Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.

Letnú časť sezóny môžeme pomaly uzavrieť, po vlne horúčav prišlo ochladenie a dážď. Neskôr sme sa opäť vrátili do príjemných letných teplôt, a tak niektoré preteky boli dobrou „grilovačkou”. September je mesiacom, kedy sa pomaly prehupneme do jesenných dní, taktiež sa blíži koniec sezóny. V prípade podujatí ale nabitý kalendár na nadchádzajúci mesiac nie je len o bohatej ponuke, ale aj o rozhodnutí, ktorú akciu skôr navštíviť.

1. 9. 2023 - Stupava - Bajkservis Stupava MTB Sprint 2023

Hneď v piatok, v deň voľna, štartujeme časovkou do vrchu. Prihlásiť sa môžeme už len priamo na mieste pri prezentácii od 9:00. Prezentácia bude prebiehať pri Bajkservis Stupava, ktorý bude aj priestorom štartu. Štart je naplánovaný na 11:00 v minútových intervaloch. Celá trasa meria 11 kilometrov s prevýšením 400 metrov a vyhodnotenie bude o 14:00 na Bielom Kríži, chata Klinec. Po vyhodnotení pokračujeme tombolou a neskôr v penzióne Intenzíva bude čakať aj afterparty. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.

Stupava, Bajkservis Stupava MTB Sprint 2023

2. 9. 2023 - Poprad - Spišská Sobota - 6. kolo Detská tour Petra Sagana

Záver prázdnin sprevádza aj pokračovane obľúbenej série pretekov už 6. kolom v Poprade. Prihlásiť sa môžete priamo na MTBIKER stránke a prezentácia pretekov bude prebiehať v Divadle Spišská Sobota v piatok 1. septembra od 17:00 do 18:00 a v sobotu 2. septembra od 8:00 do 10:00. Viac nájdete v kalendári MTBIKER a detailné informácie uvádza organizátor na webe pretekov a na Facebooku.

Poprad - Spišská Sobota, 6. kolo Detská Tour Petra Sagana

2. 9. 2023 - Snežnica - Istrofinal Snežnický MTB maratón

Presúvame sa do Kysuckej vrchoviny, kde sa koná maratón v Snežnici s jubilejným 10. ročníkom. Okrem poriadnej dávky výškových metrov a krásnej „rovinky” do cieľa sú pre vás pripravené detské preteky a dve dĺžky trás. Prvá ponúka 22 kilometrov a dlhšia 51 kilometrov. Nastúpate od 700 do 1 680 výškových metrov a dlhá trasa prejde aj ikonický Straník nad Žilinou. Viac sa dozviete na stránke organizátora.


2. 9. 2023 - Sereď - 1. kolo Slovenského pohára WaaGravel

Ak niekto ešte dodnes nepočul o „štrkoletoch”, tak sa pravdepodobne nezaujíma o nové a moderné trendy v cyklistike. Kategória gravel je tu už nejaký ten rok a za ten čas sa okrem zaujímavých pretekov dostala do majstrovstiev sveta a národných šampionátov. Tento rok nás aj na Slovensku čaká Slovenský pohár. Na výber sú dve trate s dĺžkou 70 a 40 kilometrov s prevýšením od 100 do 290 výškových metrov.

Prihlásiť sa môžeme online do 31. augusta so sumou 15 € pre krátku trať a 20 € pre dlhú. Keďže sú preteky súčasťou SP, tak kategórie sú rozdelené pre jazdcov s licenciou a bez nej. Prezentácia prebieha od 8:00 do 10:00 a prvý štartovný výstrel zaznie o 11:00. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.


9. - 10. 9. 2023 – Veľká Lehôtka – MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria

V rámci enduro kategórie nás čakajú hobby preteky v tejto disciplíne, 3. kolo Hornonitrianskej Enduro Série. Okrem zábavy a stretnutí kamarátov či známych si v nedeľu môžete užiť vynikajúcu atmosféru pretekov a súboj s časom na vlastnej koži. Registrácia prebieha online na MTBIKER stránke a suma štartovného online je 25 €, na mieste to bude 30 €.

Prezentácia bude prebiehať v sobotu od 13:00 do 16:00, kde si môžete dať tréning na tratiach. V nedeľu od 8:00 do 9:15, neskôr sa už nebude možné prihlásiť, pretože bude prebiehať poučenie pretekárov a ich štart o 10:00. Pripravené sú 3 rýchlostné skúšky v celkovej dĺžke 4 kilometrov. Viac informácií nájdete na Facebooku.

Veľká Lehôtka, MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

9. 9. 2023 - Košice - MTB Singletrack maratón Košice

Ak máte radi „single" a chceli by ste si ich užiť aj na pretekoch, máte možnosť si vyskúšať tie v okolí Košíc. Podujatie ponúka 3 dĺžky tratí od 22 do 75 kilometrov a väčšinu tvoria práve single. Okrem toho tu bude prebiehať finále Slovenského pohára v XCM, pretekať sa bude aj o dres majstra Slovenska a celé podujatie je zaradené do UCI C1 kategórie. Prihlásiť sa môžete online a viac informácií nájdete v samostatnej pozvánke v magazíne MTBIKER.

