Výbava na gravel - sloboda a zábava

Objavovanie nových ciest, rýchlosť na ceste, stabilita v teréne. Výbava na gravel nie je viazaná žiadnymi pravidlami, a tak sa dá nájsť množstvo zaujímavých kúskov.

Osprey Escapist 25 - 120 €

batoh Osprey Escapist 25
Tento 25-litrový batoh Escapist nájde svoje uplatnenie pri kratších výletoch a aj ako doplnok k cyklistickým taškám. Zmestí sa doň množstvo potrebných vecí, no jeho nosenie zostane príjemné vďaka vzdušnému chrbtovému systému AirScape a popruhom BioStretch. Je možné ho skombinovať i s vodným rezervoárom. A keďže bikepacking nie je len doménou slnečných dní, je vybavený pláštenkou a reflexnými prvkami. Jeho MOC je 147 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Veloskin Chamois - 16,39 €

krém na sedacie partie Veloskin Chamois
Trenie medzi sedacími partiami a cyklistickými nohavicami môže z dlhodobého hľadiska predstavovať problém. Preto je vhodné používať ochranný krém, ako je Veloskin Chamoix, ktorý toto trenie znižuje a napomáha k pohodlnejšej jazde. Obsahuje všetko, čo pokožka potrebuje k svojej výžive, vitamíny a zmes rôznych olejov. Vďaka tomu bude pokožka hydratovaná, ochránená a krém pôsobí aj antibakteriálne. Jeho MOC je 16,39 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Castelli Unlimited Sterrato - 54,99 €

dres Castelli Unlimited Sterrato
Dres Unlimited Sterrato uprednostňuje pohodlie pred aerodynamikou, no stále ponúka všetky technológie pretekárskych dresov Unlimited. Kombinácia elastanu a polyesteru v sebe kombinuje elasticitu a rýchle vysychanie pri jazde. Pohodliu dopomáha aj ploché ukončenie rukávov či elastický lem na páse. V jeho zadnej časti sa nachádzajú tri klasické vrecká spolu so štvrtým, uzatvárateľným zipsom. MOC dresu je 110 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Namedsport Hydrafit - 9,99 €

energetický nápoj Namedsport Hydrafit
Počas dlhých výjazdov je nutné priebežne dopĺňať stratené živiny. Práve na tento účel slúži nápoj Namedsport Hydrafit. Obsahuje všetky dôležité minerály, ktoré sa z tela vyplavia pri potení a tým zvyšuje energetickú účinnosť a výdrž cyklistu. Obsahuje draslík i horčík, ktoré sú mimoriadne dôležité z hľadiska správnej funkcie svalov. Týmto spôsobom pomáha predchádzať kŕčom a nadmernej únave. MOC 400-gramového balenia je 11,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Uvex Gravel Y - 133 €

prilba Uvex Gravel Y
Prilba Uvex Gravel Y v sebe spája dizajn cestných prilieb a predĺženú zadnú časť MTB prilieb. Tým pádom je ochránený aj zátylok cyklistu v prípade tvrdšieho pádu mimo cesty. Prilbu je možné plne prispôsobiť svojej hlave sústavou upínacích mechanizmov „anatomic 3D IAS“. O vetranie počas jazdy sa stará 13 otvorov, ktoré sú v prednej časti doplnené sieťkou proti hmyzu. Remienky sa poľahky nastavia aj upnú systémami FAS a Monomatic. MOC prilby je 148 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Sportful Pro - 56,99 €

prilba Sportful Pro
Pri vysokých teplotách dokáže k tepelnému komfortu napomôcť aj termobielizeň pod dresom. Termo Sportful Pro vo vyhotovení bez rukávov sa používa ako prvá vrstva a je vyrobené z kombinácie dvoch materiálov, ktoré zabezpečia aj počas dlhého výjazdu pocit sucha. V prednej časti a po bokoch nájdeš rebrovaný materiál, pričom na chrbte sa nachádza sieťovina, ktorá zabezpečuje odvetranie. Jeho MOC je 62,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ortlieb Gravel-Pack - 159 €

tašky Ortlieb Gravel-Pack
Dvojica gravel tašiek od Ortliebu slúži najmä ako doplnok iných tašiek, ak je nákladu príliš mnoho. Vzhľadom na ich ľahkosť je možné ich umiestniť na predný nosič, ale i nad zadné koleso za použitia zadného nosiča. Rip-Stop materiál, z ktorého sú vyrobené, dokáže ochrániť ich obsah pred vodou i špinou v prípade, že sa zhorší počasie. V spodnej časti bol pridaný hák, aby bolo uchytenie k bicyklu čo najpevnejšie. Ich MOC je 135 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Alpina Path - 76,99 €

prilba Alpina Path
Výraznými plusmi prilby Path sú jej nízka hmotnosť a optimálne odvetranie, zabezpečené 27 vetracími otvormi, s ktorými sa netreba báť ani jazdy počas horúcich letných dní. V prednej časti sa nachádza sieťka proti hmyzu, zabudovaná v antibakteriálnych výstelkách. Tie je možné doplniť pribaleným textilným šiltom, ktorý sa nesie v rovnakej grafike ako prilba samotná. Do zadnej časti je zas možné vložiť blikačku Plu-In-Light. MOC prilby je 89,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

ALÉ Off Road - Gravel Overland - 60,99 €

gravel nohavice ALÉ Off Road - Gravel Overland
Gravel nohavice Overland patria predovšetkým medzi praktické kúsky. Sú vyhotovené z kombinácie polyesteru a elastanu, ktoré im dodávajú jednak ľahkosť a jednak vysokú odolnosť, ktorá je pre dobrodružstvá mimo cesty veľmi žiadúca. Zároveň sú ošetrené vodoodpudivou úpravou a sú na nich umiestnené reflexné detaily zaručujúce vyššiu bezpečnosť. Zadné aj bočné vrecká sú uzatvárateľné zipsom. MOC nohavíc je 119 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Force Clash - 17,79 €

brašňa Force Clash
Brašna na rám Force Clash o objeme 1 liter je vhodná najmä ako úložisko drobností, ktoré potrebuješ mať stále poruke – vrátane mobilu. Aj keď je uložený v taške, možno ho prostredníctvom dotykovej fólie obsluhovať, pričom zostáva chránený pred prachom, špinou i vodou. Okrem toho sa v útrobách tašky nachádza sieťka na iné veci. Na rám sa taška uchytáva jednoducho pomocou suchých zipsov. Jej MOC je 20,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

CRAFT PRO Gravel - 161 €

kraťasy CRAFT PRO Gravel
Kraťasy s trakmi Pro Gravel sú určené náročným cyklistom, ktorí obľubujú intenzívne výjazdy. Materiál Lycra Sport Energy pomocou kompresie optimálne stimuluje činnosť svalstva, zatiaľ čo stále zostáva priedušným a príjemným na nosenie. Pohodliu na dlhých trasách zas pomôže vložka Craft Infinity C1. Je špeciálne anatomicky tvarovaná pre mužov, antibakteriálna a má certifikát najvyššej kvality. MOC kraťasov je 179 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Ešte viac výbavy na tvoje jazdy na „štrkolete“ nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Výbava do náročného terénu - bezpečnosť aj štýl PR článok

Výbava do náročného terénu - bezpečnosť aj štýl

Zlepšovanie jazdy a jazdného štýlu občas vyžaduje aj pokročilejšiu výbavu - či už technologicky, alebo z hľadiska bezpečnosti. Tieto produkty preto určite neprehliadni.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up