Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.

V našom magazíne sme vám nedávno priniesli rozhovor s Michalom Gáborom, ktorý stojí za týmto podujatím a ten nám umožnil hlbšie nahliadnuť do samotnej organizácie pretekov. Pozrime si teda detailne, čo si pre nás spolu s tímom pripravili prvý septembrový víkend a aké novinky nás čakajú 2. septembra v Snežnici.

Pozvánka Istrofinal Snežnický MTB maratón

Prihlásenie a prezentácia

Prihlásenie funguje pomocou online formulára na stránke maratónu, pri registrácii do 27. augusta je suma štartovného 27 € so suvenírom a bohatým štartovacím balíčkom. Neskôr sa bude možné prihlásiť v deň konania pretekov so sumou štartovného 33 €. Detské preteky sú pre všetky kategórie v sume 4 €.

Prezentácia bude prebiehať v sobotu 2. septembra na futbalovom ihrisku v Snežnici od 8:00 hodiny rannej. Počet pretekárov je obmedzený na 600 osôb, a tak netreba svoju registráciu odkladať.

Istrofinal Snežnický MTB maratón

Trasy

Pre deti budú pripravené detské okruhy podľa veku na futbalovom ihrisku. Ostatných čakajú 2 trasy, ktoré sú určené pre rekreačných a aktívnych cyklistov. Dlhá trasa ponúkne 51 kilometrov s prevýšením 1 680 metrov a krátka s dĺžkou 21 kilometrov s prevýšením do 700 výškových metrov. Povrch tvoria prevažne lúky, zvážnice a známe „single” v okolí obce Snežnica a Vadičov. Tešiť sa môžete aj na známu a nezabudnuteľnú naklonenú „rovinku" do cieľa s najväčším sklonom 26 %.

Istrofinal Snežnický MTB maratónpreteky Istrofinal Snežnický MTB maratón

Novinky

Keďže nás čaká jubilejný 10. ročník, tak na dlhej trati nás čaká okrem iného aj stúpanie na legendárny Straník, ktorý je, dá sa povedať, ikonou Žiliny. Okrem toho sú pripravené 2 vrchárske prémie na Ostré a Straník pre dlhú trasu. Na krátkej bude iba jedna v Zástraní, okrem toho sa bude vyhodnocovať najrýchlejší pretekár a pretekárka na oboch trasách.

MTB maratón

Zázemie

Zvykom už býva zázemie na futbalovom ihrisku Snežnica, kde okrem prezentácie nájdete aj stánky od sponzorov podujatia alebo občerstvenie vo forme jedla a nápojov. Pretekárov čaká umývanie bicyklov a sprchy po dojazde do cieľa, počas pretekov bufet na trasách a občerstvenie v cieli.

Istrofinal Snežnický MTB maratón

Na záver

Ak hľadáte výzvy, tou pravou sa môže stať cieľ na tomto maratóne. Celkovo sú obe trasy veľmi pekné svojou rozmanitosťou a výhľadmi na Kysuce alebo hrebeň Malej Fatry. Ak hľadáte motiváciu, tou môže byť reportáž z predošlého ročníka. Viac informácii nájdete na stránke organizátora.
Zdroj fotografií: Lukáš Hodoň
report_problem Našiel si v texte chybu?

Istrofinal Snežnický MTB maratón

calendar_today 02.09.2023
label MTB maratón
place Snežnica - Kysucká vrchovina (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
keyboard_arrow_up