M-SR - Barényi získal titul majstra

Milan Barényi zo ŽP Šport Podbrezová sa stal majstrom Slovenska v cyklokrose pred svojím tradičným rivalom Marošom Kováčom z Dukly Trenčín, ktorého tento rok napokon zdolal o jednu sekundu.

Tretí v cieli, 36-ročný Popradčan a reprezentačný tréner jazdiaci vo farbách Podbrezovej Róbert Glajza zaostal na blatistej a náročnej trati o vyše 2 minúty. Glajza ostáva najúspešnejším jazdcom v slovenskom pelotóne, na svojom konte má jedenásť slovenských titulov. "Boli to ťažké a napínavé preteky. Mal som v úmysle odskočiť Kováčovi, lebo som vedel, že spoliehať sa na záverečný špurt by bolo viac ako odvážne. Zároveň športovo uznávam, že som nemal na to, aby som sa mu výraznejšie vzdialil. Rozhodla posledná zákruta, v ktorej môj súper urobil chybu, čím mi uvoľnil dráhu a ja som to využil. Bol to vydretý titul, o to viac si ho vážim," povedal v cieli Milan Barényi.
V pretekoch mužov do 23 rokov sa presadil favorizovaný Róbert Gavenda pred Martinom Haringom a Ľubošom Plevjakom. V ďalších kategóriách sa na hornej Nitre v areáli základnej školy Energetikov na 2200 m dlhom okruhu, na ktorom sa striedali asfalt a tráva, bojovalo o body do Slovenského pohára O pohár Železiarní Podbrezová. V kategórii Masters sa predstavil aj bývalý majster sveta Ondrej Glajza. Slovenský šampionát sa doteraz konal zvyčajne v januári. Aby sa zvýšila účasť, organizátori ho presunuli na skorší termín.

Výsledky - Majstrovstvá Slovenska mužov-elite a mužov do 23 rokov a 7. kolo Slovenského pohára v cyklokrose v Prievidzi:
Muži-elite: 1. Milan Barényi (ŽP Šport Podbrezová) 1:07:24, 2. Maroš Kováč (Dukla Trenčín) 1:07:25, 3. Róbert Glajza (ŽP Šport Podbrezová) 1:09:49, 4. Václav Metlička (Team Kral R.C. Pfeil Hof e.V) 1:10:24, 5. Štefan Gajdošík (Autocentrum V. Krtíš) -1 kolo, 6. Roman Barényi (CK Pravenec) -2 kolá

Muži do 23 rokov: 1. Róbert Gavenda (Selle Italia Guerciotti) 55:57, 2. Martin Haring (ŽP Šport Podbrezová) 58:53, 3. Ľuboš Plevjak (Olympik Trnava) 1:00:15

Ženy: 1. Natália Šimorová (ŽP Šport Podbrezová) 40:50, 2. Zuzana Vojtášová (CK Červený Rak Banská Bystrica) 41:01, 3. Júlia Kubíková (KPHC Turčianske Teplice) 43:00

Juniori: 1. Peter Sagan (ŽP Šport Podbrezová) 40:17, 2. Matej Medveď (ŽP Šport Podbrezová) 41:25, 3. Martin Bodiš (CK AB Sereď) 43:11

Masters: 1. Ivan Saloň (Pieniny Stará Ľubovňa) 36:41, 2. Ondrej Glajza (BKP Poprad) 37:54
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Dnes som si pre vás pripravil reportáž z mojich prvých pretekov tejto sezóny. Poďte sa so mnou pozrieť, ako sa mi darilo.
keyboard_arrow_up