chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
Ešte jedna otázka,
Keď bezdušové mlieko dokáže tak dobre lepiť defekty, prečo sagan dva krát ***** Alebo na vrcholovej úrovni používajú najaké iné systémi?
Dve strany dozadu som tu pisal o prvom defekte na prvych bezdusakoch. Od defektu som nejazdil. Nafukal som v garazi koleso a cakal co sa bude diat. Plast par dni pekne drzal tlak, tak som myslel, ze to bude ok. Potom som ho vsak par krat pretocil a tmel zacal vytekat na uplne inom mieste (neskor aj popri rafiku). Ked som sa poriadne pozrel na plast "Schwalbe Nobby Nic Evo TL-Easy SS 26x2,25" MTB plášť kevlar" jazdeny cca 300 km tak som si vsimol toto (vid foto).
Je to podla Vas "standardna kvalita" bezdusovych plastov, alebo to je na reklamaciu? Viete poradit lepsie bezdusove plaste?
Dakujem
Ak si spravil ozaj len tých 300 km, podľa foto to vyzerá na prestarnutý plášť. (Sú však borci, ktorí dokážu už pri prvej jazde ponatŕhať vzorok.)
Tie bubliny by mali byť následkom odlepenia vonkajšej vrstvy behúňa od vnútornej. Do tých dutín (bublín) sa dostáva vzduch a samozrejme aj tmel. Budú sa zväčšovať a drncať pri jazde. S tým už nespravíš nič. Ak plášť použiješ s dušou, poslúži ešte.
Môj názor je, že sa jedná o "preležaný " plášť a ja by to reklamoval. Hlavne tie bubliny. (na bočnici by mal byť číselný kód z ktorého sa dá zistiť dátum výroby )
S takými bublinami som sa stretol u Continentov ale až po dvoch rokoch. U Contík bola aj várka na ktorej sa odtrhávali bočné štuple. U Švajblov také skúsenosti nemám.
Prestárnutý by asi nemal byť. Tento nový vzorok NN sa robí len posledný rok alebo dva. S reklamáciou ale neviem či uspeješ, lebo budeš ťažko dokazovať že má ozaj len 300 km.
Aby plášť držal, musí sa zákonite odierať. Opotrebenie plášťa (hlavne zadného) závisí aj od povrchu na ktorom jazdíš. Na kameňoch a asfalte ho zoderieš skôr ako na mäkkom trávnatom a hlinenom povrchu. Už som počula o bajkeroch, ktorý v ťažkom kamenistom teréne zodrali zadný plášť za jeden pretek.
Tak balik z mtbiker shopu som si prevzal asi 16. augusta. Plaste som nasadil asi po tyzdni. Uz minuly tyzden som pisal o tomto probleme. A rodinne udalosti mi teraz nedovoluju nejako vela jazdit, takze tych 300 km je az az...
Na ziadnom preteku som nebol. Snazim sa vacsinou jazdit traly. Samozrejme nebyvam v lese, takze presun je vacsinou po asfalte a aj na trailoch sa najdu useky s kamenami. Jazdim vsak tak ako stale a plaste mi vacsinou vydrzali okolo tych 1500km. Z tychto plastov som po 300km fakt sklamany.
na tomto plášti mám vpredu cca 2000 km,verzia 27,5 x 2,35 EVO Snake Skin v zmesi Trail Star,bezduší,je prakticky bez opotrebenia-asfaltu sa vyhýbam,terény rôzne-korene,kamenisté zjazdíky,single,žiadne úniky tmelu ako v staršej verzii NobbyNic-lepší plášť vpredu som ešte nemal,drží na všetkých povrchoch-aj na mokru-na trailové jazdenie je to podla mňa špička - dozadu nahodím ten istý,ale v tvdršej zmesi Pace Star
Zdravim, ja som tiez presiel na bezdusaky, mam rawer pro 2016, plaste wtb trailboss 27,5x2,25. Dohnalo ma k tomu to, ze bola moznost to skusit a ked som dostal na 80 km tri defekty, nebolo co riesit. Uz som tu asi tak v juni pisal, ako tazko mi siel plast dole, nakoniec ten plast isiel dole lahko, ale zo strany brzdovejo kotuca bol akoby prilepeny. (v servise to mali problem dat dole traja chlapi). Vo stvrtok som siel prvy krat do prace a citil som rozdiel hlavne v terene, lepsiu prilnavost. No po prvej jazde mi pustilo koleso po bokoch plasta, posielam aj fotku, fakt neviem, z coho su tie ryhy, cez ktore mi to pustalo. Dal som dole koleso, dofukal a poprelieval tmel a kupodivu mi to uz vobec nepustilo, super.
