Majstrovstvá SSC – aj majstri si zaslúžia svoje majstrovstvá

Po všetkých rôznych disciplínach prichádza ďalšia novinka, v ktorej budeme hľadať toho najlepšieho. Tentokrát ale pôjde o zručnosť, nie o watty. Aj keď…

Sledovanie niektorej Grand Tour alebo svetového pohára cross-country býva bezpochyby napínavé. Všetci očakávame súboje na trati, v stúpaní do alpského sedla, alebo naopak techniku v obtiažnom zjazde lesného terénu.

Za tým, čo zvládajú športovci, je neuveriteľne veľa práce. Aby športovec mohol odviesť ten najlepší výkon, potrebuje okrem kondície a výbavy aj spoľahlivého mechanika.

Práve on nastaví bicykel podľa požiadaviek tak, aby jazdec nemusel riešiť nič iné okrem pedálovania. Nie je to však iba o elitných jazdcoch, ale aj o bežných nadšencoch, cyklistoch, ktorí nie vždy zvládnu nastavenie bicykla v domácich podmienkach. Práve mechanikom teda patrí vďaka – a to je tiež dôvod, prečo vznikla myšlienka týchto majstrovstiev.

Majstrovstvá SSC

Kto stojí za Majstrovstvami SSC?

Organizátorom tejto súťaže je dlhoročný oficiálny distribútor komponentov značky Shimano na Slovensku – Paul Lange Oslany. Súťaž je určená iba pre mechanikov SSC - Shimano Service Center.

Takéto Shimano servisné centrum nájdete v niektorých predajniach s cyklistickým sortimentom a k tomu príslušnými službami. Centrá sú vybavené profesionálnym náradím a všetkými potrebnými technológiami pre opravu či údržbu nášho dvojkolesového parťáka.

Nie je to však iba o vybavení. Srdcom každého takéhoto servisného centra je skúsený mechanik, ktorý nielenže rieši technické problémy, ale poskytuje aj personalizované odporúčania na optimalizáciu výkonu vášho bicykla.

Majstrovstvá SSC
Kvalitní mechanici prispievajú nemalou mierou k celkovému úspechu a dobrému menu cyklistického obchodu. Sú tiež dôvodom, prečo si zákazník vyberie bicykel, príslušenstvo a adekvátne služby práve v tom-ktorom cykloobchode.

Do majstrovstiev sa mohol zapojiť za každú predajňu so Shimano servisným centrom iba jeden mechanik. Dnes už vieme, že týchto mechanikov je deväť a 21. novembra 2023 ich čaká veľké finále.


Večná sláva a dobré meno

Finálová deviatka mechanikov sa usilovne pripravuje, aby si spoločne zmerali sily, šikovnosť a rýchlosť v ôsmich rôznych úlohách. Tie sú tajomstvom organizátora a mechanici im budú čeliť „na ostro“ až priamo na mieste.

Okrem vecných cien, dobrého mena svojho obchodu a servisného centra čaká na prvých troch súťažiacich aj možnosť budúcej účasti na podobných majstrovstvách, ale v európskom rozmere.

O vyhodnotenie sa postarajú traja skúsení experti v problematike komponentov Shimano. Ich úlohou bude podrobné hodnotenie a odborné sledovanie jednotlivých detailov v rámci súťažných úloh. Samozrejmosťou bude aj spravodlivé a komplexné hodnotenie. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Majstrovstvá SSC

Aby sme na nič nezabudli

Veľké finále sa uskutoční 21. novembra 2023. Určite sa zapojte do hlasovania o svojho obľúbeného mechanika aj vy. Dá sa to veľmi jednoducho, kliknutím na odkaz nižšie, kde uvidíte všetkých súťažiacich a môžete si tiež pozrieť ich krátke profilové videá – Súťažiaci - hlasovanie. Piati vylosovaní hlasujúci budú odmenení špeciálnymi Shimano Goodie balíčkami s peknými Shimano promo materiálmi.

Majstrovstvá SSC
Sledovať súťaž, jej priebeh a všetky novinky môžete cez sociálne siete Paul Lange Oslany, výhradného distribútora značky SHIMANO na Slovensku - YouTube, Instagram, Facebook.
Zdroj fotografií: Shimano
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

O tom, že máme šikovných mechanikov, sa môžete presvedčiť pri poruchách vašich dvojkolesových tátošov a ich servise u nás. Ako však dať túto šikovnosť „na papier“?
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up