejnosti. Divák má možnosť spoznať Matúša na trati i mimo nej, nahliadnuť do jeho začiatkov, prežiť s ním najlepšie úspechy i pády. Zároveň sa dozvie množstvo informácií o downhille."

Michal Holečko, AlwayFilms: „Tento projekt bol pre mňa určite výzvou. Riadim sa ale filozofiou, podľa ktorej by mal byť každý nový film z našej dielne o čosi lepší než ten predchádzajúci. A tak som pri tomto dokumente skúšal nové postupy či už pri točení alebo pri strihu. Počas jednotlivých nakrúcaní som sa vždy snažil čo najviac priblížiť k samotnej akcii, čo ma takmer stálo jeden z objektívov. Spolupráca s Matúšom bola veľmi príjemná, nakoľko v sebe skrýva dva protikladné charaktery. V jednej osobe som spoznal pokojného a vyrovnaného človeka, ktorý keď sadne na bicykel, mení sa na živel, z ktorého ide veľký rešpekt.“


TRAIL ON
Slovensko, 2012, 17min
Réžia, kamera, strih: Michal Holečko
Námet, scenár, produkcia: Mimi Poklembová, Jana Kopernická
Hudba: Michal Holečko, Marek Smolej, Pavol Jeňo
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
keyboard_arrow_up