Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.

MTB komunita už veľmi dobre pozná tento maratón, ktorý sa z veľkej časti skladá zo „singláčov” smerom nahor a následne aj v zjazde. Tento rok nás v sobotu 9. septembra čaká jubilejný 20. ročník a organizátor plánuje aj mnoho noviniek. Okrem kategórie maratónu pod hlavičkou UCI C1 sa tu v tento deň povedie boj o majstra Slovenska v XCM kategórii a taktiež finále Slovenského pohára v maratóne.

MTB Singletrack Maratón Košice, areál

Prihlásenie a prezentácia

Samozrejmosťou je prihlasovanie cez online formulár alebo neskôr na mieste v piatok 8. septembra od 18:00 do 21:00 hodiny na mieste Košice - FamilyGym Oáza. Neskôr v sobotu 9. septembra od 7. hodiny rannej až 30 minút do štartu danej trate na mieste Jahodná - Čajovňa. Tieto miesta budú slúžiť aj na prezentáciu pre pretekárov, ktorí sa už prihlásili na podujatie online. Cena štartovného je 1 € pre detské preteky a krátka trasa je v sume 30 € do 18. augusta a ostatné dve v sume 40 € do 18. augusta.

MTB Singletrack Maratón Košice, trate

Trate

Tešiť sa môžete na tri rôzne dĺžky tratí. Najkratšia ponúka 22 kilometrov s 560 metrami prevýšenia, ktorá je určená pre začiatočníkov, amatérov a rodiny s deťmi, čo si chcú vyskúšať singláče”. Stredná trať tento rok ponúkne novinku, Flow trail Davidoff, celkovo má trať 48 kilometrov a nastúpame na nej 1 360 výškových metrov. Až 60 % trasy obsahuje traily a potešiť vás môže veľkorysý časový limit. Nakoniec tu máme najdlhšiu trať, ktorá je určená pre UCI C1, rozdajú sa na nej dresy majstra Slovenska v XCM a rozhodne sa Slovenský pohár. Táto trasa má 73 kilometrov s prevýšením 1 960 metrov a ponúka to najlepšie v danom okolí.

MTB Singletrack Maratón Košice

Program

V piatok 8. septembra je možný tréning na tratiach od 12:00 do 20:00 na vlastné riziko, keďže prejazdy a cesty nebudú uzatvorené. V sobotu je naplánovaný prvý štartovný výstrel o 10:00 pre dlhú a strednú trať, pokračovať bude spoločný štart 20-kilometrovej trate so všetkými kategóriami. 12:30 odštartujú detské preteky a o 15:00 prebehne vyhlásenie výsledkov najmenších pretekárov.

Neskôr 15:30 bude vyhlásenie SP XCM a MSR, po vyhodnotení týchto kategórii o 16:00 prebehne vyhlásenie výsledkov pre všetky trate a nasledovať bude tombola. V nedeľu organizujú KECY podujatie o 9:00 s názvom KECY Singletrack tour, kde vás prevedú po najkrajších chodníčkoch v okolí.

MTB Singletrack Maratón KošiceMTB Singletrack Maratón Košice

Ostatné

Samozrejme, tešiť sa môžete na stánky sponzorov podujatia v zázemí, výborné jedlo a sprchy pre pretekárov a ich bicykle. V rámci štartovného balíčka dostanete aj celodenné parkovanie na mieste podujatia. Na dlhej trati čakajú pretekárov aj bohaté finančné odmeny pri umiestnení a zaujímavá môže byť aj pre vás kategória dvojíc. Na dlhej trati môžu pretekať dvojice rovnakého alebo zmiešaného pohlavia, a tak si vyskúšať podobnú atmosféru na vlastnej koži a ísť preteky nielen za seba, ale vyskúšať si spoluprácu vo dvojici.


Naše druhé najväčšie mesto na Slovensku má vo svojom okolí bohatú sieť singletrailov pod záštitou KECY, ktorí ich udržiavajú vo veľmi dobrej kondícii a tieto preteky môžu byť peknou ochutnávkou toho najlepšieho v jeden deň. Neváhajte a príďte si vyskúšať jedinečnú atmosféru aj s profesionálmi na štarte. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

20. MTB Singletrack Maraton Košice - UCI C1 - MSR

calendar_today 09.09.2023
label MTB maratón
place Košice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up