Reportáž: Detská tour Petra Sagana na dostihovej dráhe

Po roku opäť Detská tour Petra Sagana zavítala do rezortu x-bionic®sphere, kde sú výborné podmienky pre toto cyklistické podujatie.

Tento rok bola trať situovaná v novom priestore a účastníci si pochvaľovali. Piesok sa striedal s trávou a samotná trať bola aj napriek tomu, že sme boli na „dolniakoch“, dostatočne členitá.


Zaujímavé súboje

Prvou súťažnou kategóriou bola tradične Mikro. V horúcom počasí si najviac síl medzi dievčatami ušetrila do záverečného kola na malom okruhu maďarská bikerka, ktorá je aj líderkou priebežného poradia Sophie Millie Jóny z Superior MTB Racing teamu.


Na dostihovej dráhe to išlo aj Arturovi Mešárovi, ktorý zvíťazil v chlapčenskej kategórii Mikro. Výbornú formu má aj Luisa Belicová z CK Olympic Trnava, ktorá zvíťazila po prvýkrát a to skoro s minútovým náskokom. Zaujímavý súboj prebiehal v kategórii Mili chlapci, veď v 10 sekundách v cieli boli až 4 cyklisti. Ruky nad hlavu nakoniec dvíhal Vladimír Benčík s CK Medvedica. V kategórii Mini dievčatá bola od začiatku v čele Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín a s prehľadom zvíťazila. Napínavejšie to bolo u chlapcov, kde Lukáš Mašura stratil vedenie až v závere a o koleso v šprinte prehral s Richardom Tkáčom z ŠK Topoľčianky.


Dominancia ŠK Topoľčianky a Cyklistickej Tour

Sofia Matiesková ani tentokrát nenechala nikoho na pochybách, že pribežné prvé miesto v seriáli nie je náhoda a zvíťazila aj v Šamoríne. Medzi mladšími žiakmi to bol predovšetkým súboj dvoch klubov a to ŠK Topoľčianky a Cyklistickej Tour, veď práve títo cyklisti obsadili prvých 8 miest! V posledných dvoch okruhoch sa vyprofilovala 2-členná skupina Trnka, Lukáč a v samotnom cieli mal viac síl pretekár ŠK Topoľčianky Dušan Dário Lukáč. U starších žiačok to bola od začiatku prevaha Cyklistickej Tour a dievčatá z tohto klubu si „rozobrali“ kompletné stupne víťazov. Zvíťazila Romana Bortelová. U chlapcov sme videli na najvyššom stupni víťazov červeno-biely dres ŠK Topoľčianky a to zásluhou Martina Stana, ktorý zvíťazil pred dvojicou pretekárov z Kežmarku.


Medzi rodičmi napodobnil svoju dcéru Sofiu Peter Matieska z Velosvet Prievidza a víťazstvo medzi ženami obhájila z minulého kola Ivana Nikhazyová z Proefekt Košice. Práve do Košíc sa presúva Detská tour a to už najbližšiu nedeľu 26. júla.
report_problem Našiel si v texte chybu?

4. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 18.06.2022
format_list_numbered 4. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Šamorín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila pedále

Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila pedále

A je to tu. Deviaty ročník obľúbeného cyklistického podujatia nielen pre výkonnostných cyklistov, ale aj tých čo majú radi bicykel, mal svoju úvodnú „primaveru".
keyboard_arrow_up