Dnes sme boli v sedle Tri krize (smerom na Skalku) a vsetky smerovniky (turisticke i cyklisticke boli obtrhane. Kedze na cervenej, hned za zakrutou boli dva posedy, je mi jasne, kto to obtrhal. Navyse v zjazde na Brestovu bol pod listim umiestneny pas plechu, ktory mal navarene 4 hroty. Samozrejme, ze som ho objavil po tom, ako mi roztrhal koleso.
Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
takže, keď vidím poľovačku kde v rojnici stojí tak 15 ľudí a ktovie koľko ich nevidím .. plus pár ďalších stráži vstupy ... tak to sa zišli z celého slovenska len pre ten jeden slávnostný deň?
Podla PGIS je cca 1200 polov. zdruzeni (120 stran po 10 zdruzeni). Jedno zdruzenie obhospodaruje relativne velke uzemie, tak nech ma 5 polovnikov. To je myslim preimerany pocet. To je 6000 polovnikov. Ze sa moje cislo diametralne lisi od vasho vsak?
neviem ci mam len ja "stastie" na taketo pohlady alebo to bezne vidite aj na vasich prechadzkach lesom? streleny 50m od cesty (predpokladam rovno z auta) dotiahnuty k ceste vykuchany. nasiel som to okolo 10.00hod Skala nad Lozornom hranica VO. museli sme sa minut par hodin bolo to cerstve.
to vyzerá na robotu pytliaka, ja som zasa našiel toto vedľa cesty v potoku, keď som šiel robiť malú.. bolo to na konci Bošáce pri družstve, ťažko identifikovať čomu tie vnútornosti patria ale tiež to muselo byť pekné hovádko, keď to hentak do potoka hodilo
Teraz je sezóna. Nad Majdánom bola v sobotu hotová kanonáda, cestou som stretol asi 15 terénnych áut s poľovníkmi a na konci výjazdu som našiel ich zraz, kde robili výrad vari s dvadsiatimi diviakmi. Keď som sa tam pohyboval, radšej som si na seba navliekol červenú vetrovku a na hrebeni mi kýval jeden nimród vari na 40 metrov.
U nás to iste, škoda že som nemal v sobotu zo sebou fotak.. po vstupe do lesa sama strelba, všade poodstavovane terenne polovnicke auta a ja komplet v čiernom + total všade bolo same blato. Radšej som to vzdal a šiel sa prevetrat mimo lesa..
Išiel som túto trasu: http://mapy.hiking.sk/?trasa=58qo4
Keď som štartoval z Majdanu, paľba sa ozývala niekde odtiaľto, tam som neskôr aj zhora videl ľudí v oranžových vestách.
Tak to ta sprevadzali pocas celeho vyjazdu. Vediet to predom, tak tam radsej vtedy ani nejazdit.
Uz by ten vsemohuci polovnik predseda a prezident Lebocky, znamy nielen svojimi zasluhami v parlamente na legislativnych upravach proti verejnosti v lese mohol aj nieco uzitocne spravit a publikovat skupinove polovacky centralne na nejakom ich gumipuskovom portali.
Inak prednedavnom v tyzdenniku Plus 7 tusim c. 50/2014 bol dalsi clanok o kauze v Slanskych lesoch - je pod pianom, ale nieco starsie cele je tu. Smutny obraz celkovej situacie na Slovensku.
Pred mesiacom som mal pod Starym Plastom nie celkom prijemne stretnutie s polovnikom, ked sme sa zhodou nahod za hmlisteho pocasia dostali dost blizko do jednej linie: ja - zver - mieriaci polovnik.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pocet polovnikov v zdruzeniach je o dost vyssi, napr: http://www.polovnictvo.com/modules.php?name=Informaciok&id=5
to je aj tak jedno, lebo polovnik nemusi byt v zdruzeni, na polovacku do reviru moze byt "pozvany"
dobre si spravil, a nabuduce sprav takisto.
http://pontu.eenet.ee/player/siga.html
edit: a teraz zase ano
matvej - diky za dokumentacne fotky
Kde presne to bolo?
Keď som štartoval z Majdanu, paľba sa ozývala niekde odtiaľto, tam som neskôr aj zhora videl ľudí v oranžových vestách.
Tie autá mi išli oproti nad Solírovom a potom najväčšia kolóna prešla po modrej TZT zhruba tu: http://mapy.hiking.sk/?x=17.35509&y=48.43434
S poľovníkom som si mával kúsok nad Orešianskym sedlom.
Výrad, guláš a všeobecná veselica bola tu: http://mapy.hiking.sk/?x=17.4007&y=48.4615
Tak to ta sprevadzali pocas celeho vyjazdu. Vediet to predom, tak tam radsej vtedy ani nejazdit.
Uz by ten vsemohuci polovnik predseda a prezident Lebocky, znamy nielen svojimi zasluhami v parlamente na legislativnych upravach proti verejnosti v lese mohol aj nieco uzitocne spravit a publikovat skupinove polovacky centralne na nejakom ich gumipuskovom portali.
Inak prednedavnom v tyzdenniku Plus 7 tusim c. 50/2014 bol dalsi clanok o kauze v Slanskych lesoch - je pod pianom, ale nieco starsie cele je tu. Smutny obraz celkovej situacie na Slovensku.
Pred mesiacom som mal pod Starym Plastom nie celkom prijemne stretnutie s polovnikom, ked sme sa zhodou nahod za hmlisteho pocasia dostali dost blizko do jednej linie: ja - zver - mieriaci polovnik.