Lago di Garda - 4/5

Kde je vôľa, tam je cesta! alebo Zo zásady ideme v protismere a nikdy sa nevraciame... . Už sa blížime ku koncu - predposledná časť reportu.

Ďeň stvrtý, tzv. "slovenský" ( nedeľa, 23. 3. 2008 )

Na rozdiel od včerajšieho slnečného rána sa dnes po prebudení naplnili tak trochu očakávané obavy a studená vlna, ženúca sa naprieč Európou, zachytila aj oblasť Gardy. Prejavilo sa to ale relatívne pozitívnym spôsobom - nepršalo, rovno začalo snežiť. " title=" Samozrejme nám to trochu skrížilo plány a tak z pôvodného chystaného "megavýjazdu" (rozumej, že sme chceli atakovať hranicu 50 km, čo by bol oproti predchádzajúcim dvom dňom priam heroický výkon) zišlo.

Ako sa ale hovorí " Všetko zlé je na niečo dobré." a tak sme to po dvoch náročných dňoch ani nebrali nejak tragicky a hovorili si, že to určite dlho nepotrvá a von aj tak pôjdeme, akurát dáme niečo kratšie. Problém bol len v tom, že ako sme pomaly dojedali raňajky, tak sa to sneženie postupne menilo z jemných malých milých vločiek na veľké biele "hovädá". " title=" Túto patovú situáciu však brilatne využil Gabo a keďže mal slinu a tvrdého bolo až až, tak netrvalo dlho a z jedálenského stola sa stal hrací a barový pult zároveň. Hralo sa " Človeče, nehnevaj sa!" a keď niekto niekoho vyhodil, tak sa na uzmierenie dotyčným súperom v potenciálnom konflikte "čapovala" hruška alebo vodka. A že to bola hra, to vám poviem! Všetci sa k tomu postavili ako sa patrí - chlapsky. Teda pardón - Danka žensky. " title=" Ja ako nehrajúci barman som mal čas okrem nalievania aj kontrolovať priebeh hry a fotiť. Keď už mal každý čo-to odpité, tak sa začínalo aj viac taktizovať a dokonca aj Gabo raz porušil svoje zásady (biť sa vždy, s každým a všade) a aj keď mal možnosť súpera vyhodiť a piť na uzmierenie, tak zvolil taktiku zrýchleného presunu do domčeka. To však bolo jeho snáď jediné zaváhanie, inak statočne bojoval až do konca. A to doslova - v zápale boja si totiž nevšimol, že z bojiska sa všetci postupne akosi vytrácajú a domčeky sa plnia a tak sa nakoniec ako iniciátor celej hry musel skloniť pred bojovým umením súperov a vypiť si aj posledný prípitok pre porazeného.

To už však bolo relatívne neskoré poobedie a snežiť už dávno prestalo. Netrvalo dlho a boli sme pripravení vyraziť v ústrety zimnej krajine. Dury a ja sme sadli na bike, Danka a Miro vyrazili behať, Gabo fotiť a Mirec zostal pekne v teple apartmánu. Bežci sa vydali priamo spoza ubytka smerom do strmých stúpaní doliny Val di Dromaé po chodníku 453 až k sedlu Malga Dromaé (1522 m) a my s Durym sme sa spustili pár výškových k jazeru Lago di Ledro. Prišli sme spolu až na jeho východný breh a tam sme sa rozdelili. Dury šiel robiť prieskum okolo jazera a ja som sa vydal po stopách nášho prvého výjazdu v ústrety dlhočiznému a strmému stúpaniu do sedla Bocca dei Fortini (1245 m). Ako som sa prepracovával lesom vyššie a vyššie, snehu pribúdalo. Našťastie som si požičal od Gaba návleky na tretry, lebo pri každom otočení pedálmi sa mi na špičky naberalo čoraz viac tých bielych sratchiek. " title=" Miestami bolo snehu až po kotúč, ale našťastie " čo talian, to nezmar s Fiatom" a tak krátko predo mnou po tomto horskom stúpaní prešlo nejaké auto a sneh v dvoch stopách krásne utlačilo, takže sa to celé dalo ísť v pedáloch. Kritické miesto bolo až na vybetónovaných serpentínach vo výške okolo 1100 m a so sklonom okolo 20%, ktoré už jednoducho vyjsť bez zosadnutia nešli, pretože plášť na šmykľavom podklade pri tom sklone začal príliš preklzovať. Keďže slnko pomaly klesalo k obzoru, tak som ďalej ani nepokračoval a radšej som šiel fotiť nádhernú inverziu rozprestierajúcu sa v doline podo mnou. Kvalitu foto berte s rezervou, mobil je stále len mobil (a foťák som mal pokazený už od piatka). Bolo tam nádherne, ani som nechcel ísť dole. Vedel som však, že ak sa príliš zdržím, tak budú ostatní nervózni či je všetko OK a tak som sa pri zapadajúcom slnku pustil smerom "domov". Dorazil som už za šera, takže tak akurát.

Bilancia:
bežci - 10 km / 1000 m
bikeri - rôzne, ale konečne víťazne " title=" (Dury cca 30 km a pár výškových, ja cca 21 km a 450 výškových)

Pre tých, čo sa dočítali až sem, mám potešujúcu správu - nabudúce záver. " title="



Dôležité linky:
on-line webkamera a aktuálne počasie Garda - sever (Torbole)
predpoveď počasia pre jednotlivé regióny Talianska
predpoveď počasia pre jednotlivé regióny Európy
ubytovanie - apartmány
ubytovanie - kempy
mapa Lago di Garda vo formáte pdf (možné vyhľadávanie cez " search")
mapa Lago di Garda vo formáte jpg

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Traily, výhľady a zážitky na celý život - BIKE Transalp 2. časť

Traily, výhľady a zážitky na celý život - BIKE Transalp 2. časť

Poučili sme sa z vlastných chýb a našli ten správny rytmus? Poďte s nami z Livigna, cez Bormio a Val di Sole na ďalšiu porciu intenzívnych zážitkov.
Majstrovstvá sveta v MTB maratóne Masters - staré dobré pretekanie na pocit

Majstrovstvá sveta v MTB maratóne Masters - staré dobré pretekanie na pocit

To čo robí? Som skríkol ráno o druhej na diaľnici pred Salzburgom v aute, keď som videl, ako chlapík predo mnou dostal mikrospánok a otočil auto na strechu.
Maratona dles Dolomites 2021 - to najkrajšie, čo Taliansko ponúka

Maratona dles Dolomites 2021 - to najkrajšie, čo Taliansko ponúka

Prvá júlová nedeľa v Dolomitoch po dvoch rokoch opäť patrila cyklistom a mne sa podarilo byť pri tom.
keyboard_arrow_up