Bezpečne a komfortne v teréne s chráničmi od Amplifi

Či už požadujete maximálnu odolnosť pre agresívnu jazdu, alebo niečo ľahké na začiatok, nemecký špecialista Amplifi ponúka viacero možností.

Kolená a lakte – základ na trail

Kolená a tiež lakte patria medzi najviac zraniteľné miesta bikerov a dôvod je jasný – sú priamo na „rane“ a veľmi často si to odnesú v podstate pri každom páde. Amplifi ponúka viacero verzií podľa toho, aký ste typ jazdca a akú formu ochrany požadujete.


Knee a Elbow Sleeve

Základná výbava pre jazdcov, ktorí potrebujú hlavne ochranu proti modrinám a odreninám ako vysokú odolnosť voči nárazom. Základom sú 3D tvarované mäkké panely umožňujúce ľahký pohyb a pohodlné šliapanie. Chrániče sú nasúvacie bez uchycovacích popruhov a dodávané v 4 veľkostiach. DMOC sa pohybuje okolo 29 € pre kolenné a 27 € pre lakťové chrániče.


Cortex Polymer Knee a Elbow

Najvyšší rad určený pre skúsených jazdcov a tých, ktorí požadujú maximálnu odolnosť – voči nárazom aj mechanickému poškodeniu. Základ tvorí chránič od SAS-TEC a táto nemecká značka vytvorila v podstate akúsi špeciálnu penu, ktorá v sebe kombinuje odolnosť (a to aj pri opakovaných rázoch), nízku hmotnosť a veľmi dobré prispôsobenie.

Vonkajší materiál Schoeller Ceraspace v prednej časti poskytne extrémnu odolnosť proti oderu a zlepšené klzné schopnosti. Nechýba ani bočná ochrana kolena a lemy ukončené protišmykovým povrchom. Jazdcom pri neskorých návratoch pomôže reflexná potlač pre vyššiu bezpečnosť. DMOC sa pohybuje okolo 105 € pre chrániče kolien a 85 € pre ochranu lakťov. Na výber sú opäť 4 veľkosti.


Salvo Polymer Knee a Elbow

Rozumným kompromisom medzi vysokou ochranou a dostupnejšou cenou je model chráničov Salvo. Rovnako ako vyšší model Cortex, obsahujú chránič od SAS-TEC a všetky jeho výhody. Nechýbajú strategicky umiestnené flexibilné zóny, bočné vypchávky pri kolenách a kevlarové panely pre vysokú mechanickú odolnosť.

Verzia pre kolená s prívlastkom „zip“ obsahuje v zadnej časti zips, takže sa dajú okamžite nasadiť a dať dole. Nájdete na nich aj protišmykové zakončenia a svojím prevedením budú stačiť aj náročným jazdcom, ktorí to posielajú vysoko do vzduchu. DMOC pre „kolenačky“ je cca 75 €, verzia so zipsom stojí cca 95 € a lakťové chrániče 63 €. Všetky nájdete v 4 veľkostiach.


Ochrana chrbta – hlavne ju nepodceniť

Zrejme netreba zdôrazňovať, aké následky môže mať zranenie chrbta a čím náročnejší terén, tým by ste mali ochrane venovať väčšiu pozornosť. Špeciálne vesty majú oproti batohom výhodu v o niečo tesnejšom usadení a budú vyhovovať najmä agresívnym jazdcom, DH jazdcom, či milovníkom bikerparkov.


Cortex Polymer Vest a Pant

Ľahká a plne flexibilná vesta s chráničom SAS-TEC a viacrebrovou konštrukciou. Výhodou je vysoká priedušnosť, nízka hmotnosť a odolnosť aj voči opakovaným nárazom. Zips YKK je zárukou spoľahlivosti, bedrový pás sa postará o individuálny fit. DMOC je stanovená na cca 140 € a na výber sú 4 veľkosti. Nájdete ju aj dámskej verzii so špeciálnym strihom a dizajnom.

Ochrániť môžete aj spodnú časť tela, resp. citlivú oblasť bokov, vystavenú častým nárazom. Krátke elastické nohavice umožnia kombináciu s vrchným odevom a využiť sa dajú veľmi dobre aj na lyžovanie či snowboarding, keďže nemajú klasický cyklistickú výstelku. DMOC je cca 75 €, sú dostupné až v 5 veľkostiach a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


MKII Jacket a MKII Pack

Dostupnejšou verziou je vesta s ochranou v podobe gélu Armourgel. Ten je veľmi pružný a pri náraze rýchlo stvrdne. Zvyšok tvorí vysoko priedušná látka Miharo. V prípade, že chcete ochrániť hlavne chrbát a vesta vám nesedí, je možné zvoliť model MKII Pack. Má nastaviteľné popruhy, rovnako obsahuje Armourgel a nechýba mu nastaviteľný bedrový popruh na presné usadenie. DPMOC pre vestu je cca 130 € a pre chrbtový chránič cca 99 €.

Do batohu

Veľká väčšina batohov od Amplifi má možnosť chrbtového chrániča SAS-TEC a ak nie je súčasťou, dá sa veľmi ľahko doplniť. Stačí len zvoliť správnu veľkosť, ktorá je vždy pri danom batohu uvedená. DMOC je cca 18 € pre všetky 3 veľkosti a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Pre najmenších

Pri značke Amplifi nájdete aj bohatý výber chráničov pre deti. Ich výhody oceníte, najmä ak váš mladý biker rád skúma neznáme terény a púšťa sa aj do náročnejčích úsekov. Samozrejmosťou je špecifický strih a veľkosti pre pohodlné usadenie. Okrem chráničov kolien či lakťov nechýba v ponuke ani chránič chrbta. Všetky obsahujú SAS-TEC ochranu pre maximálnu odolnosť, ventiláciu a ohybnosť. Pri kolenách (DMOC 35 €) a lakťoch (DMOC 32 €) nájdete 3 veľkosti a ten chrbtový je dostupný v 2 veľkostiach za cenu 65 €.


Základom je vždy správne zvolená veľkosť, čomu môže napomôcť veľkostná tabuľka na domovskej stránke Amplifi. Podrobné informácie o predstavených chráničoch nájdete na stránkach dovozcu made4bike.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Oblasti ochrany jazdca v teréne sa venuje množstvo výrobcov. Čím je však Leatt tak špeciálny?
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
keyboard_arrow_up