1. košický bikemaratón 2010

V poslednú júnovú sobotu už tradične zamieria horskí cyklisti – bikeri – zo všetkých kútov Slovenska a i zo zahraničia do Košíc. Presnejšie na Jahodnú pri Košiciach, kde sa uskutoční už 7. ročník pretekov horských cyklistov 1. košického bikemaratónu.

Podujatie je určené pre všetky vekové skupiny vyznávačov horskej cyklistiky, od tých najmladších zdatných až po seniorov, ženy samozrejme nevynímajúc. Dokonca, pre mladých začiatočníkov, je možnosť štartovať spoločne s rodičom. Pre pravidelne športujúcich účastníkov podujatie poskytuje možnosť zmerať si sily, šikovnosť a odvahu v reálnom priestore a taktiež porovnať skúsenosti s partnermi na trati. Pretože sa na tomto podujatí stretávajú priatelia i novici, patričná agresivita sa mení na otvorený srdečný vzťah a i športové súťaženie prebieha v priateľských dimenziách. Keďže sú to však preteky, nechýba na trati podpora priaznivcov, rodinných príslušníkov a známych.

ÚČASTNÍCI
Podujatie má už pevné miesto v kalendári bikerov a zrejme aj organizátori očakávajú účasť okolo 500 štartujúcich. Predpoveď počasia je priaznivá a preto možno očakávať, že počet štartujúcich bude ešte väčší ako minulého roku. Momentálne okrem domácich účastníkov sú prihlásení pretekári z Maďarska, Rakúska, Talianska a Českej republiky.

TRATE
Štart a cieľ pretekov je v športovo – rekreačnom stredisku Jahodná pri Košiciach. Trasa tratí 90-ka a 50-ka následne prechádza cez Prednú holicu, popod Železný vrch schádza do Opátky odkiaľ sa šplhá cez niekoľko údolí a úbočí až na vrchol Kojšovskej hole. Odtiaľ pokračuje cez Idčanské sedlo do údolia potoka Ida nad Mexiko, aby sa opätovne vrátila popod chatu Lajoška do Vyšného Klatova a späť na Jahodnú. Pretekári na najdlhšej trati majú túto trasu rozšírenú o zachádzku ponad Košickú Belú s prekránymi výhľadmi na Ružínsku priehradu a pri ceste späť zájdu až ku chate Klatovianka a okľukou sa vrátia do cieľa na Jahodnej.cez Vysoký vrch sa vracia späť na Jahodnú. Pre začiatočníkov a menej odolných sme pripravili motivačnú 20-ku, ktorá po prechode na Prednej holici klesá do údolia potoka Belá a odtiaľ širokým úbočím sa vracia na Jahodnú.
Na jednotlivých tratiach sú pripravené občerstvovacie stanice, kde pretekári nájdu okrem nápojov aj pestrý sortiment občerstvenia v podobe ovocia, sladkých i slaných pochutiniek.

1. Kosicky Bikemaraton
V poradí 7. ročník 1. košického bikemaratónu je zaradený do medzinárodnej 15 dielnej Cyklomaratónskej MTB séria 2010, dlhodobej bodovacej súťaže. Podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Košice Ing. Františka Knapíka.

Termín: 26. jún 2010 (sobota)
Usporiadateľ: Cyklo Klub Peklisko, 040 01 Košice, Jantárová 12, http://www.1kbm.sk, info@1kbm.sk.
Tel: +421-903 389 659, fax: +421-55-6446726
Hlavní partneri: Mesto Košice, Jahodná – rekreačno-športové stredisko, Mestské lesy s.r.o
Miesto: Jahodná pri Košiciach

Trasy:
„90ka“ (cca 85 km dĺžky a 3 000 m prevýšenia)
(pre hodnotenie seriálu CYKLOMARATÓNska MTB Séria je to trasa DLHÁ - MARATÓN)
„50ka“(cca 55 km dĺžky a 1 800 m prevýšenia)
(pre hodnotenie seriálu CYKLOMARATÓNska MTB Séria je to trasa KRÁTKA - POLMARATÓN)
„20ka“ (cca 19 km dĺžky a 830 m prevýšenia)
(nezapočítava sa do seriálu CYKLOMARATÓNska MTB Séria)
Charakteristika: horský cyklomaratón určený pre aktívnych vyznávačov horskej cyklistiky. Trasa sa vyhýba frekventovaným cestám a križovatkám Profil trate vo veľkej miere umožňuje jazdu v skupinkách. Trasa nie je vhodná pre cestné bicykle. Asfalt 15%, šotolina 15%, lesná cesta so spevneným povrchom 70%.

Prezentácia:
v piatok, 25. 6. 2010
- od 15,00 do 19,00 hod., Košice – Cyklocentrum MERIDA, Južná trieda 11, Košice
- od 20,00 do 21,00 hod Jahodná (miesto štartu a cieľa)
v sobotu, 26. 6. 2010 v priestore štartu od 7,30 hod.
Ukončenie prezentácie je 15 min. pred štartom príslušného preteku!! Pri prezentácii obdržia účastníci pamätný suvenír, pokyny, kupón na stravu a nápoj, štartovné číslo, príchytky na číslo.
report_problem Našiel si v texte chybu?

1.košický bikemaratón

calendar_today 26.06.2010
format_list_numbered 7. kolo - Cyklomaratónska séria
label MTB maratón
place Košice (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up