Unboxing: Marin DSX 2 – riešenie pre nerozhodných?

Viete, ako sa povie na tri písmená bicykel, ktorý bude vhodný na cyklotrasy, výlety po spevnených cestách, dochádzanie do práce či fitness jazdenie? Predsa DSX.

Pre tých, ktorým viac vyhovujú rovné riadidlá namiesto „baranov“, postavil Marin model bicykla DSX 2. Ide o hliníkový rám s vnútorným vedením bowdenov a s pevnou zadnou osou. Postavený je na geometrii moderných gravelov a doplnený o celokarbónovú vidlicu. K tomu si môžete pripočítať objemné plášte, dvanásťprevodový systém s jednoprevodníkom vpredu a hydraulické kotúčové brzdy. Na výber sú štyri veľkosti, od S až po XL. My si v unboxingu predstavíme veľkosť M.

Špecifikácia

  • Rám: Series 3 DSX, 6061, hliníkový, Tapered hlavová rúra, zoslabovaná rúrka stredového zloženia, vnútorne vedenie kabeláže, úchyty na blatníky a nosič, Flat-mount úchyt strmeňa, zadná os: 142 x 12 mm, pevná
  • Vidlica: Marin, plnekarbónová, Tapered stĺpik, 12 mm pevná os, Flat-Mount úchyt, návarky na blatník
  • Ráfiky: Marin, hliníkové, dvojstenné, vnútorná šírka: 21 mm, bezdušové
  • Zadný náboj: Shimano, kovaný, hliníkový, 142x12 mm, Microspline orech, počet dier: 32
  • Predný náboj: Shimano, kovaný, hliníkový, 100x12 mm, počet dier: 32
  • Výplet: 14 g, čierny, nerezový
  • Plášte: WTB Riddler, rozmer: 700x45C
  • Prehadzovačka: Shimano Deore, RDM6100, 12 rýchlostí
  • Radenie: Shimano Deore, SLM6100, 12 rýchlostí
  • Kľuky: kované, hliníkové, prevodník: 42 zubov, oceľový, narrow-wide
  • Stredové zloženie: utesnené, s externými miskami
  • Reťaz: KMC X12
  • Kazeta: SunRace, 12-rýchlostná, rozsah zubov: 11-51
  • Brzdy: Tektro HDR285 Flat Mount, hydraulické, kotúče: 160 mm/160 mm
  • Riadidlá: Marin MiniRiser
  • Predstavec: Marin 3D kovaný, hliníkový
  • Gripy: Marin MTB
  • Hlavové zloženie: FSA No.42 ACB, utesnené, priemyselné ložiská, rozmer: 1 1/8” x 1 1/2”
  • Sedlovka: Marin, hliníková
  • Sedlo: Marin DSX

Geometria

geometria rámu Marin DSX 2

Unboxing

Pre Marin je typické, že na svojich krabiciach výrazne uvádza svoje heslo: „Made for fun“, teda stvorený pre zábavu. Je to veľmi sympatické, pretože práve tá zábava, ktorú na dvoch kolesách mnohí zažívame, je to, prečo cyklistiku máme tak radi. Obsah krabice je už tradične dostatočne chránený proti poškodeniu počas prepravy a manipulácie.


Skladanie bude pozostávať z montáže kokpitu a predného kolesa. Začnime teda riadidlami. Marin väčšinu svojich bicyklov osádza komponentami z vlastnej výroby a pri DSX 2 tomu nie je inak. Hliníkové riadidlá majú pre všetky štyri veľkosti rovnakú šírku 680 mm. Predstavec má v prípade veľkosti M 70 mm.

Marin 3D Forged Alloy predstavec, 70 mmMarin MiniRiser riadidlá, 680 mm

Predné koleso sa uchytáva pomocou pevnej osky s rozmermi 12 x 100 mm do vidlice. Tá je celokarbónová, teda aj stĺpik je vyrobený z karbónu. Nohy vidlice ponúkajú možnosť montáže príslušenstva ako sú blatníky alebo nosiče, vďaka prítomnosti návarkov.

