Unboxing: Superior XP 909 – hliník ľahký ako karbón

Cenovou hranicou mnohých bikerov pri kúpe nového MTB HT bicykla býva často suma 1 000 €. Čo za tieto peniaze ponúkne Superior?

Pri tejto značke sme si zvykli, že ich bicykle dobre vyzerajú, ponúkajú pretekársku geometriu a to všetko za veľmi zaujímavú cenovku. Ako vybavili ich model XP 909 z modelového radu na rok 2020 a čo vlastne ponúkajú?

Špecifikácia


Unboxing

Krabica klasická, len logo, žiadne zaujímavosti. V čom sú ale v Superiore frajeri je, že na ochranu používajú minimum igelitu, plastov. Je to ekologické a ešte sa to aj dobre dáva dole, netreba nič strihať, dole to ide rukou, neriskujete poškriabanie laku.


Ak ste servisne priemerne zdatní, pokojne si objednajte bike z nášho shopu klasicky kuriérom. Jeho skladanie nie je komplikované a vďaka nemu sa ešte váš vzťah s novým bikom prehĺbi .


Potrebovať na to budete sadu inbusových kľúčov, super vec je momentový kľúč. Komponenty ako sedlovka, predstavec a riadidlá je dobré ošetriť pastou v časti, kde sa montujú.


Bike s označením XP 909 je skoro najvyšším prevedením hliníkovej rady HT modelov značky. Nad ním stojí ešte 919, má veľmi podobnú výbavu len s malými zmenami ako sú napr. iné kľuky. Je aj ľahší. Nad 919 je už karbónový model 929 opäť s podobnou výbavou, iná je napr. vidlica. Samozrejme tiež cena a hmotnosť.


Pri ráme ešte ostaňme, je to hliník s označením Alu X6 Ultralite. Na konci článku sa dozviete, že to slovo Ultralite nie je prázdny marketingový výraz. Navyše rám má peknú geometriu a tvary rúrok. Vďaka internému vedeniu laniek vyzerá drahší, ako v skutočnosti je. Model je dostupný v 4 veľkostiach, my tu máme M, odporúčaný na postavu 170-180 cm.


Kolesá 29” sa otáčajú okolo Shimano nábojov a sú obuté do užších plášťov Schwalbe Rapid Rob KevlarGuard 29x2.10". Vidlica je tu od známej značky RockShox model 30 Silver TK. Má zdvih 100 mm, je už vzduchová, poteší ovládanie na riadidlách.


Radenie je SHIMANO SLX SL-M7100 1x12. XP 909 bude v tejto kategórii bikov sezónny hit. Pri kľukách sa volil lacnejší variant a sú od značky ONE1. Vyšší model 919 má už Shimano kľuky.


Komponenty sú od značky ONE1, sú hliníkové. Sedlo značkové Fizi:k Taiga.


Brzdy sú hydraulické Shimano BR-MT400, kotúče 180/160mm. Vpredu len rýchloupinák.


Zložený bicykel vyzerá drahšie, ako je skutočná cenovka, v tomto sú vo firme Superior šikovní.


A teraz ešte príjemná bodka na záver. Hmotnosť. My sme navážili okolo 12,2 kg, výrobca uvádza 12,6 kg. To je pri tejto cene super údaj, bežne majú konkurenti aj 14 kg. Drahší model 919 by podľa výrobcu mohol mať ešte o 400 g menej, ak 909 porovnáme s karbónovým 929, tak tam je úspora 900 g.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 049 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, kde máme aj ďalšie kúsky z radu XP.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Wild Edge Trail kombinuje rýchlosť XC bicykla so všestrannosťou maratónca. Vezmite ho na dlhé výlety alebo na preteky. Odmenou vám bude zábava a rýchlosť.
Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
keyboard_arrow_up