Žije bicyklami, riadi marketing značky Kellys a nad ponukou práce na Slovensku neváhal ani sekundu

Žije bicyklami, riadi marketing značky Kellys a nad ponukou práce na Slovensku neváhal ani sekundu

Poliak Milosz Dziubecki je biker srdcom aj dušou. V rozhovore porozprával, prečo ho zlákala práca na Slovensku, čo znamená pozícia marketingového manažéra pre bikerskú značku a tiež prezradil, kam chodí na Slovensku najradšej jazdiť.

Ako dlho pracuješ pre Kellys? Kedy to celé začalo?
V Kellyse pracujem od roku 2015, čiže sú to už tri roky. Všetko začalo po tom, ako som sa v roku 2011 dostal do bikerského priemyslu. Pracoval som pre jeden z najstarších bikerských magazínov v Poľsku. Myslím, že vtedy najviac zavážili moje copywriterské zručnosti. Po pár rokoch sme sa spolu s niekoľkými kolegami a zároveň kamarátmi rozhodli založiť poľskú verziu svetovo obľúbeného časopisu BIKE. Vďaka obdobiu, ktoré nasledovalo, som bikerský priemysel spoznal naozaj do hĺbky. Venoval som sa najmä tvorbe obsahu, mal som na starosti fotenia, ale tiež spoluprácu s cykloznačkami z celého sveta. Popri práci som bicykloval, zúčastnil som sa XC a enduro súťaží, ale aj cestných pretekov. Bolo to naozaj skvelé a inšpirujúce obdobie. Ku Kellysu to už bolo potom len na skok. Keď sa ku mne dostalo, že hľadajú marketingového špecialistu pre poľský trh, ihneď som si poslal životopis.


Môžeš nám povedať viac o Tvojej pozícii vo firme?
Pracujem ako marketingový manažér, čo znamená, že som zodpovedný za komunikáciu medzi firmou a “okolitým svetom”. Mám pocit, že mojou prácou je povedať ľuďom, čo robíme, ale zároveň zdieľať naše hodnoty a vášeň. Práca mi tiež dáva možnosť využívať, skúšať a zlepšovať rôzne možnosti komunikácie - od sociálnych médií, cez online a offline publikácie, magazíny, grafiku a vizuály. Ako sa hovorí, "sky is the limit" a v tomto prípade to platí dvojnásobne.

Čo máš na práci pre Kellys najradšej?
Asi by bolo veľmi stručné a jednoduché, ak by som odpovedal, že bicykle. Je v tom omnoho viac. Vďaka mojej práci môžem kombinovať cyklistickú vášeň s kreativitou, komunikáciou a biznisom. Je to, samozrejme, aj odborom, v ktorom pôsobím. Marketing má v sebe z každého niečo, a to ma na tom baví najviac. Cítim sa, akoby som bol neustále v centre všetkého, čo sa okolo deje – cez bicykle, obchodné záležitosti, produkciu, dizajn. V podstate naprieč všetkými oddeleniami v Kellyse. Práve to považujem na svojej práci za to najvzrušujúcejšie.

Aká bola Tvoja motivácia prísť pracovať z Poľska na Slovensko?
Vždy som chcel byť čo najbližšie pri “zdroji”, odkiaľ to celé prichádza a kde to vzniká. Mať zároveň čo najväčší vplyv na rozvoj značky. Keď som dostal ponuku pracovať priamo na centrále Kellysu na Slovensku, v tej sekunde som vedel, že do toho idem. Samozrejme, musel som to najprv prediskutovať s mojou snúbenicou (smiech).

Je naozaj všetko v Kellyse o bicykloch? Chodíte napríklad spolu po práci jazdiť?
V prvom rade tu nie je žiadna formálna atmosféra. Je to uvoľnené, vo firme mám niekoľko naozaj dobrých kamošov. Už len stretnutie pri rannej káve býva niekedy poriadna sranda. Na jednej strane sme profesionáli, no na strane druhej priateľskí a pozitívne naladení ľudia. Spoločné jazdenie po práci je zvykom, väčšinou sa navzájom učíme, zdieľame skúsenosti/zručnosti a objavujeme nové miesta. Samozrejme, na to, aby niekto pracoval pre Kellys, nemusí byť biker, ale ak je, atmosféru firmy si užije o to viac.


Čo máš na Slovensku najradšej? Bolo to tu pre Teba a Tvoju partnerku v začiatkoch ťažké?
Slovensko je veľmi pekná krajina, s naozaj panenskou prírodou a krásnymi miestami nielen na jazdenie, ale pre mňa tiež na lyžovanie. Celkovo tá zmena nebola vôbec náročná. Spolu so snúbenicou sa považujeme za aktívnych ľudí, ktorí sú otvorení novým výzvam. Milujeme cestovanie, objavovanie miest, spoznávanie ľudí. V podstate to bola tá príjemná zmena a ešte stále je.

Našiel si si za ten čas, ako si na Slovensku, svoje obľúbené miesta na jazdenie?
Najobľúbnejším víkendovým spotom je určite bikepark v Kalnici. Bývam odtiaľ asi 30 minút autom, takže vždy, keď mám voľno, zamierim tam. Najradšej testovať nové bicykle. Dosť cool je podľa mňa aj bikepark Malinô Brdo.

Prezraď, čo robíš, keď nepracuješ?
Okrem bicyklovania a jazdenia na motorke trávim čas predovšetkým s rodinou, s mojou snúbenicou a s malou dcérkou. Radi a veľa spolu cestujeme, baví nás napríklad navštevovať staré zrúcaniny hradov a celkovo, objavovať krásne miesta na Slovensku.


Ak ťa Milosz inšpiroval a chcel by si sa dozvedieť viac o tom, ako to vo firme Kellys vyzerá, pozri si aktuálnu ponuku voľných pracovných pozícií. Momentálne hľadá Kellys do tímu niekoľko bikerských nadšencov na rôzne oddelenia, vrátane marketingového, ktorého súčasťou je aj Milosz.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Dalo by sa povedať. že slovenská značka priniesla malú revolúciu v segmente elektrobicyklov. Čo si pre nás pripravil Kellys pre rok 2024?
Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Koľko reálne trvá zbalenie bicykla do prepravnej tašky a ako je v nej chránený? Aký je rozdiel oproti kartónovej krabici alebo prepravnému kufru?
keyboard_arrow_up