Okuliare od Altitude – cyklistika, beh aj outdoor

Hľadáte okuliare na prebiehajúcu sezónu? Skúste pozrieť u špecialistu Altitude a vyberte si vhodný model podľa vašich aktivít.

Značka Atlitude pochádza z Francúzska a špecializuje sa na výrobu okuliarov pre rôzne dynamické športy ako cyklistika, beh a tiež outdoor. Jej zakladatelia využili svoje znalosti z horolezectva a aplikovali ich ďalej. V ponuke nájdete rôzne modely a prevedenia, no tým podstatným je okrem tvaru najmä optika a vysoká ochrana. Môžete sa spoľahnúť, že dostanete vždy neskreslený obraz a pri rôznych prevedeniach aj špecifické vlastnosti ako polarizačná či fotochromatická úprava - veľká väčšina modelov má na výber niekoľko variánt skiel. Rovnako sklá spĺňajú všetky bezpečnostné štandardy a budú spoľahlivo chrániť váš zrak.

Ultimate – pre bikerov a dynamické športy

Už samotný názov tak trochu naznačuje ich zameranie a tvoria v podstate najvyššie postavený rad. Ľahký a pružný rám Energy tvorí materiál Grilamid TR90, ktorý ponúka vysoký komfort nosenia a precízne kopírovania tváre. Originálne veľké bočné otvory prispievajú k výbornému odvetraniu a zabraňujú zahmlievaniu okuliarov aj v náročných podmienkach a pri vysokej intenzite pohybu.


Na výber máte široké spektrum skiel, ktoré sú veľmi ľahko vymeniteľné. Vďaka tomu je prispôsobenie konkrétnyn podmienkam jednoduché a rýchle. Prvú alternatívu tvoria dymové sklá kategórie 3, prepúšťajúce 11-12% slnečného žiarenia. Tieto sklá sú vhodné skôr pre tých, ktorí sa športovým aktivitám venujú hlavne počas slnečných dní, alebo vo vysokohorskom prostredí. Druhým variantom sú polarizované sklá kategórie 3 s rovnakou hodnotou priepustnosti slnečných lúčov, ktoré zabraňujú prenikaniu nežiadúcich odleskov do vašich očí. Ideálne sú pre tých, ktorí sa často pohybujú v blízkosti vodných plôch alebo na snehu.


Ďalšou možnosťou sú čisto fotochromatické sklá kategórie 2 až 3, ktoré v závislosti od intenzity slnečného svitu prepúšťajú od 9 do 33% svetla. V porovnaní s prvými zmienenými sklami sa hodia skôr pre cestnú cyklistiku. Ak požadujete kompletný „balík“, sú tu sklá PRO, ktoré spájajú výhody fotochromatických a polarizačných skiel do jedného. Vďaka tomu nemusíte v podstate nič riešiť a sústrediť sa len na samotnú jazdu a terén pred vami. V prípade pobytu vo vysokohorskom prostredí, na ľadovci a na rôzne extrémy napr. v púšti, sú sklá s označením CAT4 a pre jazdenie v hlme sa ideálne hodia oranžové rozjazňujúce.

Sklá si môžete kúpiť neskôr aj samostatne podľa potreby. Vyberať je rozhodne z čoho a rovnako okuliare nájdete aj v rôznych farebných prevedeniach s cenou, ktorá začína od 69.90 € podľa zvoleného typu skiel. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Crossover – ak kombinujete cyklistiku a outdoor

Pri konštrukcii modelu Crossover sa myslelo v prvom rade na celkovú odolnosť a vysoký stupeň ochrany. Hodia sa pre tých, ktorí cyklistiku kombinujú aj s turistikou a outdoorom a radi by mali okuliare pre všetky príležitosti. Tomu napomáhajú aj odnímateľné bočnice, ktoré chránia zrak pred prienikom škodlivých lúčov vo vyšších nadmorských výškach a pri odrazoch napr. od snehu. Rovnako ich nájdete v prevedení s viacerými sklami, ktoré nie sú v tomto prípade meniteľné. Na výber máte viacero farebných prevedení v cene od 69.90 €.


Infinity – na hory a do mesta

Taký trochu chameleón, pretože v prípade použitia bočníc sú vhodné aj na vysokohorskú turistiku, naopak, bez nich sa vôbec nestratia ani v meste. Hodia sa najmä, ak vyznávate športový štýl obliekania. Na výber máte opäť z viacerých skiel a cena začína na 79.90 €. Viac informácii nájdete na tomto odkaze.



Gravity – multišportový model v civilnejšom prevedení

Tieto okuliare výborne sedia vďaka nastaviteľnému nosníku a nebudú padať ani pri náročných aktivitách. Hodia sa najmä ľudom, ktorí preferujú civilnejší vzhľad a univerzálne použitie. Máte na výber ako z rôznych farieb, tak aj skiel s cenou od 59.90 €.


Holeshot – maximálne stabilné usadenie

Tak tieto okuliare sú vhodnou alternatívou pre všetkých, ktorí majú problém s usadením klasických okuliarov. Vďaka prepracovanému 3D nosníku dokonale sadnú a schopnosti držať miesto ich radí ako ideálne pre všetky bežecké disciplíny. To ocení aj množstvo cyklistov kombinujúcich viaceré športy. Podieľajú sa na tom aj pogumované straničky so špeciálnymi gripmi na ich koncoch. Rám je vyrobený z materiálu Grilamid TR90. Okuliare umožňujú okrem iného aj vloženie dioptrického klipu. Na výber je množstvo farieb a skiel s cenou od 59.90 €.


V ponuke nájdete ešte ďalšie modely a rovnako také, ktoré sa ideálne hodia pre ženy, alebo tých najmenších. Predsa len, tieto dve skupiny majú trochu odlišné požiadavky na konštrukciu a značka Altitude ich zohľadnila. Viac sa dozviete na stránkach dovozcu pre Made4bike.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

„Ako chceš testovať okuliare?“ „Ešte neviem. Veď uvidím…“ To, či som naozaj uvidel, ako a čo som uvidel, si môžete prečítať v teste okuliarov od výrobcu Alpina.
Test: Okuliare Alba Optics Mantra - prečo sa neskladajú?

Test: Okuliare Alba Optics Mantra - prečo sa neskladajú?

Je to len otázka dizajnu alebo majú pevné bočnice pri nosení nejakú výhodu?
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
keyboard_arrow_up