Test: Chrániče Amplifi MKX Knee - praktické a spratné

Keď sa mi tieto ultraľahké chrániče dostali do rúk, nemyslel som, že sa mi stanú každodenným parťákom pri výjazde. Prečo? Dočítate sa v teste nižšie.

Chrániče Amplifi MKX Knee by som určite nezavrhol len kvôli ich nižšiemu stupňu ochrany, lebo...vonku je 35 stupňov, chrániče sú veľké a nespratné a vám sa ich naozaj nechce potom naťahovať na spotené lýtka, takže idete nakoniec bez nich. Práve tu je skvelým kompromisom MKX Knee.


Po tomto type chráničov som vždy pokukoval, keď ich mal niekto na nohe a páčili sa mi svojou jednoduchosťou. Keď som jazdil na pumptracku, alebo jednoduchšie traily, naozaj mi prišlo zbytočné nosiť „veľké“ chrániče, a preto som bol rád za tento test a našli u mňa využitie.

Nie je chránič ako chránič

Takže si poďme rozobrať, prečo ma tak nadchli. V prvom rade je to vďaka ich spratnosti a takmer nulovému obmedzeniu pohybu v kolene pri šliapaní. Chrániče sa dali krásne zbaliť do batoha a vážia tak málo, že ich skutočne ani necítite pri pohybe.

Konštrukcia chrániča je pleteninový návlek z pružného materiálu s integrovaným Hex Grid - 3D chráničom v tvare včelieho plástu, ktorý sa priamo vstrekuje na návlek. Materiál je priedušný a bezšvový - čiže nereže nikde do kože a perfektne odvádza pot. Lemy sú ukončené protišmykovým povrchom, aby sa chránič nezošmykoval.


Úprimne, nemal som možnosť vyskúšať ich na 100%, kedže pádom som sa vyhol a dúfam, že ešte dlho vyhnem (klop klop). Ale na ich obranu môžem povedať, že sa z nohy pri jazdení ani nepohli. Väčšinou som si ich nasadil hneď doma, čiže som ich mal na nohe aj vo výšľapoch. Obľúbil som si ich na pumptrack, rovnako aj na trailoch a občas aj drsnejšie endurko.


Trail, pumptrack a aj XC

Toto sú segmenty, kam by som Amplifi MKX Knee zaradil a odporučil ľuďom. Myslím, že sa viacerí zhodneme na tom, že svojou funkčnosťou a „fitom“ sa ideálne hodia sem. Na technickejšie a ťažšie traily som ich síce jazdil, ale neviem zaručiť, či by ste mali 100% ochranu vašich kolien, čo už závisí od techniky a jazdeckého štýlu. Opäť ale platí, že sú vždy lepšie, ako nemať nič...

Plusy

  • spratné a ľahké
  • usadenie na nohe
  • materiál, z ktorého sú zhotovené (odvetranie)

Mínusy

  • snáď je každému jasné, že tento typ chráničov na enduro je tak trochu lotéria, preto mínusy nenachádzam


Suma sumárum

Chrániče Amplifi som si obľúbil a pokiaľ sa vyberiem na ľahšie trailíky, alebo si zapumpovať s kamošmi na pumptrack, nesmú chýbať v batohu. Za samotnú konštrukciu dostali MKX Knee ocenenie Design & Innovation Award 2019, a to má tiež svoju váhu. Určite si nájdu cestu k viacerým bikerom, ktorí preferujú kompromis medzi nízkou hmotnosťou a potrebnou ochranou....

Cena kolenných chráničov je stanovená na 78,90 €, viac informácií sa dozviete na stránkach dovozcu made4bike.

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
adam.milo111 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Dobrý pomer vlastností zo sveta cestnej aj horskej cyklistiky, spojených s pohodlím a výkonom. To vôbec neznie zle. Ako sa jazdí v tretrách Kuro Tech a kde majú limity?
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Test: Nosič Thule Epos - koniec rébusov

Test: Nosič Thule Epos - koniec rébusov

Prevážať bicykle môžete v aute, na streche, ale komfortu nosiča na ťažnom zariadení sa nič nevyrovná. Najmä ak je premyslený do posledného detailu...
keyboard_arrow_up