Ako si vybrať vhodný batoh?

Pri výjazde neraz potrebujeme viacero vecí – náhradnú dušu, pumpu, vodu alebo dodatočné oblečenie. Kratšie trasy vám spríjemní ľadvinka, pretože sa viete spratne zbaliť aj na celodenný výlet.

V prípade, že vám ľadvinka nestačí a ste fanúšik batohov alebo máte na pláne viacdňový výlet, určite vám príde vhod kvalitne vybavený batoh. Teraz sa pozrieme, aké batohy a ľadvinky nám ponúka výrobca Amplifi. Pri výbere ľadvinky treba dbať na to, aby ste si vedeli zbaliť všetko potrebné. Ľadvinka Amplifi Hipster Black očarí všetkých, ktorí sa chcú zbaliť jednoducho a efektívne tak, aby mali so sebou všetko potrebné aj na celodenný výlet. Preto je ľadvinka vybavená rezervoárom, ktorý s objemom 1.5 l postačí aj v teplom letnom počasí.


V prípade, že nepotrebujete rezervoár, keďže si so sebou veziete dostatok tekutín vo fľaške na bicykli, ponúka Amplifi verziu aj bez rezervoáru. Jedinečnú šedú farbu ľadvinky pri modeli Amplifi Hipster Outrun si viete zladiť priamo k svojmu oblečeniu. Vďaka absencii rezervoáru máte priestor napríklad pre bundu alebo náhradné oblečenie.


Krátke a nenáročné výjazdy, keď si so sebou zoberiete dodatočnú bundu či niečo malé na zjedenie, nevyžadujú veľmi veľký priestor. To znamená, že sa dostatočne uspokojíte aj s objemom do 10 l. Menšie batohy sú primárne konštruované bližšie k stredu chrbtice, aby tak nezavadzali pri pohybe na trailoch alebo v technických úsekoch. Samozrejmosťou je potreba upevnenia aspoň bedrovým pásom. Dodatočný hrudný pás je len výhodou. Aby vám jeho nosenie bolo čo najkomfortnejšie, je vhodné dbať na kvalitnú perforovanú a štruktúrovanú chrbtovú časť spolu s odvetranými ramennými popruhmi, čo oceníte predovšetkým počas teplých dní.

Úvodom do ruksakov vhodných na celodenné jazdenie je model Amplifi Tour 8 Glacier, ktorý neohúri iba svojím výzorom, no najmä technológiou a kvalitou. Vďaka základným vlastnostiam, ako je napríklad odvzdušňovací systém TRIPL3 Flow, kompatibilita s hydratačným systémom a chráničom chrbta, možnosť upnutia prilby, hrudný popruh a bedrové plutvy, je to šikovné riešenie pre rýchle vychádzky na traily.


10-litrový batoh Amplifi 10 Hex Pack Deep využijú nielen cyklisti, ale aj lyžiari a snowboardisti a to najmä vďaka integrovanému chrániču chrbta s technológiou SAS-TEC. Pohodlnosť, komfort ako aj dokonalé rozloženie záťaže a kvalitná ventilácia sú vďaka tvarovaným 3D ramenným popruhom zabezpečené. Samozrejmosťou je predpríprava batohu pre možnosť použitia hydrovaku.


Pre ešte viac objemu je pripravený Track 17, ktorý ponúka nielen štyri samostatné vrecká zabezpečené zipsom, ale taktiež aj možnosť použitia flexibilného chrániča chrbta a priestranné bočné sieťovinové priehradky pre fľaše alebo iné maličkosti. Ergonomické 3D tvarované ramenné popruhy pre správne rozloženie hmotnosti dopĺňa bedrový a hrudný pás. Samozrejmosťou je pláštenka, reflexné prvky alebo možnosť vloženia hydrovaku.


O čosi väčším je Track 23, prinášajúci taktiež možnosť použitia ľahkého chrbtového chrániča alebo spomínané 3D tvarované ramenné popruhy, ako to majú nižšie verzie batoha. Nechýba hrudný a bedrový pás, bočné vrecká, delené priehradky či pláštenka. Vrchné vrecko s vodoodolným zipsom je určené pre okuliare. Hmotnosť samotného batoha je 1,6 kg, čo je o 0.22 kg viac ako 17-litrová verzia.


Výrobca pri navrhovaní produktov nechcel vynechať ani farebnejšie verzie batohov, ktoré na prvý pohľad zaujmú každého, kto bude batoh používať.


Osobité miesto, predovšetkým v dnešných dňoch, má batoh E-Track 17. Objemom a spracovaním sa nelíši od klasického Track 17, no navyše vám prinesie chrbový chránič s technológiou SAS-TEC. Jeho vlastnosti ocenia majitelia elektrobicyklov. Dôvodom je osobitné vrecko pre náhradnú batériu.


Jeho starší brat má názov E-Track 23. 23 už klasicky preto, pretože ponúka objem vo veľkosti 23 litrov. Výhoda ruksakov od Amplifi je, že ponúkajú rôzne farebné varianty, a ani ruksak pre elektrobicykle nie je výnimkou.


Pre konzervatívnejších užívateľov, ktorí nemajú veľa farebného oblečenia, ponúka výrobca aj klasickú čiernu verziu, s bledomodrými detailami, jedná sa o farbu STEALTH BLACK.


Do jednotlivých batohov je v prípade, že jazdíte po náročnejších trailoch, možnosť dokúpiť chrbtový chránič, ktorý sa dá veľmi ľahko vložiť dnu, nakoľko sú batohy predpripravené práve na použitie s chráničom.


Výrobca ponúka rôzne typy týchto chráničov pre rôzne modely batohov, v prípade, že chránič poškodíte, viete ho jednoducho vymeniť za nový.


Dostatok tekutín je pre cyklistu základ. Preto, aby ste využili batohy Amplifi naplno, ponúka výrobca kvalitné rezervoáre v rôznych objemoch. 3 litre vám postačia na celodenný výlet aj v horúcom počasí, zatiaľ čo 2-litrový rezervoár bude o čosi ľahší. Antibakteriálna technológia a uzatvárací ventil na hadičke sú samozrejmosťou.


To, že Amplifi myslí na všetko, nám potvrdzuje fakt, že výrobca má v ponuke aj netradičný doplnok - adaptér na predĺženie bedrového pásu batoha. V prípade, že vám je batoh v páse malý, môžete siahnuť práve po tomto praktickom doplnku.

Kompletnú ponuku vrátane cien nájdete na stránke dovozcu made4bike.sk.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: VAUDE Moab Pro 16 II – keď sa stretne komfort s kvalitou

Test: VAUDE Moab Pro 16 II – keď sa stretne komfort s kvalitou

Batoh od výrobcu VAUDE mi prišiel ako malé porovnanie s podobným kúskom od inej značky, ktorý mi už pred rokmi doslúžil. Ako sa zmenili technológie a posunuli napred materiály, spracovanie či rôzne vychytávky?
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
Predstavenie: Certifikovaná ochrana bikera - Impact Protector v batohoch CamelBak

Predstavenie: Certifikovaná ochrana bikera - Impact Protector v batohoch CamelBak

Ako vyzerá moderný chránič chrbtice bikera, ktorý je súčasťou batoha? Čo všetko musí vydržať a ako chápať deklarovanú certifikáciu?
keyboard_arrow_up