Viem ze podobnych tem je tu hafo, ale tato je myslena konkretnejsie na horeuvedeny segment aby sme to zbytocne nemiesali z XCckarmi alebo zjazdarmi.
Momentalne vyberam nieco z tohoto segmentu okolo sirky 2,35" - 2,4" s vahou tak do 1000g alebo velmi lahko nad tuto vahu. Na predne kolesom by som dal nieco s naozaj dobrym gripom a do zadu dajme tomu plast s dobrym gripom a rozumnym valivym odporom.
Zatial mam vo vybere nasledujuce:
Michelin WildGrip’R2
Michelin Wild Rock’R2 GumX/MagiX (zadny/predny)
Schwalbe Hans Dampf Evo SnakeSkin PaceStar/TrailStar (zadny/predny)
Co mate vyskusane, co odporucate alebo nad cim uvazujete vy do novej sezony?
s roznymi napismi nemam problem, v predu conti TK 2,4 BC.. no a vzadu Maxxis. ten butcher sa mi paci, no contiho nedam dozadu, je to tazka vaha, ale inak superspokojnost.
momentalne spesl butcher 2,3 2 bliss vpredu vzadu dojazdujem schwalbe noby nic pacestar, ale pojdem ja zasa naspat na spesl purgatory
lebo tie stuple na noby nicu miznu pred ocami
otazka ten novy model nobby nicu je na tom lepsie ? Dano5 ?
spesl purgatory neeeeee, ty masochystka ,,, to som jazdil pol sezony,,, ako keby som valec tlacil....dozadu je lepsi Maxxis Ardent, alebo este Spesl Groud Control je dobry... a dopredu butcher je, lebo ma v strede vystupky a skosene hrany na dobre odvalovanie....
Ground Control ma podobnu vzorku ako Nobby Nic... ale ovela vacsiu vydrz, vacsina co jazdi NN sa stazuje ze oddrapi zuby a ze plast mizne pred ocami.. ale mne GC vydrzi cca 3000km...
silva nový NobbyNic je úplne iný plášť ako tie staršie verzie,jazdím výlučne verzie SnakeSkin,vzadu Pace Star,vpredu striedam Trail Star(jeseň-zima-jar) je lepivejší-dobre drží,ale aj valivý odpor je citelne vyšší-na hlavnú sezónuaj dopredu nahadzujem Pace Star-kvôli valivému odporu, už som poskúšal všeličo,ale tento nový model je podla mňa super-pekne odvaluje,dobre drží,nie je problém v prípade potreby ťahať po asfalte,ďalšia vec je že bezdušovo funguje bezproblémov,tlak drží bez straty niekolko týždňov,tmel nepresakuje ako u tých starších verzíí cez dezén-môj názor je že na Trail/AM jazdenie je super(na tvrdé Enduro jazdenie alebo kamenistý skalnatý terén už asi nie,tam treba niečo extra odolné)
Podelím sa aj ja o svoje skúsenosti,original osadené na biku som mal Nobby Nic Performance,boli trvrde,za mokra to bolo trošku o hubu,ale stále jazditeľne,hranu mali dalej než som si myslel a mokrý a daždivý Inovec ma presvedčil že to nieje až taká katastrofa ako som myslel,blato bolo už nad ich sily,ako som sa presvedčil na Enduro závode na Bikefeste,kde som po traile lietal jak koza na lade,a bál som o holý život,a nehovoriac o tom že za sucha sa mi stávalo že mi predok odskakoval,čo mi vždy zovrelo polky A nemusím spomínať že bočne steny išli dosť rýchlo do ............... preč,kamene nemali moc v láske,najprv len odrete až do kordov,neskôr som chytil tak pekne že už trčala duša Pri myšlienke na Rychleby ma zhrozilo a musela prísť výmena,lebo bolo viac než isté že ich tam pochovám. Skúsenosti som nemal kedže môj bývali bike bol freeride a tam boli iné plášte, iného dezénu dezénu............... Tak kamarát poradil (je jasné čo človek to iný názor) ,jazdi Enduro preteky Profi a aj DH profi tak som dal na jeho slová a objednal. Na predok som dal Schwalbe Magic Marry,v top verzii bez prívlastku Super Gravity,( tak úplne som ho neposlúchol )to už by bolo moc ťažké a predok nieje až tak náchylný na preseknutia .................... No dozadu som dal aj z prívlastkom SG, a to Schwalbe Rocket Razor na leto,a na výmenu na jar a jeseň,a na enduro závody obúvam Schwalbe Hans Dumpf.
Je to neporovnateľne s tými starými,čo nieje až tak šokujúce RR drží parádne aj na mokru(blato už nezvláda moc dobre),valivý odpor je parádny,bočne štuple podržia v zákrutách. A zatial drží parádne,nič sa zatial neodtrhlo,neprerezalo ............. MM keď človek pozrie na tie štuple,tak to drži jak pribité už na obrázku,tam nieje čo špekulovať HD som ešte nemal možnosť tak moc prevetrať,ale aj to bude ALE majú zatial len pol sezóny,tak sa uvidi tento rok,ako dopadnu,ale zatial som spokojný,aj cena nebola zlá 34-38€.
PS: kamarát bol pri mne,absolútny ne-bike človek,a čudoval sa nad NN Performance ako je možne že to má tak tenke boky,však to je jak papier,keď chytil MM,povedal že konečne dačo pevnejšie,normálny plášt
PPS: môj najdlhší koment doteraz,snád som vás neunudil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ardent 2,4 58 mm
Rafiky 25mm
Prave zmerane
lebo tie stuple na noby nicu miznu pred ocami
otazka ten novy model nobby nicu je na tom lepsie ? Dano5 ?
ground control uz som mala, uz si nepamatam ako vydrzal ani ako isiel, ale mozem skusit znova
To druhy nepoznam
Je to neporovnateľne s tými starými,čo nieje až tak šokujúce
PS: kamarát bol pri mne,absolútny ne-bike človek,a čudoval sa nad NN Performance ako je možne že to má tak tenke boky,však to je jak papier,keď chytil MM,povedal že konečne dačo pevnejšie,normálny plášt
PPS: môj najdlhší koment doteraz,snád som vás neunudil
ved purgatory
niekto u nich ma zmysel pre humor
To druhy nepoznam
ten druhy ma byt tiez butcher. na stranke kolokram ho maju takyto. mozno je to novy vzor. neviete o tom nieco?
EDIT : link https://www.pinkbike.com/news/ews-race-tech-jared-graves-new-specialized-tires.html