Bohuzial, dnes pri odchode z prace som zistil, ze som presekol plast, pod kolesom vyteceny tmel, ale sa to nastastie zatmelilo a v pohode som dosiel domov. Jazdim z Piestan do NMnV pod kanalom, 20% trasy asfalt. Mam par otazok:
1. Da sa s tym plastom este nieco robit a ak ano, aky tmel mam na to kupit? Mam moznost ist napr. aj zajtra do Hradku
2. Ake bezdusove plaste by ste mi doporucovali, vzhladom na to, ze v lese som bol iba tri krat, ale trail z Povazian je dost kamenisty
3.Z coho su tie ryhy na bokoch plasta, je to vada plastu? (predny je v pohode)
Ak pod tými ryhami myslíš tie pravidelné svetlejšie čiarky na poslednej foto, je to OK. Presvitá len kord na tenkej bočnici. Vhodnejšie sú však so zosilnenými bočnicami.
dajo26 predovsetkym asi kapku menej fukat by som povedal, hlavne do terenu. Zosilnene bocnice znamena nizsie TPI, cize o kvapku tazsie plaste. Ak kupujes ultralighty a fukas natvrdo tak si vo vysokom riziku ze to niekde na sutri *****
Vdaka za odpovede. Inak, na aky tlak treba nafukat, ja som dal na zadne 3 atmo, reku vsak cim tvrdsie, tym lepsie, hlupak. Bez srandy sa opytam ,ci by to slo docasne zalepit napr. sekundacom, ale sa mi nechce verit, ze sa s tym este bude dat cosi robit. poviem vam, posledne jazdy su o tom, ze cakam, kde dostanem defekt, po dnesku preseknem plast. totalne som stratil radost z bikovania.
Este jednu otazku: Ak by som dostal defekt, mozem v pohode nahodit narychlo dusu? A poprosim poradit ten tmel na plast.
Dakujem pekne za rady.
Pokial nechceš kupovať nový plášť tak ho podlep nejakou hrubšou záplatou na klasicke defekty, malo by to pomôcť. to nevyzerá na veľku dieru. Mlieko tu používame rôzne každému sa osvedčí niečo iné . No Tubes, Caffelatex alebo Joes. Bolo by dobre keby si si vo vlastnom zaujme prečítal aj niekoľko strán dozadu ktoré ti veľlmi pomôžu ak chceš jazdiť a starať sa o bezdušáky. Plašte fúkame večšinou do 2 atm.
ja som jazdil už na všetkých a naposledy Joes ale teraz presne neviem ktorý. Opýtaj sa Tesaka on ma ten istý.
Edit. Ano dušu voz zo sebou a v prípade vačšieho defektu kde už mlieko nestačí daj dušu. Akurát že budeš trochu zas**tý od tmelu.
Viem ze je to znama konfiguracia, ale mozno sa niekomu hodi.
Na umyvanie biku v zahrade za bytovkou pouzivam postrekovac. Nemame tam hadicu, je to celkom prakticke.
