chcem sa spýtať na problém čo mám s cesťákom. Pri prudkom zjazde sa mi roztrasú riadidká a neviem prečo. Prestavec je pevný, rám nieje prasknutý, kolesá sú OK.
Ja som mal rovnaký problém že pri väčšom zjazde sa mi roztriasli rajdy a nakoniec bol problém v prednom kole a konkrétne voľný výplet a jemné "vajco" spôsobené zle uloženou dušou..
To trasenie citis ako jemne vibracie a mas pocit, ze kazdu chvilu padnes k zemi? Po anglicky sa toto nazyva "speed wobble", pri velkych rychlostiach aj "death wobble".
Nemas volu v hlavovom zlozeni? Na mieste stlac prednu brzdu a skus mykat s riaditkami.
Aky dlhy mas predstavec?
Pri jazde (alebo zjazde) skus presunut svoju vahu viac dopredu.
Ak pocitis vibracie v zjazde, prilozenie kolena o hornu ramovu trubku ich moze stlmit.
začnú sa mi triasť až riaditká a s nimi predné koleso. Vôla hlavového nieje, a zdá sa mi, že začína to triasť od zadnej časti rámu, kolesá v nábojoch sú tiež bez vôle
Je to neprijemne, mne sa to stalo pri nejakom zjazde 3 roky dozadu, niekde pri Hlohovci, rychlost 75km/h a ked som zacal brzdit bolo to este horsie, odvtedy sa bojim ist dole kopcom rychlejsie.
mne sa to stalo tiež raz v zjazde ešte na meride, tiež tak nejak v 70+ rýchlosti, po niečom som prešiel a začali mi lietať rajdy, myslel som že defekt na prednom, ale nebol. samozrejme človek hneď rafne po brzdách a bolo to ešte horšie, nechápem ani ako sa mi to podarilo ustáť. asi to bude mať nejaký súvis s rezonančnou frekvenciou, že sa to naladí do rezonancie nejakým podnetom... niečo aké staré škodovky, tam keď človek išiel 120 tak to tam všetko začalo triasť, rezonovať, hučať plechy a keď si pridal ešte viac, tak to stíchlo
Podobné roztrasenie predného kolesa, má aj jeden môj kamarát. Najskôr mal Pellsa a pri vyšších rýchlostiach cca 50-60km/h sa mu to rozkmitalo. Tak potom kúpil meridu a pri nej mu to robí tiež, ale nie tak často ako na tom Pellsovi. V tomto videu v čase cca 2:35min sa o tom hovorí.... https://www.youtube.com/watch?v=RfV8FDaCBDg ... tu hovorí, že roztrasenie ma na svedomí komfortnejšia predná vidlica na rámoch s komfortnou geometriou.
Tiež mi to rozkmitalo ,ale len pri brzdení. Príčina bola tá , že jeden špalík prišiel do kontaktu s ráfikom skôr ako druhý a následne ho preto tlačilo do strany a začalo to mykať s celým predkom a to spôsobovalo aj jemnú vôľu v hlavovom zložení. Stačilo len pri zakladani kolesa skontrolovať, či je brzda vystredená s ráfikom , aby sa pri jemnom stlačení obidva špalíky dotkli ráfika súčasne a netlačili ho do strany. moja skúsenosť a problém bol vyriešený.
Kamošovi sa tiež Trek pri vyšších rýchlostiach rozkmitáva a ten jeho nevyzerá , že by mal komfortnú geometriu.
Moja Scultura comp je pri 70 kludná ako keby stála. Napoledy sa mi rozkmitávala ešte oceľová vidla na colnagu.
Uvažujem ešte o dynamickom vyvážení kolies. Robil to niekto?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemas volu v hlavovom zlozeni? Na mieste stlac prednu brzdu a skus mykat s riaditkami.
Aky dlhy mas predstavec?
Pri jazde (alebo zjazde) skus presunut svoju vahu viac dopredu.
Ak pocitis vibracie v zjazde, prilozenie kolena o hornu ramovu trubku ich moze stlmit.
Kamošovi sa tiež Trek pri vyšších rýchlostiach rozkmitáva a ten jeho nevyzerá , že by mal komfortnú geometriu.
Uvažujem ešte o dynamickom vyvážení kolies. Robil to niekto?