Zdroj: Natália Šoltesová

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.

Kellys Swag 10 29 - 1 999 €

Slovenský enduro bicykel so 150 mm vzadu a 160 mm vpredu je vhodný na jazdu v trailcentre, ale aj na lokálne enduro preteky. Odpruženie dodáva RockShox vo forme vidlice 35 Silver a tlmiča Deluxe Select+ RT. Pohon zabezpečuje spoľahlivá, dvanásťrýchlostná sada Shimano Deore, vrátane bŕzd. Obutý je v univerzálnych a rokmi osvedčených plášťoch Schwalbe Nobby Nic s novou zmesou Addix. V našej ponuke nájdeš aj verziu na 27,5” kolesách. Väčšia, 29-palcová verzia, má odporúčanú cenu 2 399 € a nájdeš ju v MTBIKER eshope.

Kellys Swag 10 29

Marin Alpine Trail XR 29 - 3 499 €

Hovorí sa, že správny „gravity bike“ by mal mať pružinovú vidlicu a pružinový tlmič. Alpine Trail XR od kalifornskej značky Marin to spĺňa vďaka legendárnej značke Marzocchi. Vidlica Z1 má zdvih 160 mm a dopĺňa ju tlmič, pracujúci so zdvihom zadnej stavby 150 mm. Jednoprevodníkový systém s dvanásťrýchlostnou kazetou je kombináciou sady SLX a XT od Shimana. Pri jazde z kopca sa môžeš spoliehať na 4-piestové brzdy MT420 s 203 mm kotúčom vpredu a 180 mm vzadu. Hliníkový bicykel nájdeš v MTBIKER eshope za odporúčanú cenu 3 899 €.

Marin Alpine Trail XR 29

CTM SCROLL AM Xpert 29 - 2 499 €

Pekne tvarovaný rám s vnútorným vedením kabeláže má zdvih 155 mm. Vidlica RockShox 35 Gold má o päť milimetrov menej. Kolesá WTB sú obuté v plášťoch od rovnakého dodávateľa, v podobe Trail Boss 29 x 2,4”. Roztočíš ich s jedným z dvanástich prevodov systému Shimano Deore. Naopak, na skrotenie využiješ silu štvorpiestových hydraulických bŕzd Shimano MT420. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka a potešia platformové pedále HT-PA12. SCROLL AM Expert od slovenského CTM nájdeš za MOC 2 599 € na MTBIKER eshope.

CTM SCROLL AM Xpert 29

GHOST Riot AM Essential 29 - 3 149 €

Hliníkový celoodpružený bicykel od nemeckého výrobcu GHOST zaujme už na prvý pohľad svojou progresívnou, modernou geometriou. Položený hlavový uhol dokonalo spolupracuje so 160 mm vidlice Fox Rhythm. Zadnú časť má na starosti tlmič FOX s expanznou nádobkou Float X. Pohon tvoria komponenty Shimana v kombinácii sád Deore, SLX aj XT. Táto zmes je zárukou spoľahlivosti a seriózneho výkonu. Plášte Maxxis Minion DHF a Aggressor sú dokonalým kombom pre drsné traily. MOC Riotu je 3 149 €, nájdeš ho v MTBIKER eshope.

GHOST Riot AM Essential 29

Mondraker Superfoxy Carbon R 29 - 4 999 €

Ak hliník nestačí, ponúkame karbón – a to nie hocijaký. Už pri pohľade na rám je jasné, o ktorého výrobcu ide, pre jeho nápadnú Forward Geometry konštrukciu. Mondraker disponuje zdvihom rámu 160 mm, ktorý krotí tlmič Öhlins TTX Air. Dopĺňa ho vidlica FOX 38 so 170 mm zdvihu. Po Shimano komponentoch na predošlých bicykloch tu máme 12-rýchlostného „orla“, teda SRAM GX Eagle. Za povšimnutie stoja kolesá vyskladané na ráfikoch e*thirteen LG1 Enduro. MOC tohto biku je 7 499 €, viac údajov nájdeš na MTBIKER eshope.

Mondraker Superfoxy Carbon R 29

Transition Spire AL NX 29 - 4 849 €

Obzeráš sa skôr po značke, ktorá nie je tak „tuctová“, no vo svete cyklistiky znamená veľa? Čo povieš na taký Transition? Na bicykloch tejto značky jazdí aj legenda freeridu Nico Vink. S modelom Spire môžeš krotiť tie najťažšie traily. Poslúži ti na to zdvih 170 mm vpredu aj vzadu, výbava od Marzocchi, FOXu a SRAMu. Do ťažkého terénu je zvolené aj obutie v podobe plášťov Magic Mary a Big Betty od Schwalbe. Tento 29-palcový enduro bicykel máme v ponuke aj v modrej farbe. Sivú zas nájdeš na tomto odkaze. MOC cena je 4 849 €.

Transition Spire AL NX 29

Giant Reign 29 - 2 899 €

Reign je legendou v trail aj enduro segmente horských bicyklov. Najlepšie sa cíti v teréne plnom koreňov, kameňov a prekážok prírodného aj umelo vybudovaného charakteru. A predné koleso? Veď si len vezmi zdvih 170 mm od RockShox Yari, ktorý pohltí všetko, čo mu príde do cesty. Rokmi overený Maestro systém odpruženia vzadu tiež nezaostáva. Pripočítaj ešte spoľahlivú Shimano SLX a Deore výbavu s obutím od Maxxisu a máš skvelý výkonný enduro bike. Odporúčaná cena je 3 449 €, nájdeš ho v MTBIKER eshope.

Giant Reign 29

Orbea RALLON M20 29 - 4 999 €

Karbónový rám Rallonu je postavený na geometrii Pure Enduro. Zodpovedajú tomu aj zdvihy 170 mm vpredu a 160 mm vzadu. Odpruženie dostal Rallon od výrobcu FOX. Pohon zas od Shimana a spoľahlivej, výkonnej sady SLX. Tá dodáva dnes už štandardných dvanásť rýchlostí. Ak budeš potrebovať spomaliť, štvorpiestové brzdy BR-M6120 sa o to nekompromisne postarajú. Postav sa na štart „erzety“, skroť najvyšší kopec v okolí, alebo to „natri“ všetkým v bikeparku. M20-ka má MOC 4 999 €. Nájdeš ju v MTBIKER eshope.

Orbea RALLON M20 29
Viac celoodpružených bicyklov, nielen na enduro, nájdeš v ponuke MTBIKER eshopu.
Zdroj fotografií: archív redakcie

[Foto na úvode: Natália Šoltesová]

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole PR článok

Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole

Drsný terén, ťažké zjazdy, ale aj potreba dostať sa na štart v časovom limite. No je to hlavne aj zábava a sloboda. A nadupané „stroje“ na dvoch kolesách.
Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Trailové a all-mountain biky do 2 000 € PR článok

Trailové a all-mountain biky do 2 000 €

Užiť si trail či ťažký terén naplno a „nevysoliť“ za to majland? Tieto modely ti dokážu, že to ide.
keyboard_arrow_up