Lago di Garda - 1/5

Kde je vôľa, tam je cesta! alebo Zo zásady ideme v protismere a nikdy sa nevraciame... . Prvá časť reportu z epickej výpravy šestice MTBikerov na Lago di Garda cez veľkonočné sviatky.

Kde je vôľa, tam je cesta! alebo Zo zásady ideme v protismere a nikdy sa nevraciame... " title="
(prvá časť)

Všetko to začalo, keď mi pípla na mobile smska, že mám nový mail. Po prihlásení sa do mailboxu na webe som zistil, že mi prišla nová súkromná správa z MTBiker.sk. Zvedavosť mi nedala a tak som už vzápätí na fóre čítal toto:


Od: dana
Komu: Jezus
Zaslal: 03.03.2008 10:31:15
Predmet: velka noc 

ahoj, mas uz nejake plany na velku noc? co takto ist do Laga (Lago di Garda) a trochu to tam prebikovat? prejst si etapovo napr Lagovsky maratonik, a vobec sa tam vybujacit na bikoch. My tam s partiou lezcov chodime uz siedmy rok, takze spanie ("na cierno", ale da sa aj dobry kemp) a lacne dobre vino mame pod kontrolou ) co povies? davam vediet bikerom, ktorych poznam, ze by sa vytvorila partia - nalozime do niecoho vacsieho biky a ide sa. daj mi vediet ako na tom si. diky, Dana 


Aká bola moja odpoveď sa už asi dovtípite aj sami. Písmenko k písmenku, slovo k slovu a doslova o pár minút bola partia horského bežca a piatich bikerov na svete. Ale aby som zbytočne nenaťahoval – účastníci boli jasní, takže sme čo to pogooglili, našli nejaké stránky o počasí a ubytovaní a ani sme sa nenazdali a bol tu deň odchodu. Jediná zmena v zložení našej bikerskej "fentestik fajv" " title=" nastala po tom, čo Palo TT tri dni pred odchodom účasť odvolal kvôli iným povinnostiam a tak sa k nám na poslednú chvíľu pridal Gabo. Finálne zloženie nikdy sa nevzdávajúceho teamu pozostávalo z elitných " title=" členov MTBiker fóra ( dana, mirecBB, dury, Jezus) a dvoch nefóristov ( Miro a Gabo).



Lago di Garda

Deň prvý (štvrtok, 20. 3. 2008)" title="8)

Vyrazili sme v ústrety veľkým očakávaniam a nekonečným túžbam... Hneď v Petržalke nás však pri nakladaní Gaba schladila krásna snehová minifujavica, ktorá sa rozhodla znepríjemniť nám práve tých 15 minút, ktoré sme potrebovali na naloženie Gabových vecí do auta. Akonáhle sme dobalili a vyrazili, tak fujavica samozrejme skončila a zostala nám na ňu len spomienka v podobe mokrých búnd a premrznutých rúk, ktoré sme sa snažili rozmraziť v autách ešte ďalších pár minút. Keďže vždy sa rieši niečo na poslednú chvíľu, tak aj tentokrát sa niečo také našlo - poistenie. Našťastie je v dnešnej dobe elektronických systémov možné takmer všetko, takže sme sa Gabo aj ja poistili priamo počas jazdy autom k hraniciam rostredníctvom SMS. Vôbec nechcem robiť reklamu, ale táto služba je jednoducho nenahraditeľná, takže keď budete niekedy potrebovať riešiť poistenie na poslednú chvíľu, kliknite si na tento www=catalog_detail&id_item=109" target="_blank">odkaz a študujte.


Lago di Garda

Cesta nám ubehla relatívne rýchlo (na rozdiel od tých chudákov v protismere, stojacich vo viacerých niekoľkokilometrových kolónach). Pri presúvaní sa po ďiaľnici v Rakúsku cez zopár snehových prietrží nás síce neobišli chvíľkové pesimistické nálady a tiché zvažovanie či to neotočíme, našťastie sme ale odolali a tak sme okolo 22 h už boli úspešne ubytovaní v dedinke Mezzolago pri jazere Lago di Ledro, kde už dva týždne ani len netušili čo je to dážď alebo sneh a denné teploty sa tam šplhali cez 10° C (dole na Lago di Garda o takmer 600 výškových metrov nižšie stúpali denné teploty cez 15° C). Ubytovanie bolo za tie peniaze (7,5 € osoba/noc) absolútne luxusné a okrem veľkej spoločenskej miestnosti spĺňajúcej funkciu kuchyne, jedálne a obývačky s TV, sme mali k dispozícii dve spálne dokopy re 7 osôb a mega kúpeľnu vrátane bidetu. Jednoducho bezchybné!

A čo bolo ďalej, to vám rozpoviem v pokračovaní nabudúce. " title="


Lago di Garda Lago di Garda



Dôležité linky:
on-line webkamera a aktuálne počasie Garda - sever (Torbole)
predpoveď počasia pre jednotlivé regióny Talianska
predpoveď počasia pre jednotlivé regióny Európy
ubytovanie - apartmány
ubytovanie - kempy
mapa Lago di Garda vo formáte pdf (možné vyhľadávanie cez " search")
mapa Lago di Garda vo formáte jpg

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Traily, výhľady a zážitky na celý život - BIKE Transalp 2. časť

Traily, výhľady a zážitky na celý život - BIKE Transalp 2. časť

Poučili sme sa z vlastných chýb a našli ten správny rytmus? Poďte s nami z Livigna, cez Bormio a Val di Sole na ďalšiu porciu intenzívnych zážitkov.
Majstrovstvá sveta v MTB maratóne Masters - staré dobré pretekanie na pocit

Majstrovstvá sveta v MTB maratóne Masters - staré dobré pretekanie na pocit

To čo robí? Som skríkol ráno o druhej na diaľnici pred Salzburgom v aute, keď som videl, ako chlapík predo mnou dostal mikrospánok a otočil auto na strechu.
Maratona dles Dolomites 2021 - to najkrajšie, čo Taliansko ponúka

Maratona dles Dolomites 2021 - to najkrajšie, čo Taliansko ponúka

Prvá júlová nedeľa v Dolomitoch po dvoch rokoch opäť patrila cyklistom a mne sa podarilo byť pri tom.
keyboard_arrow_up