CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009

HERTLSPORT-Peter Hertl, H-TRIATHLON TEAM Skalica organizujú 25.4.2009 prvý ročník preteku na horských bicykloch CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009. Jedná sa o 40km maratón na horských bicykloch. Pretek sa bude konať v rekreačnej oblasti Skalica- Zlatnícka dolina. Organizátormi sú otec a syn Hertlovci. Riaditeľom tohto preteku je Peter Hertl junior, ktorý nám o príprave tohto podujatia prezradil viac v tomto rozhovore.

Maratóny na horských bicykloch sa tešia z roka na rok väčšej popularite. Vy ste známi organizáciou pretekov v terénnom triatlone a duatlone už dlhé roky. Kde a kedy sa zrodila myšlienka zorganizovať maratón na horských bicykloch?

- Prvá myšlienka sa zrodila zhruba pred dvoma rokmi. V rámci prípravy na triatlonovú sezónu absolvujeme v rámci nášho H-TRIATHLON TEAMu prípravné preteky práve na horských bicykloch. Zúčastňujeme sa maratónov na Slovensku a v ČR. Práve atmosféra, ktorá panuje na týchto pretekoch bola pre nás veľkou výzvou zorganizovať takéto podujatie aj v Skalici.

Čo všetko je potrebné k tomu aby sa mohlo takéto veľké podujatie zorganizovať?

- Najdôležitejšie je mať okolo seba super team a veľké odhodlanie. Hlavná bremeno povinností je na mne a otcovi. Začína to rôznymi povoleniami, cez oslovovanie reklamných partnerov, zabezpečovania cien pre najlepších, výrobou propagačných materiálov a ďalších vecí, ktoré musíte zabezpečiť aby sa takýto pretek mohol zorganizovať. Našťastie máme okolo seba team kamarátov, ktorý nám pomáhajú.

Poďme k samotnému podujatiu. Prezraďme čitateľom viac o tomto preteku.

- CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009, ako znie oficiálny názov podujatia sa uskutoční v sobotu 25.4.2009 v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina. Štart preteku je naplánovaný na 11:00hod. od Skalickej koliby. Jadro a cieľ preteku bude umiestnený v priestoroch pod bývalou lyžiarskou zjazdovkou (cc.200m od štartu). Na účastníkov čaká 40km trať v lesoch Zlatníckej doliny. Pretekári absolvujú 2x20km okruh. Najvyšším bodom trate sú 574m vysoké Čupy. Trať svojim profilom je určená pre všetkých nadšencov jazdenia na horskom bicykli.

V akých kategóriách sa bude pretekať?

- Vyhlasovaných a ohodnotených bude 6 kategórií. A to kategórie: muži 15-39 rokov, 40-49 rokov, 50-59 rokov, 60 a viac rokov. Ženy bez rozdielu veku. V absolútnom poradí mužov budú vyhlásený prvý traja pretekári, ktorý obdržia od firmy BRS Technology finančnú prémiu 600,-EUR. (1.miesto 300,-EUR, 2.miersto 200,-EUR, 3.miesto 100,-EUR). Vo vekových kategóriách čakajú na prvých troch pretekárov vecné ceny od reklamných partnerov podujatia. Samozrejme ako býva na nami organizovanými podujatiami zvykom, bude ohodnotený aj najstarší účastník, ktorý pretek absolvuje.

Čo ste pripravili pre divákov?

- Okrem super atmosféry, ktorá je súčasťou takýchto pretekov bude pre návštevníkov pripravená ochutnávka športovej a doplnkovej výživy od firmy KOMPAVA prezentácia športových firiem a ich produktov, ktoré pretek podporili Ďalej by to mala byť podpisová akcia českého reprezentanta v zjazde na horských bicykloch Adama Vágnera, ktorý by mal pretek absolvovať v rámci kondičnej prípravy. Samozrejme areál cieľa bude ozvučený a bude k dispozícii i občerstvenie.

Kde a dokedy sa môžu záujemcovia o štart na tomto podujatí prihlásiť?

- Prihlášky sú k dispozícii v špecializovanej športovej predajni HERTLSPORT na ulici Hollého 49 v Skalici alebo sa dá prihláška stiahnuť z oficiálnych stránok preteku www.h-triathlon.sk . Pre pretekárov ktorý sa prihlásia a zaplatia štartovné 5,-EUR v predstihu do 17.4.2009 je pripravený darček (cyklistické ponožky v hodnote 4,-EUR). Štartovné sa dá uhradiť na účet H-TRIATHLON TEAMU alebo v hotovosti v predajni HERTLSPORT. Samozrejme do preteku sa dá prihlásiť aj v deň štartu 25.4.2005 od 8:00hod. do 10:40hod. ale už bez nároku na darček.

Viac informácií o pripravovanom podujatí CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009 je k dispozícií na oficiálnych stránkach preteku www.h-triathlon.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: KRÁĽ ZÁHORIA – úvod zaujímavej série na rýchlych a hravých singloch

Pozvánka: KRÁĽ ZÁHORIA – úvod zaujímavej série na rýchlych a hravých singloch

Začiatkom sezóny prídu celkom vhod preteky, ktoré vás tak úplne nezničia a pritom ponúknu možnosť výborne sa zabaviť na rýchlych chodníčkoch. Takým podujatím je Cannondale KRÁĽ ZÁHORIA, ktorý sa koná 22.4.2017 a navyše otvára rozmanitú sériu pre tých, ktorým nie je cudzí ani horský triatlon či klasické XC.
Pozvánka: Testovacie dni Cannondale a GT 2-3.7. v MTBIKER centre na Považí aj s novinkou Slate

Pozvánka: Testovacie dni Cannondale a GT 2-3.7. v MTBIKER centre na Považí aj s novinkou Slate

V sobotu a v nedeľu bude celkovo k dispozícii až 25 testovacích bikov Cannondale a GT rôznych typov a veľkostí. Prídite si zajazdiť a bližšie spoznať aktuálnu kolekciu 2016. Na svoje si prídu vyznávači cestných ako aj MTB výjazdov.
Pozvánka: XC Cross country Skalica 2015

Pozvánka: XC Cross country Skalica 2015

V sobotu 29. augusta 2015 sa v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina uskutoční 4. ročník preteku na horských bicykloch v olympijskej disciplíne XC CROSS COUNTRY. Zároveň tento pretek bude aj finálovým podujatím seriálu HERTLSPORT EXTREM TOUR pre rok 2015. Trať preteku je situovaná na úpätí Bielych Karpát do BIKE ARÉNY Zlatnícka dolina na okruh o dĺžke 3700 m. Okruh je rozdelený do štyroch atraktívnych častí AC/DC TRAIL, SNAKE TRAIL, AVALANCHE TRAIL, CHALLENGE TRAIL.
keyboard_arrow_up