Unboxing: Marin Rift Zone 2 2020 - ako mi prišla návšteva z Kalifornie

Marin prichádza aj v tomto roku s modelom Rift Zone 2. Bicykel z kategórie AM/Trail poteší všetkých, ktorí sa chcú pri jazdení hlavne zabávať.

Chcel by som sa s vami podeliť o radosť z toho, ako som si za pár minút poskladal bicykel, na ktorom budem jazdiť celú sezónu. Možno sa aj vy pýtate, ako vám príde domov, keď si ho objednáte z MTBIKER. Zvládnete ho poskladať, zvládne prepravu dodávkou, bude dostatočne zabalený? Veď pozrite sa sami, ako mi to šlo a že netreba mať z toho strach.


Unboxing

Po prevzatí z rúk kuriéra si hneď všímam, že kartónová krabica je starostlivo zabalená a bez poškodenia. To je veľmi dobrý začiatok. A navyše logo Marinu na mňa pozerá už z diaľky.


Po otvorení vidím, že všetky komponenty sú pekne zalepené, ošetrené, aby sa zabránilo akémukoľvek poškodeniu. Ak výrobca na niečo zabudol, tak chalani z expedície MTBIKER sa o to postarali a použili vlastnú pásku.


To, čo predtým ľudia starostlivo lepili, som ja s nadšením, ale aj dávkou opatrnosti postrhával. Už som sa tešil, keď ho začnem skladať.


Prvým dôležitým krokom je dať riadidlá do predstavca. Stačil jeden imbusový kľúč a bolo to hotové. Nie som nijako technický nadaný, no toto som zvládol aj ja. Poriadne zatiahnuť predpísaným momentom a je to. Vidlica je od značky RockShox vo verzii Recon RL 29" a 130 mm zdvihu. Ak už sme pri pružení, tak zadný tlmič má vo svojej réžii RockShox Deluxe Select R, Debonair Air.


Ďalej je potrebné nasadiť predné koleso. Ráfiky sú od Marinu, na nich sú nasadené plášte Vee Tire Co. Kolesá sú pripravené na bezdušové použitie a majú 29 palcov. Pár krokov a bicykel je prakticky zložený. Pevná oska prišla už namazaná, mala šikovný chránič. To mi inštaláciu predného kolesa ešte uľahčilo.


Nezabudnúť na uvoľnenie hlavového zloženia, zrovnať to s predným kolesom a opätovne utiahnuť.


Teleskopická sedlovka TranzX už bola nainštalovaná v ráme a preto stačí len nastaviť správnu výšku. Už po pár jazdách sa mi potvrdilo, že teleskopka je na bicykli nenahraditeľný komponent.


Na záver vám už len stačí namontovať pedále. Výber nechám samozrejme na vás, či pôjde o SPD-čka alebo platformy. Imbusovým kľúčom prejdem všetky skrutky, skontrolujem, či sú dotiahnuté, nafúkam pneumatiky na tlak, ktorý vozím a nasadať. Všetky bicykle sa samozrejme pred odoslaním kontrolujú. Aj môj Marin prišiel správne nastavený, všetky skrutky boli utiahnuté. Vyššie spomínané kroky boli len pre istotu.

Dávajte si pozor, kotúče potrebujú pár poriadnych brzdení, aby získali svoj brzdný účinok. Tak zo začiatku pomaly a poriadne brzdiť. Tak čo, nebolo to také zložité? V našej domácnosti sa nepasujem do pozície kutila „Ládi Hrušky“, no toto som zvládol bezproblémovo.

Krátko o Rift Zone 2 2020

K tomuto bicyklu spracujem čoskoro aj redakčný test. Preto si nechám nejaké informácie aj nabudúce. No tešiť sa môžete na moje dojmy z používania teleskopickej sedlovky TranzX, sady SRAM SX Eagle, spomínanej vidlice RockShox Recon RL 29" či tlmiča RockShox Deluxe Select R. Rift Zone 2 brzdí vďaka Shimanu. Kompletnú špecifikáciu nájdete nižšie. A hmotnosť? Nič viac už neprezradím, počkajte si na test.


Špecifikácia


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 980 € a predstavovaný kúsok je vo veľkosti M. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, kde nájdete aj jeho "vyššieho brata".

Možnosti doručenia

Ak si objednáš bicykel v eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti ho doručia. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť bezplatného doručenia k tebe domov. Tak, ako som to využil ja. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Momentálne však vzhľadom na situáciu aj MTBIKER centrum funguje s výraznými obmedzeniami, viac informácií o špeciálnom režime nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – na traily aj maratóny

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – na traily aj maratóny

Moderný XC bicykel by mal ponúknuť viac, než len rýchlosť. Technicky náročné trate vyžadujú modernú geometriu ako aj vyšší zdvih. Spĺňa toto všetko Fourstroke LT ONE?

Výber z produktov

keyboard_arrow_up