Výbava do náročného terénu - bezpečnosť aj štýl

Zlepšovanie jazdy a jazdného štýlu občas vyžaduje aj pokročilejšiu výbavu - či už technologicky, alebo z hľadiska bezpečnosti. Tieto produkty preto určite neprehliadni.

CTM B.O.T. - 10,79 €

CTM B.O.T.
B.O.T je skratka Back on track, teda späť na trať. Defekt na „bezdušákoch“ ťa nemôže zastaviť. Táto súprava, ktorá nezaberie veľa miesta, sa dá nosiť vo vrecku dresu, v brašni či kapsičke. Obsahuje ihlu na vyčistenie diery v plášti, vidlicu na prevlečenie knôtu a samotné knôty na zalepenie diery. V balení nájdeš päť hrubých a päť tenkých knôtov. V našom e-shope nájdeš aj ďalšie na doplnenie, keď ich minieš. Súpravu CTM B.O.T v kompaktnom balení nájdeš za MOC 10,90 € v našom MTBIKER shope.

Alpina Roca - 169 €

ALPINA ROCA
Lákajú ťa enduro súťaže na najťažších trailoch? Zrejme sa stretneš s tým, že jedna z podmienok, ktoré budeš musieť spĺňať, je nosiť celotvárovú prilbu. Na enduro disciplínu musí byť ľahká a dobre odvetraná, aby si v nej zvládol aj šliapacie úseky. Ideálne na takéto podmienky sadne model Roca od nemeckého výrobcu Alpina. Má ľahkú konštrukciu, masívny chránič brady a pevný šilt. Odvetranie zabezpečuje 15 vetracích otvorov. Jej MOC je 169 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

Garmin Edge 1040 Solar - 699 €

Garmin Edge 1040 Solar
S touto navigáciou sa môžeš vydať na niekoľkodňové dobrodružstvo krížom cez krajinu. Solárne dobíjanie predlžuje dobu používania, no nie je to iba o navigácii. Pripoj pulzmeter alebo wattmeter a dostaneš komplexné športové údaje zo svojej jazdy. Zariadenie je odolné voči vode, snehu aj potu, takže ťa nejaká zmena počasia neprekvapí. Displej s uhlopriečkou 3,5” s dotykovým ovládaním je ľahko čitateľný aj na silnom slnku. MOC je 819 €. Nájdeš ho v MTBIKER shope.

Maxxis High Roller II - 55,90 €

Maxxis High Roller II
Jeden z najobľúbenejších plášťov vo svete horskej cyklistiky. Ponúka skvelý grip, výborné odvaľovanie a stabilitu vo vysokých rýchlostiach. Táto verzia je vhodná aj na jazdu v bikeparkoch a ťažkých zjazdových tratiach, pretože je vybavená technológiou DH Casing. Tú tvorí dvojitá vrstva kordu, ktorá lepšie odoláva nárazom. Zmes MaxxGrip je vhodná do vlhkých až blatistých podmienok. High Roller II máme v ponuke aj v mnohých ďalších verziách. Cena je 89,99 €, nájdeš ho v MTBIKER shope.

Fenix BC26R + BC05R V2.0 - 99,90 €

Fenix BC26R + BC05R V2.0
Náročný terén si vyžaduje aj vyššie nároky na svietenie. Dostatočnú svietivosť vpredu, vzadu zas viditeľnosť z veľkej diaľky, vodotesnosť a odolnosť voči nečistotám. Cenovo zvýhodnená sada Fenix to spĺňa do bodky, vďaka kvalitnej konštrukcii a výkonným moderným diódam. Vpredu je to Luminus SST-40 doplnená špičkovou optikou s max. výkonom 1 600 lm. Vzadu nájdeš 5 červených LED diód, ktoré ti dajú viditeľnosť v rozsahu 180°. MOC je 106 €. Nájdeš ju v MTBIKER shope.

Leatt ReaFlex Pro - 92,99 €

Leatt ReaFlex Pro
Minimalistický, ľahký, no odolný a bezpečný chránič kolien je ideálnym parťákom na celodenné zdolávanie trailov. Je ergonomicky tvarovaný s certifikátom bezpečnosti v oblasti ochrany kolien. Je vyhotovený z prémiových materiálov MoistureCool a AirMesh, ktoré odsávajú pot a zároveň dobre odvetrávajú. Chráň sa ako profesionálny jazdec a spoľahni sa na 3D gél, ktorý absorbuje a rozptýli nárazové sily mimo tvojho kolena zvrchu, zospodu aj z bokov. MOC je 109 €, nájdeš ho v MTBIKER shope.

VAUDE AM Moab Tech - 143 €

VAUDE AM Moab Tech
Rád jazdíš náročné traily na flat pedáloch? Potom sú pre teba ako stvorené tieto cyklistické topánky od VAUDE. Moab Tech majú zapínanie pomocou BOA systému. Sú tuhé a odolné, ale zároveň priľnavé k pedálu. Medzipodrážka absorbuje nárazy, nárazu odolná je aj špička. V zlom počasí sa zas môžeš spoliehať na ich vodoodpudivosť, čo je výhoda aj pri čistení. Nakoniec, test z reálnych podmienok si môžeš prečítať v tomto článku. MOC je 179 €, nájdeš ich v MTBIKER shope.

ASSOS TRAIL Cargo T3 - 119 €

ASSOS TRAIL Cargo T3
Pohodlie a voľnosť pohybu sú pri trailovom jazdení dôležité. Pre tých, čo si potrpia na prvotriedne vyhotovenie, špičkové materiály a technológie, sú tu kraťasy od švajčiarskeho ASSOS. Materiál Type.OF11 dodáva ľahkosť, oderuvzdornosť a rýchle schnutie. Naviac povrchová úprava DWR chráni pred dažďom a blatom. V páse nie je žiadne zapínanie, iba široký elastický pás, ktorý netlačí. Vďaka priliehavejšiemu strihu sa nikde nezachytia. MOC je 119 € a nájdeš ich v našom MTBIKER shope.

Pepi's Tire Noodle SUPER ROKK LINE - 75,99 €

Pepi's Tire Noodle SUPER ROKK LINE
S príchodom bezdušových systémov sme čiastočne vyriešili problém s defektami a ich opravou. Nižšie tlaky sú výhodou, no môže dôjsť k nechcenému poškodeniu ráfika pri náraze na ostrú hranu prekážky alebo pri doskoku. Dá sa tomu predísť použitím ľahkej a odolnej penovej vložky Pepi's. Táto s názvom Rokk Line je určená pre najdrsnejšie podmienky a ochráni aj ráfiky elektrobicyklov. V prípade sfúknutia kolesa je vhodná na núdzový dojazd. MOC za sadu je 75,99 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

Viac výbavy do náročného terénu nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
keyboard_arrow_up