... na Baske je vraj otravný medveď ...
Čo presne znamená „otravný medveď“? Je ti známe niečo o tej „otravnosti“? Alebo je to len taký umelecký zvrat?
Medvede: V roku 2009 som na Vianoce pod Slopským vrchom stretol hromadu poľovníkov. S jedným (strážil postrieľanú zver) som sa chvíľu rozprával. Hovoril, že v oblasti Horná Poruba, Valaská Belá, Čierna Lehota a Dolná Poruba je šesť medveďov. Tri z toho stará s dvomi mladými.
Okrem toho, že medveď napadol dvoch ľudí vo Valaskej Belej (druhého po tom, ako začal strašne hulákať, ako sa všeobecne radí) ešte hovoril, že pytliak zastrelil medveďa pri Čiernej Lehote. (V tejto súvislosti je mi záhadou, prečo ich nechcú zástancovia medveďov spočítať a argumentujú: „Dokážte, že sú premnožené.“. Ak ich počet klesne na polovicu, ani to nebudú vedieť.)
A ešte jedna poznámka. V Trenčíne som stretol pred mesiacom dvoch Bavorov. Keď som spomenul, že tu máme medveďov, tak hovorili, že pred pár rokmi niekto zbadal u nich medveďa a okamžite zasadala ich krajinská vláda ... a medveďa dali odstreliť.