Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
Jazdim pravidelne celu zimu ale z dnesneho vyjazdu som mal najmensi pozitok
Ked tak pozeram predpoved lepsie to v blizkej dobe nebude
A ako pozerám tvoje fotky , tak mne sa to nezdá až také zlé...V takom počku musí bikerovi stačiť aj 30-40 cm " kvalitnejšieho " podkladu , na ktorom je oproti zbytku trailu lepšia trakcia. Ja si vyberám svetlý " cukor " a rýchlosť prispôsobujem podmienkam. Viď moju včerajšiu priemerku a čas ...daný okruh dávam v lete za 1 h a 40 min až po dom...Ja tvrdím , že na takom namrznutom podklade sa dobre učí skill / trakcia, kruhové pedálovanie, práca s ťažiskom v malej rýchlosti, .../ ktoré biker zúročí v letnom období.
Doobeda - modra na Alpinku uz kasovita, ale dalo sa. Predomnou starsia stopa od fatbiku a cerstvo niekto na niecom crossovom. Toho som veruze naozaj ze lutoval, lebo ho hadzalo statocne.
Asfaltka na zakrutu na bankove sa uz prepadavala na podklad a nedalo sa tak rychlo.
Poriadne galeje ale zacali az potom od elektriky po kamenny hrb. To uz nebolo ziadne wow bicyklovanicko, ale trening techniky. Radsej som to rovno otocil a siel nazad na Bankov. S klincami vsetko OK, lebo na mnohych miestach v tieni sa este drzal lad. Od hotela k Baranku bol uz zjazd po lese utrpenim, predne koleso vobec nedrzalo stopu. Zhrnul by som to ako poctivy jarny vyjazd. 5 stupnov, vtaciky, slniecko, vsade sama voda.
O stvrtej popoludni uz bola situacia ina, ochladilo sa. Kasa stuhla na krystaliky a natopena voda zacala tuhnut na sklo. Stretol som jedneho bajkera, siel z Jahodnej a mal toho uz zjavne dost. Podla stop uz mal problemy drzat stopu. Rano to este bude smykat a statocne.
Jazdim tadial malokedy, ale ked uz, tak po ceste jedine v slabej premavke...co bolo aj tento vikend.
Doobeda - modra na Alpinku uz kasovita, ale dalo sa. Predomnou starsia stopa od fatbiku a cerstvo niekto na niecom crossovom. Toho som veruze naozaj ze lutoval, lebo ho hadzalo statocne.
Asfaltka na zakrutu na bankove sa uz prepadavala na podklad a nedalo sa tak rychlo.
Poriadne galeje ale zacali az potom od elektriky po kamenny hrb. To uz nebolo ziadne wow bicyklovanicko, ale trening techniky. Radsej som to rovno otocil a siel nazad na Bankov. S klincami vsetko OK, lebo na mnohych miestach v tieni sa este drzal lad. Od hotela k Baranku bol uz zjazd po lese utrpenim, predne koleso vobec nedrzalo stopu. Zhrnul by som to ako poctivy jarny vyjazd. 5 stupnov, vtaciky, slniecko, vsade sama voda.
O stvrtej popoludni uz bola situacia ina, ochladilo sa. Kasa stuhla na krystaliky a natopena voda zacala tuhnut na sklo. Stretol som jedneho bajkera, siel z Jahodnej a mal toho uz zjavne dost. Podla stop uz mal problemy drzat stopu. Rano to este bude smykat a statocne.
doobeda som tade siel ja a smykalo ma teda statocne
Hold aj tento vyjazd mal neico do seba. Ako pisal Ramon1 alebo jhle trening techniky, ovalneho sliapania a prace s taziskom... Musim ale povedat, ze ma vystavil viac ako stovecka na cestaku.
Heh to som bol asi ja
P.S.: A , či by prešiel dnes so mnou túto trasu nejaký biker na konvenčnom biku? No poviem vám , som skeptický...Aj s pneu 4,6" som mal niekedy problém s trakciou a v danom prípade by to asi nešlo. S ice spikermi , nakoľko ten sneh bol príliš v odmäku by si asi tiež veľmi nepomohol. Ja keby som nemal Green Monstera , by som radšej volil asfalt , napr. na Bukovec a Šacu kt. chodím na cesťáku.
Ghost5900 trénuj...