Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila kolesá na Kysuciach

Po dlhých rokoch, a to len druhýkrát v histórii, zavítala Detská tour Petra Sagana na Kysuce. Spoluorganizátorom boli nadšenci okolo starostu Zborova nad Bystricou a to bola záruka, že všetko bude správne fungovať.

Veď obec sama organizuje aj ďalšie cyklistické preteky Kysuce – Orava, ktoré tento rok budú na programe v druhej polovici augusta.

„Stan“ si Detská tour rozložila hneď vedľa futbalového ihriska. Trate po kategóriu Mini boli viac-menej jednoduché, ak nerátame miestami „drncavý“ náročnejší terén na poliach a krátky prejazd potokom. Okrem toho trať viedla kúsok aj po Kysuckej cyklomagistrále a ako tradične mladí cyklisti absolvovali viackrát 1,5-kilometrový okruh. Od kategórie mladších žiačok to však už bola jedna z najnáročnejších trás Detskej tour. Cyklistov a cyklistky čakalo tvrdé, 22-percentné stúpanie po dlažobných kockách a tiež technický zjazd.

Detská tour Petra Sagana

V kategórii Baby, ktorá je nesúťažná, sa nám na štart postavilo 50 najmenších cyklistov, ktorí ešte len začínajú objavovať čaro cyklistiky. V ostatných kategóriách už išlo o body. Tie si opäť nenechal ujsť doterajší líder kategórie Mikro Krištof Ondrejka z Prefekt teamu, ktorý aj v Zborove nad Bystricou s prehľadom zvíťazil. U dievčat zvíťazila Deborah Šišková, ktorá tiež patrila k favoritkám súťaže.

Detská tour Petra Sagana
Najpočetnejšou kategóriou bola Mili chlapci, kde sa na štarte zišlo 71 cyklistov. Český líder súťaže Lukáš František Bodný tentoraz nezískal medailu, keď mu najväčšiu porciu bodov „vyfúkol“ Matej Koňak z CK Slovenský Raj. Kompletné pódium, tak ako v Budmericiach na predchádzajúcom kole, opäť obsadili cyklistky CK Olympik Trnava, keď najviac síl v závere mala Eliška Kollárová.

Detská tour Petra Sagana

Pekný súboj sme videli aj v kategórii Mini chlapci, kde tesné premiérové víťazstvo získal Ján Zúbek z Prečína. U dievčat sekundový náskok v šprinte uhájila Zuzana Jannová z CKM Poprad. U mladších žiakov dominovali opäť cyklisti z ŠK Topoľčianky, keď s náročným stúpaním sa najlepšie popasoval líder súťaže Jakub Stano. Tento rok to výborne na Detskej tour ide aj Dominike Škuciovej z Novomestského Superbikeru a svojim súperkám od štartu ukázala len chrbát.


U starších žiakov to bol opäť súboj ŠK Topoľčianky a Cyklistickej Tour, veď v top dvanástke mali až 10-členné zastúpenie práve tieto dva kluby. Navrch mali v Zborove nad Bystricou chlapci z Topoľčianok, keď obsadili prvé dve miesta. Najrýchlejší bol Dominik Ďuran. S ťažkými stúpaniami si najlepšie poradila v starších žiačkach Eliška Konigová, keď napodobnila svojich klubových cyklistov v tejto kategórii.

Detská tour Petra Sagana

Nové mená medzi víťazmi sme zaznamenali v rodičovskej kategórii, keď zvíťazil Richard Koiš a Katarína Šimková.

4. kolo Detskej tour Petra Sagana pokračuje 16. júna v Demänovej.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

Detská Tour Petra Sagana - Zborov nad Bystricou

calendar_today 11.05.2024
format_list_numbered 3. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Zborov nad Bystricou (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up