Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mne zoberie aj nastúpané metre ale dáva to neskutočne vysoké čísla.
Zobraziť komentár 09.04.2015 - 22:05:15
00
"Elektrikári" sa nemôžu súťažiť ani v samostatnej disciplíne. (Jedine, že by mali svoje vlastné kategórie podľa výkonu motora).
Musíme skrátka akceptovať aj takýchto elekrobikerov, Sú už tu. A bude ich stále viac a viac. Okrem nich máme aj štvorkolárov, jednokolkárov, tandemy, Fat Biky a iné kolesové stroje, ktoré sa vymykajú pôvodnému zameraniu TRM. Bolo by dobre, keby sa v tomto vlákne vyjadrili aj takýto bikeri.
Zobraziť komentár 09.04.2015 - 22:16:29
00
pri súkromných výjazdoch napriek vypnutiu zverejňovania čohokoľvek v profile pri zobrazení bicykla ukazuje jeho štatistiky ... poprosím zmeniť, asap
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 11:06:17
00
vikino1, ad nastúpané metre, stále platí stav popísaný už dávnejšie...

[...] Jediný správny prístup je počítať prevýšenie z 3D modelu terénu (a nie z dát v GPS tracklogu - ako to aktuálne robíme, ak tam vôbec sú - doplnené 10.4.2015). Pre naše územie je relatívne spoľahlivým zdrojom Google, môžete si to simulovať napr. v programe Google Earth. Podľa mojich meraní sú výstupy v Google Earth konzistentné s tým, čo odmeria dobre skalibrovaný barometrický výškomer s GPS a rozumným nastavením vzorkovania (v mojom prípade Garmin Vista HCX). Vačšinou vypočíta o pár percent menej ako hlási Garmin, čo by som považoval za adekvátne.

Časom sa aj importové počítanie prevýšenia bude realizovať týmto spôsobom, len je treba domyslieť ešte niekoľko technických detailov, aby to správne, resp. vôbec fungovalo. Zatiaľ je stav taký, že algoritmus sa snaží vyhladiť/vyfiltrovať zbytočný detail v tracklogu a taktiež odsekáva extrémne hodnoty stúpania/klesania, tak preto sa môže odlišovať od iných postupov merania. Pre info, používame Ramer-Douglas-Peucker algoritmus na zjednodušenie tracklogu. V prípade veľmi "pílovitého" tracklogu to zvykne pomôcť dopočítať sa k reálnejším číslam, ale taktiež môže trošku "poškodiť" už aj tak rozumný záznam (no podobné to je aj s 3D modelmi).

katko, je veľmi pravdepodobné, že v GPX výškové metre vôbec nie sú, ale poslal by si mi ho pre kontrolu, prosím?

GaliPe54: Súhlas, až na to, že ktokoľvek, kto aspoň trochu maká (t.j. nevyužíva na 100% iný zdroj energie ako vlastné pľúca) sa určite nevymyká zameraniu TRM. Len miera kompenzácie v rebríčkoch je tá správna otázka.

Rozmýšlam nad tým ako by mohol majiteľ e-biku čo najférovejšie priznať resp. odhadnúť koľko percent elektrickej asistencie využil počas výjazdu. Je to určite extrémny prípad, ale v realite dosť možný - ak by človek ťahal bez motora (lebo mu skončila baterka napr.), tak sa namaká na e-biku viac ako na starej dobrej "ukrajine"...

lapaloma: OK, vďaka za postreh.
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 11:28:43
00
no asi to tak bude, lebo keď ho dám do gpsvisualizera na vytvorenie výškového profilu, tak píše, že nedostatok dát...dá sa to niekde v Garmine nastaviť? :)
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 12:20:46
00
Neviem kde v Garmine myslíš, no ja mám takú skúsenosť, že keď si zo stránky Garmin connectu exportujem gpx tak to gpx neobsahuje výškové údaje. Cca mesiac dva dozadu exportované gpxka z Garmin connectu ale výškové údaje obsahovali.
Niečo zmenili na stránke pravdepodobne.
Ak nahrávam výjazd sem na mtbikera tak buď použijem gpxko z runtasticu (kde si takisto vždy odosielam výjazdy z môjho Garmin zariadenia ako aj na Garmin connect) alebo sem dám gpxko z Garmin connectu s tým, že nastúpané a naklesané metre si dopíšem ručne.
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 12:26:11
00
presne toto robi garmin aj mne.
skusobny export z 2014 ma aj vyskove metre po importe tu. ale tohto rocne vyjazdy uz tieto data po exporte nemaju....

este ma napadlo.. nemoze byt rozdiel v tom ci bol export robeny starou verziou alebo novou Connectu ?
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 13:23:16
00
no to bude asi tým, tiež to exportujem z connectu...
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 13:26:44
00
GU
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 13:55:21
00
chcel som len napisat, ze GUI Garmin connect je jedna velka tragedia...
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 13:56:03
00
skusal som to znovu, nahrat a exportovat starou verziou stranky... vysledok rovnaky... aktivitra z 2014 je aj s vyskovymi, aktivity z tohto roku su bez..
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 14:01:37
00
Ja mam stale stare rozhranie, to nove mi pride neprehladne. Mne niektore aktivity aj z tohto roku obsahuju este vyskove udaje. Ale ako pisem posledny mesiac dva tam uz nie su. Neviem preco.
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 14:09:42
00
stink - elektromotory majú rôzny výkon a biker má aj možnosť zapínať rôzne stupne pomoci motorom. Píšeš, že by mohli odhadovať percentuálnu pomoc. Neviem, či by sa to dalo týmto smerom naladiť. Mňa, len tak, napadlo: Nechať zatiaľ "vsio rovno" a elektrikárov len nejakým spôsobom odlíšiť medzi ostatnými. (iný druh písma, podfarbenie textu a pod.) Možno je to jednoduché a praktické riešenie. (aby sa to neskomplikovalo ako pri zavádzaní nových druhov a hlavne bodového hodnotenia doplnkových aktivít)

K prevodu: Ja preklápam garminovské TCX do GPS cez RoluteConverter. Aj tam všetky údaje odchádzajú do preč. Ostane zaznamenaný len čas a súradnice.
Zobraziť komentár 10.04.2015 - 14:17:30
00
takze panko na 24 kg ebiku dal trasu BA - KN - BA 235 km, nastupal 637 m :) a 23,4 km mokro? vcera? vysledok 765 bodov :y: |-)
http://www.mtbiker.sk/vyjazdy/134021/gammascout-vyjazd-ba-komarno-ba-mtb-sucho-235km-12h-637m.html

Ba-Komarno-Ba

Vzdialenosť: 234.77 km
Čas: 12:25:24
Nastúpané: 637 m
Zobraziť komentár 12.04.2015 - 21:09:34
00
Exportujem z Garmin Basecampu a ten ma vyskove metre. Skuste pouzit tento program
Zobraziť komentár 13.04.2015 - 06:02:50
00
keyboard_arrow_up