Nejde to ? Nedá sa ? Všetko ide keď sa chce ! O tom že tomu tak naozaj je by Vás mohol presvedčiť dnešný krátky rozhovor s jedným z tvorcov a zakladateľov Wupa bikeparku ktorý je jasným príkladom poctivej práce a snahy.

Ahoj, ako prvé by si nám mohol povedať niečo o sebe- o vás. Kto stojí za stavbou WUPA parku:

Tak ahojte, volám sa Miroslav Krekáč mam 22 rokov ,jazdím na Bmx a som jedným zo zakladateľov Wupy a wupa bikeparku . Za stavbou stoji veľa ľudí ktorý kedysi jazdievali no teraz nás ostala len malá skupina ,terajšia Wupa ktorá má 5 jazdcov (Ja , Patrik Martinka , Šimon Pitoňák, Jakub Jágrik a Samuel Šuga) , ktorý sa o to pravidelne staráme. Samozrejme nemôžem zabudnúť nespomenúť kamarátov ktorý prídu občas pomôcť a chalanov z L4R teamu ktorý nám taktiež pomáhajú.


Kedy a ako vznikla myšlienka postaviť si vlastný park, prípadne čo vás k tomu inšpirovalo?
Táto myšlienka vznikla zhruba 5-6 rokov dozadu v hlave jedného chalana Lukáša Hrehora ktorý nás do toho nahecoval a bolo to hlavne preto že sme tu nemali žiadne podmienky na jazdenie a chodiť do zahraničia alebo mimo mesta sa nám moc nechcelo. Chceli sme mať niečo doma ,tak sme začali stavať .


Ako vyzerali začiatky stavby ?
Začiatky ako to býva zvykom boli ťažké , nevedeli sme poriadne ako čo má vyzerať za akými ľuďmi ísť na koho sa obrátiť ale postupom času sme sa už naučili a mnoho krát aj poučili. Stalo sa že sme postavili vec a bola úplne na.... " title=" tak sme ju museli prerábať ale to len na margo k otázke .


Čo prípadne kto bol najväčším problémom pri stavbe parku ?
Takým najväčším problémom boli asi financie ktoré sme museli zabezpečovať sami....Takmer všetko to financoval Lukášov otec čo nás dosť mrzelo a tak sme sa aspoň trochu snažili prispieť. Samozrejme že boli aj problémy s miestnymi neprajníkmi . Neraz sa stalo že sme našli zničený skok alebo vyhorený priestor na odkladanie naradia. Taktiež nepriaznivé počasie moc nepomáhalo a najväčším zlom je zima . Po nej to je všetko zničené a dobre pripravené na robotu. " title="

Aký bol postoj mesta a úradov na stavbu ?
Postoj od mesta bol taký že nám poskytol pozemok pre budovanie parku a taktiež nám predlžuje každoročne bezplatný prenájom pozemku .


Aké su ďalšie plány do budúcna ?
Tak plánov je veľmi veľa , ale také tie prioritné sú asi dokončiť lajnu naspäť ,trails cez horu a foampit . A samozrejme nejaký Jamík na ktorom uvidíme zas veľa hrotičov . Uvidíme ako nám bude rok priať.



Video z Wupa bikes dirt jam vol. 2


Ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa úspechov v ďalšej výstavbe.

Pre viac informácii a aktualít z výstavby a prác na parku klikajte na FB page

report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Ako spomína úspešná slovenská vedkyňa na svoje nedávne začiatky s cyklistikou? Ako vyzerá cesta z Bratislavy na obľúbený kopec Braunsberg?
Video: Reprezentanti Slovenska o príprave, zraneniach a hlavne pretekoch na pumptracku

Video: Reprezentanti Slovenska o príprave, zraneniach a hlavne pretekoch na pumptracku

Pumptrack je disciplína, ktorá začína mať na Slovensku veľký rozmach. Je to zvyčajne asfaltová dráha, na ktorej nešliapete do pedálov ale jazdíte pomocou pumpovania.
Video: Organizovanie a budúcnosť L'Etape Slovakia - pôjde trasa cez dve krajiny?

Video: Organizovanie a budúcnosť L'Etape Slovakia - pôjde trasa cez dve krajiny?

Koľko stojí L'Etape Slovakia a pozrie sa niekedy aj do iných miest? Ako bude vyzerať ročník 2024?
keyboard_arrow_up