Košice, MTB Singletrack maratón Košice

10. 9. 2023 - Rimavská Sobota - Teatro Okolo Malohontu

V nedeľu nás čakajú cestné preteky v krásnom hornatom prostredí tohto kraja. Okrem peknej trate s dĺžkou 85 kilometrov a profilom skôr klasikárskej povahy sa môžete tešiť aj na vrchársku súťaž. Prihlasovanie prebieha online so sumou štartovného 29 € do 5. septembra. Prezentácia pretekárov bude prebiehať od 8:00 do 10:00 v reštaurácii Čierny Orol na hlavnom námestí v Rimavskej sobote.

Okrem bohatého štartovacieho balíčka bude celá trať zabezpečená políciou a na trase budú aj sprievodné vozidlá. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.

Rimavská Sobota, Teatro Okolo Malohontu

10. 9. 2023 - Komárno - 2. kolo Slovenského pohára Gravel

Pokračujeme ďalším kolom v kategórii gravel. Tieto preteky sú okrem Slovenského pohára určené aj pre MTB a cestné bicykle. Prihlásiť sa dá vopred online v sume 5 € do 7. septembra. Neskôr na mieste bude registrácia možná za 10 € od 7:30 do 9:30. Štart pre SP je naplánovaný na 10:00. Miesto konania akcie je v Komárne, v reštaurácii Apáli pri mŕtvom ramene Váhu. Viac informácií k pretekom nájdete na stránke organizátora.

Komárno, 2. kolo Slovenského pohára Gravel

13. - 17. 9. 2023 - Slovensko - Okolo Slovenska

V rámci všetkých podujatí máme možnosť vidieť profesionálne tímy aj na Slovensku práve vďaka týmto pretekom. Počas predošlých ročníkov k nám zavítali už mnohé zvučné mená. 67. ročník bude prechádzať celým Slovenskom od východu až na západ. Štart je naplánovaný v Košiciach a cieľom bude mesto Púchov. Ak si nájdete čas, môžete si pozrieť profesionálov pri ich výkonoch. Viac informácií nájdete na stránke etapáku.


16. 9. 2023 - Gajary - Gajarský Kovian 2023

Medzi ďalšie preteky sa radí už 7. ročník týchto obľúbených pretekov, ktorý je zaradený aj do Župného pohára. Okrem horských bicyklov sú vítané aj ebiky. Prihlásiť sa môžete online do 13. septembra so sumou štartovného 15 € pre krátku trasu a 20 € pre dlhú. Na výber sú dve trasy s dĺžkou 27 a 54 kilometrov, kedy si 27-kilometrový okruh prejdeme jeden alebo dvakrát. Zázemie bude pri futbalovom štadióne v Gajaroch a štart pretekov je naplánovaný na 11:00 pre dlhú trasu a 11:20 pre krátku. Neskôr 11:40 sa vydajú na trať aj ebiky. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.

Gajary, Gajarský Kovian 2023

23. 9. 2023 - Šamorín - Detská tour Petra Sagana

Šamorín je už známa destinácia pre malých pretekárov a neraz tam zviedli ťažký súboj so svojimi rivalmi. Podobne tomu bude aj koncom septembra. Prečítať si môžete reportáž z týchto pretekov a viac informácií organizátor zverejňuje vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na webe pretekov a na Facebooku.

Šamorín, 7. kolo Detská Tour Petra Sagana

23. 9. 2023 - Šamorín - Majstrovstvá Slovenska Gravel

Okrem detských pretekov bude prebiehať v Šamoríne aj boj o dres majstra Slovenska v disciplíne Gravel. Organizátor neskôr doplní viac informácií k týmto pretekom, ale ako vyzeral prvý ročník si môžete pozrieť vo videu nižšie. Prípadne to môže poslúžiť ako motivácia a vyskúšať si takéto preteky na vlastnej koži.


24. 9. 2023 - Bratislava Rača - Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón

Známa akcia sa uskutoční v Amfiteátri v mestskej časti Rača, ktoré bude aj finálnym kolom Župného pohára. Tešiť sa môžeme na tri trate s dĺžkou 80, 52 a 22 kilometrov s prevýšením od 530 do 2033 výškových metrov. Registrovať sa môžeme online do 22. septembra v sume štartovného 20 €. Neskôr sa môžeme prihlásiť aj na mieste, kde suma za štartovné bude 30 €.

Prezentácia pretekov bude prebiehať v sobotu od 7:00 do 9:30 a štart dlhej trate je naplánovaný na 10:00. Viac informácií si prečítate na stránke organizátora.

Bratislava Rača, Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón
Toto bol prierez pretekov pre mesiac september, kedy nás po letných dňoch čaká ďalší veľmi pestrý mesiac na dvoch kolesách. Okrem klasických cestných a horských bicyklov tu máme preteky pre stále novú kategóriu gravel a nezabudlo sa ani na enduro. Ak hľadáte preteky vo vašom bližšom okolí, viac podujatí nájdete v našom MTBIKER kalendári .
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.
Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
keyboard_arrow_up