Alpina Rootage – prilba nielen na trail

Ste milovníkom jazdy v horách a potrebujete pri tom väčšiu ochranu ako ponúka klasická prilba? Odpoveďou môže byť Alpina Rootage.

Tento model je typickým príkladom v rozširujúcom sa segmente enduro prilieb. Ide o kúsky, ktoré sú určené na jazdenie v teréne a poskytujú ešte dokonalejšiu ochranu oproti klasickým typom. Aké sú jej vlastnosti a čím je výnimočná? Poďme si ju predstaviť bližšie. 


Konštrukcia

Na prvý pohľad majú enduro prilby výhodu oproti XC prilbám v tom, že poskytujú vyššiu bezpečnosť aj v oblasti spánkovej a taktiež zadnej časti hlavy. Práve toto určenie vytvára jej charakteristický vzhľad. Veľké karbónové pláty integrované vo vonkajšom plášti prinášajú vysokú odolnosť a vďaka použitému materiálu netlačia hmotnosť nahor. Výsledkom je 350 gramov, ktoré na hlave veľmi neregistrujete a to sa pri prilbách tohto typu cení najviac. 


Okraje sú ukončené materiálom Edge Protect, keramickou zložkou, ktorá dopĺňa karbónové časti. Na prilbe je možné narátať 15 vetracích otvorov. Najväčšie z nich sú doplnené sieťkou proti hmyzu, čo oceníte najmä v letných mesiacoch. 


Upínací systém

Run Ergo Flex je upínací systém z dielne spoločnosti Alpina. Jej úlohou je zabezpečiť rovnomerné a pevné obopnutie. Upínanie na brade je k dispozícii s viacerými polohami. Tento systém sa prispôsobí každej hlave, a preto sa nemusíte báť, že by vám nesadol. Run Ergo Flex totiž zabezpečuje rovnomerné sťahovanie po celom obvode. Tento model ponúka aj polohovateľný šilt a je možné použiť klasické lyžiarske okuliare. Na vrchnej časti nájdete aj priestor na pripevnenie outdoorovej kamery či osvetlenia.


Odvetranie

Najväčší otvor je v strednej časti, a preto sa nemusíte obávať o kvalitné odvetranie aj počas horúcich dní. Mäkké COOLMAX jadro spolu so štvoricou otvorov vpredu začína pracovať pri pohybe vpred a vďaka nasávaniu vzduchu týmito časťami, vytvára jemné prúdenie vo vnútri prilby. Alpina používa pri všetkých modeloch antibakteriálne prevedenie. 


Alpina Rootage so sebou prináša bezpečnosť a nízku hmotnosť v jednom. Rovnako sa pracovalo aj na celkovom dizajne, aby bolo potešením ju nosiť – či už vyhľadávate klasický terén, alebo vás to láka na náročný trail. Prilba je vyrábaná v  čiernej farbe, v kombinovanej bielo-čiernej verzii, poprípade čiernej farbe doplnenej červenými alebo zelenými časťami. Celkovo sú na výber 2 veľkosti, M (53-57 cm) a L (57-62 cm).

Cena je stanovená na cca 140 €, dovozcom na Slovensko je značka Sloger a viac informácií nájdete na  tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe? PR článok

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.
Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
Ako si vybrať prilbu – základné rozdelenie a tipy

Ako si vybrať prilbu – základné rozdelenie a tipy

Prilba je pri cyklistike snáď základným bezpečnostným prvkom. Aby ale plnila svoju funkciu spoľahlivo, treba vybrať ten správny model.
keyboard_arrow_up