Tektro HDR285, Marin Full CarbonWTB Riddler 700x45C

Marin DSX 2 máme týmto pádom poskladaný a neostáva nám nič iné, ako ho odvážiť. Veľkosť M, bez pedálov, má hmotnosť 10,76 kg.

hmotnosť Marin DSX 2
„DSX-ko“ dostalo tmavočervené lakovanie, výnimku tvoria iba strieborné nápisy na ráme a decentné pásiky na vidlici. Samozrejme, hlavová rúrka je zdobená strieborným 3D logom Marin.

Marin DSX 2Marin DSX 2

Decentný vzhľad bicykla dopĺňajú plášte s hnedou bočnicou. Ich výrobcom je spoločnosť WTB a ide o model Riddler s rozmermi 700 x 45C. Podľa údajov na stránke výrobcu je maximálny rozmer plášťov, ktoré pojme rám a vidlica, 29 x 2,1”. Obuté sú na vypletených kolesách v réžii výrobcu Marin. Obe kolesá sú pripravené na bezdušovú prevádzku. Ich vnútorná šírka je 21 mm.


Kolesá roztočíte pomocou dvanásťprevodového systému s jednoprevodníkovými kľukami. Radenie a prehadzovačka sú od Shimana, konkrétne zo spoľahlivej sady Deore M6100. Luxusne pôsobiace kľuky FSA Gossamer Pro sú osadené oceľovým narrow/wide prevodníkom so 42 zubami. Krútiaci moment sa potom prenáša pomocou reťaze KMC X12 do kazety SunRace s rozsahom 11-51 zubov.

FSA Gossamer Pro 42TSunRace 11-51T

Bicykel je vybavený hydraulickými kotúčovými brzdami Tektro HDR 285 so 160 mm kotúčmi od rovnomenného výrobcu ako brzdy.

Tektro HDR285Tektro HDR285

Galéria fotografií

Marin DSX 2

Marin DSX 2 môžete nazvať gravelom s rovnými riadidlami, alebo hardtailom s pevnou vidlicou. Dodáva mu to punc univerzálnosti a flexibility na pohodové víkendové jazdenie po cyklotrasách, dochádzanie do práce, ale aj športové alebo fitness vyžitie. Jeho odporúčaná cena je 1299 € a nájdete ho v MTBIKER eshope. Okrem tejto verzie nájdete u nás aj dostupnejší DSX 1, alebo lepšie vybavený DSX 3.

Využi služby MTBIKER – Bikefitting a doručenie bicykla

V MTBIKER centre Hrádok, v MTBIKER Bratislava a v MTBIKER Žilina máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v predajniach, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v showroome v Bratislave, Žiline alebo v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobrežná časť Kalifornie, plná štrkových ciest, výhľadov na oceán aj na známy most Golden Gate. Tento karbónový gravel je poctou tomuto miestu.
Unboxing: Marin Nicasio 2 – dobrodružstvo na cestách necestách

Unboxing: Marin Nicasio 2 – dobrodružstvo na cestách necestách

Hľadáte gravel, ktorý bude iný? Taký, ktorý vás oddelí od davu? Klasické tenké rúrky, no zároveň aj moderné materiály a dizajn? Máme pre vás jeden tip.
Unboxing: Marin Gestalt 2 - jazdi, nech je cesta akákoľvek

Unboxing: Marin Gestalt 2 - jazdi, nech je cesta akákoľvek

Gravel? Cesta? Endurance? Zahoďme škatuľkovanie a pozrime sa na univerzálnosť plynúcu z kalifornskej produkcie značky Marin.

Výber z produktov

Marin DSX 3 28 bicykel, modrá Skladom > 2 ks

Novinka Marin DSX 3 28 bicykel, modrá

1 799  -10% MOC 1 999 

Marin DSX 2 28 bicykel, červená Skladom > 2 ks

Novinka Marin DSX 2 28 bicykel, červená

1 169  MOC 1 299 

Marin DSX 3 28 bicykel, modrá Skladom > 2 ks

Novinka Marin DSX 3 28 bicykel, modrá

1 799  -10% MOC 1 999 

keyboard_arrow_up