Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.

Nestalo sa tak a na mladých cyklistov čakalo zimných 8 °C a striedavý celodenný mierny dážď. Samozrejme, ovplyvnilo to aj samotnú účasť, ale aj tak 340 mladých otužilých cyklistov bolo pre organizátorov milé prekvapenie. A okrem toho toto sychravé počasie prilákalo aj zahraničných cyklistov. Okrem už tradičných účastníkov z Čiech a Maďarska tentoraz doplnili štartovú listinu aj cyklisti z Ukrajiny, Poľska a Írska.


V Mini chlapci tento rok kraľoval na Tour Artur Mešo a ani v Žiline mu neprekážala blatistá a technická trať v miestnom Lesoparku Chrasť. Ešte lepšiu bilanciu mala tento rok maďarská bikerka Sofia Millie Jóny, ktorá zvíťazila vo všetkých 7 kolách Detskej tour Petra Sagana. Žilinská trať zapasovala aj Jakubovi Roštárovi z Proefekt Košice, ktorý práve finálovým víťazstvom strhol prvenstvo v celkovom poradí na svoju stranu pred jeho prenasledovateľom Vladimírom Benčíkom. Forma Eleny Ruskovej z Proefekt Bratislava gradovala, čo potvrdila aj presvedčivým víťazstvom v Žiline. Ani to však nestačilo na celkové víťazstvo, ktoré vybojovala po 7 kolách (zarátavalo sa 5 najlepších výsledkov) Luisa Belicová z Olympiku Trnava.


Blato a hlavne domáca trať pasovala aj Lukášovi Mašurovi z Cyklistickej Tour, ktorý potvrdil, že sa stal zaslúženým držiteľom žltého dresu za celkové víťazstvo v kategórii Mini chlapci. Sarah Domiterová až na finále pocítila radosť z víťazstva na Detskej tour Petra Sagana, keď na druhú pozíciu odsunula svoju tímovú kolegyňu Patríciu Pčolovú z Proefekt Košice.

U mladších žiakov nastúpil na štart aj domáci Jakub Záchenský z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorý je momentálne „neporaziteľným“ a deklasoval súperov a to viac ako s minútovým náskokom na druhého v poradí, ktorým bol Sebastián Trnka z Cyklistickej Tour. Výbornou formou na jeseň sa prezentuje aj mladšia žiačka Natália Letková z CK Epic Dohňany, ktorej ťažký terén vyhovuje, čo istotne využije aj v nastávajúcej cyklokrosovej sezóne.


Asi najkvalitnejšia konkurencia sa zišla v kategórii starších žiakov a hodnotné víťazstvo si vybojoval domáci Lukáš Gardian z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorý býva len pár stoviek metrov od trate. Lukáš je synovcom Petra Sagana a my budeme sledovať jeho ďalšiu kariéru. U starších žiačok sa poradie na „špici“ stále striedalo medzi Karolínou Bortlovou z Cyklistickej Tour a Luciou Hudokovou z CK Epic Dohňany. Druhá menovaná sa v záverečnom kole vzdialila svojej prenasledovateľke a presvedčivo zvíťazila. Karolína Bortelová však smutná byť nemusí, keďže za celkové víťazstvo v seriáli si obliekla žltý dres.


Medzi mužmi víťazstvo presvedčivo vybojoval domáci Tomáš Valíček. Medzi ženami sa prvýkrát tešila z víťazstva česká bikerka Katarína Hohnová. Ďakujeme všetkým fanúšikom Detskej tour Petra Sagana a tešíme sa na budúci ročník!
report_problem Našiel si v texte chybu?

7. Detská tour Petra Sagana

calendar_today 18. 9. 2022
format_list_numbered 7. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Žilina (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – blatíčko v Demänovej

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – blatíčko v Demänovej

Ani daždivé počasie neodradilo necelých 400 mladých cyklistov od účasti na 4. kole Detskej tour Petra Sagana. Tá mala v programe Demänovú, kde sa súťažilo už po tretíkrát v tomto obľúbenom detskom seriáli.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila kolesá na Kysuciach

Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila kolesá na Kysuciach

Po dlhých rokoch, a to len druhýkrát v histórii, zavítala Detská tour Petra Sagana na Kysuce. Spoluorganizátorom boli nadšenci okolo starostu Zborova nad Bystricou a to bola záruka, že všetko bude správne fungovať.
keyboard_arrow_up