BBB Vlko – Hron cyklomaratón

Na maratón si prišli zmerať sily Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš a s nimi Milan Barényi ale aj známe to osobnosti z MTBikera ako Drotár, JaroZA, MirecBB, Tiger a LíviaZV a mnohí mnohí ďalší fóristi. Pred pretekom vládla výborná nálada, slnko svietilo, čo nasvedčovalo horúcemu a prašnému maratónu...

2. kolo Cyklomaratónskej série sa konalo vo Vlkanovej tradične v piatok namiesto soboty a po minuloročných skúsenostiach sme sa rozhodli zaprezentovať už vo štvrtok večer, aby sme sa vyhli ranným radom pri registrácii. Potešilo nás aj značenie k registrácii za Banskou Bystricou, ktoré na niektorých maratónoch chýba a trafili sme bez problémov. Po rýchlom zaprezentovaní sme sa vybrali hľadať ubytovanie do Banskej Bystrice, kde sme počas hľadania nocľahu najazdili viac kilometrov ako počas cesty z Vranova do Vlkanovej. Asi po 2. hodinách sme konečne našli ubytovňu v ktorej nepýtali za noc 50 eur a zobrali nás aj s bicyklami. Po dlhej ceste, rýchlej registrácii, nekonečnom hľadaní ubytovania a večernom servise bicyklov sme sa konečne uložili k spánku.

BBB VlkoHron
Ráno sme sa zobudili aj bez budíka a nečakane skoro, pretože slnko svietilo do očí už od piatej rána. Pobalili sme veci, naložili bicykle a ešte pred pol deviatou opustili ubytovňu. Po príchode na miesto nás už tradične čakal regulovčík pred parkoviskom. Prišli sme zavčasu a tak s parkovaním nebol problém, ale o pár minút sa parkovisko začalo prepĺňať a stále prichádzali ďalší a ďalší bikeri. Účasť bola pravdepodobne väčšia ako očakávanie organizátorov, čo dokazoval nielen počet áut na parkovisku, ale aj nedostatok reklamných tašiek. Keďže sme boli zaprezentovaní už vo štvrtok išli sme sa rozjazdiť a pomotať v okolí štartu. Naše tušenie o ranných radoch pri prezentácii bolo správne, keďže si to väčšina bikerov nechala na poslednú chvíľu, tak aj štart sa musel posunúť o 15 minút. Našťastie my sme sa tomu vyhli a tak sme mali čas pozerať po známych tvárach nielen z fóra MTBikerov ale aj z politiky. Na maratón si prišli zmerať sily Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš a s nimi Milan Barényi ale aj známe to osobnosti z MTBikera ako Drotár, JaroZA, MirecBB, Tiger a LíviaZV a mnohí mnohí ďalší fóristi. Pred pretekom vládla výborná nálada, slnko svietilo, čo nasvedčovalo horúcemu a prašnému maratónu...

BBB VlkoHron
Po odloženom štarte vyštartovali pretekári na dlhú trať v trochu netradičnom odstupe od polmaratóncov, len 15 minút. Po štarte polmaratónu boli pretekári pomerne natlačení v úzkej uličke ale úvodný kopec to trochu roztiahol. Trať bola suchá, prašná ale veľmi pekná a dobre značená, keďže neviem o nikom, komu by sa podarilo zablúdiť ale zato defektov bolo hojne. Bola to viac-menej naháňačka po lúkach ale nechýbali ani poriadne zjazdy, technické úseky a prudké výšľapy, ktoré som ja osobne radšej tlačil, lebo som nevidel zmysel ísť do kopca 4 km/h. Našli sa aj asfaltové úseky, ktoré niektorým bikerom prekážajú, ale mne prišli vhod, pretože v prvom kole sa mi nejako nepodarilo nazbierať sily a tak som si mohol aspoň oddýchnuť, ale v druhom kole to už bolo lepšie a začal som predbiehať aj ja....

BBB VlkoHron
Po dojazde do cieľa ma čakala príjemná atmosféra, ktorú mám z maratónov asi najradšej - ale ešte predtým ako sme sa šli najesť sme sa potrebovali osprchovať, no zaskočil nás rad ako pri prezentácii. Našťastie voda bola príjemná na rozdiel od niektorých maratónov, kde ju dovážajú pravdepodobne priamo z Álp. Na jedlo sme museli byť dvaja, pretože sa čakalo v dvoch radoch a kto nemal sparing –partnera vystál rad dvakrát alebo ostal smädný. Len čo sme dojedli, začali vyhlasovať výsledky a hneď po nich očakávaná tombola, ktorú vyhlasovali naozaj veľmi rýchlo za čo organizátorom dávam veľké plus a ešte väčšie za to, že vylosovali aj mňa po dlhej dobe.

BBB VlkoHron
Po tombole sa dav ako po každom maratóne rozpŕchol a opäť sa stretne pri treťom pokračovaní cyklomaratónskej série v Partizánskom.

Výsledky : http://cyklo.sao-tatry.sk/2009/mtbcup/vlkanova/index.php?kam=2

Diskusia : http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=6&t=18664

Fotogalérie:
http://www.ckwitzenmann.sk/galeria_cyklo_mtb.html
http://picasaweb.google.sk/adriana.vajsova/20090508Vlkohron1#
http://picasaweb.google.sk/adriana.vajsova/20090508Vlkohron2#
http://picasaweb.google.sk/vlkosi/BBBVlkoHron20091Cast#
http://picasaweb.google.sk/vlkosi/BBBVlkoHron20092Cast#
http://picasaweb.google.cz/oveckaberta/Vlkohron_09#
http://picasaweb.google.cz/bikerdrotar/Vlkanova#
http://picasaweb.google.sk/lapalko/VlkoHron2009#
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Pamätám si, ako Michal (organizátor) minulý rok ohlasoval dátum jubilejného 10. ročníka. 2. september je tu a ja sa chystám opäť do Snežnice na preteky.
keyboard_arrow_up