Dnes som ho upravil na tubeless ready Navrtal donho dieru, na zavity 8mm pneumatickej koncovky dal trocha loctitu a nasroboval na postrekovac. Cez ebay som objednal koncovku pre pumpy. Nasadena je na 8mm hadicu (priesvitna). Nasadim koncovku na ventil, zalomim hadicu a natlakujem postrekovac. Hadicu pustim a plast mi chyti takmer ako s kompresorom. Zatial som to takto skusal len na cestaku kde mam dusu, ale prietok je slusny a to som nechal vo ventilku duse nasrobovanu hlavu. Na MTB som ale v podobnej "nakolene" verzii nahodil plast bez problemov a to mi vtedy uz vsetky overene triky zlyhali (niesom tubeless novacik).
V nekompresorovej, umyvacej konfiguracii mam na kratkej hadicke pripojeny zatvoreny skrtiaci ventil, takze postrekovac tlak drzi. Ked neratam veci co mam skladom (postrekovac, pneumaticke komponenty) tak ma uprava stala euro za koncovku na ventil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď bezdušové mlieko dokáže tak dobre lepiť defekty, prečo sagan dva krát ***** Alebo na vrcholovej úrovni používajú najaké iné systémi?
no lebo to isiel ako hulvat
Je to podla Vas "standardna kvalita" bezdusovych plastov, alebo to je na reklamaciu? Viete poradit lepsie bezdusove plaste?
Dakujem
Tie bubliny by mali byť následkom odlepenia vonkajšej vrstvy behúňa od vnútornej. Do tých dutín (bublín) sa dostáva vzduch a samozrejme aj tmel. Budú sa zväčšovať a drncať pri jazde. S tým už nespravíš nič. Ak plášť použiješ s dušou, poslúži ešte.
Môj názor je, že sa jedná o "preležaný " plášť a ja by to reklamoval. Hlavne tie bubliny. (na bočnici by mal byť číselný kód z ktorého sa dá zistiť dátum výroby )
S takými bublinami som sa stretol u Continentov ale až po dvoch rokoch. U Contík bola aj várka na ktorej sa odtrhávali bočné štuple. U Švajblov také skúsenosti nemám.
post1157679.html#p1157679
Bohuzial, dnes pri odchode z prace som zistil, ze som presekol plast, pod kolesom vyteceny tmel, ale sa to nastastie zatmelilo a v pohode som dosiel domov. Jazdim z Piestan do NMnV pod kanalom, 20% trasy asfalt. Mam par otazok:
1. Da sa s tym plastom este nieco robit a ak ano, aky tmel mam na to kupit? Mam moznost ist napr. aj zajtra do Hradku
2. Ake bezdusove plaste by ste mi doporucovali, vzhladom na to, ze v lese som bol iba tri krat, ale trail z Povazian je dost kamenisty
3.Z coho su tie ryhy na bokoch plasta, je to vada plastu? (predny je v pohode)
Vdaka za odpovede.
Vdaka za odpovede.
behni do hradku a pozri maxxis s exo ochranou boku. pedla tvoho plasta to typujem na nejaký ardent 2,25
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-ardent-275x225-exo-tr-mtb-plast-kevlar.html
savings Maxxis Ardent 27.5x2.25" EXO plášť, TR, kevlar
43,99 € savings
MOC 65,99 €Este jednu otazku: Ak by som dostal defekt, mozem v pohode nahodit narychlo dusu? A poprosim poradit ten tmel na plast.
Dakujem pekne za rady.
ja som jazdil už na všetkých a naposledy Joes ale teraz presne neviem ktorý.
Edit. Ano dušu voz zo sebou a v prípade vačšieho defektu kde už mlieko nestačí daj dušu. Akurát že budeš trochu zas**tý od tmelu.
Na umyvanie biku v zahrade za bytovkou pouzivam postrekovac. Nemame tam hadicu, je to celkom prakticke.
Dnes som ho upravil na tubeless ready
V nekompresorovej, umyvacej konfiguracii mam na kratkej hadicke pripojeny zatvoreny skrtiaci ventil, takze postrekovac tlak drzi. Ked neratam veci co mam skladom (postrekovac, pneumaticke komponenty) tak ma uprava stala euro za koncovku na ventil.