Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.

Jeseň sa nám vo väčšine prípadov spája s príjemnými teplotami, s návratom do školských lavíc či pestrou paletou farieb lístia stromov na ulici alebo v lesoch. Každé ročné obdobie má svoje čaro a v jeseni tomu nie je inak. Pre mnohých začína oddych po pretekoch a iní sa zasa pripravujú na cyklokrosovú sezónu. Tento mesiac nebude len o tejto disciplíne, tak si spolu prejdime, čo nás čaká v októbri.

1. 10. 2023 - Bratislava - Mozgová Atletika na biku

Začiatok mesiaca máme možnosť absolvovať verejnú jazdu v Bratislave. Všetky zaužívané veci zostávajú zachované, akurát miesto štartu bude z parkoviska pri Kauflande na Harmincovej ulici. Schádzať sa začneme o 10:00, kde sa pripravíme na jazdu a o 11:00 začneme v menších skupinách vyrážať smer Biely Kríž. Tento výjazd je určený pre všetkých, kde si po 17 kilometroch a prevýšení okolo 331 metrov môžeme v bufete u Kocmundu dať nealkoholické pivo od Nilio pivovaru na osvieženie.

Pripravená bude dobrá hudba a možnosť stráviť príjemný spoločný čas. Koniec celej akcie zavŕši tombola v celkovej výške 400 €. Medzi naše priority patrí bezpečnosť, preto počas celého výjazdu je povinné mať prilbu upevnenú na hlave. Viac informácií ku komunitnej jazde nájdete v samostatnej pozvánke.

Bratislava, Mozgová atletika na biku

1. 10. 2023 - Košútka - 6. kolo Slovenského pohára v downhille

Posledné kolo v zjazde nás čaká v známej lokalite Košútka, kde si opäť naši úspešní zjazdári zmerajú sily v jazde z kopca. Samozrejme, táto disciplína nie je pre všetkých, a tak sa z nás môžu stať diváci na trati. Svojou návštevou môžeme mladé talenty a našich elitných jazdcov podporiť pri ich výkonoch. Viac informácií k samotnému podujatiu nájdete na stránke SPDH a taktiež si môžete pozrieť video reportáž z prvého kola.


1. 10. 2023 - Selce - 1. kolo Slovenského pohára v cyklokrose

Táto disciplína má svoje špecifické pravidlá. Na prvý pohľad sa vám môže zameniť za kategóriu gravel, kde samotné preteky bývajú omnoho dlhšie a náročnejšie. Cyklokros vznikol v krajinách, ako je Belgicko a Holandsko, kedy sa cestní cyklisti nudili a vymysleli si zábavu počas zimných mesiacov. Barany, šírka plášťov do 32 milimetrov a jazda na okruhy. To špecifikuje túto disciplínu a prvé otváracie kolo v Selcoch bude patriť aj do kategórie UCI C2. Tešiť sa môžete na dobrú konkurenciu a viac informácií nájdete na stránkach SZC.

Selce, 1. kolo Slovenského pohára v cyklokrose

7. 10. 2023 - Stráňavy - MTBIKER Šprintpolom

Maratóny nám už pomaly končia, a tak sa otvára priestor si prísť zabojovať v časovke do vrchu. Prihlásiť sa vieme priamo cez stránku MTBIKER so sumou štartovného 9 € pre prihlásených online do 4. októbra a neskôr na mieste v sume 12 €. V cene je zahrnuté teplé občerstvenie a nápoj v cieli. Prezentácia pretekov bude v obci Stráňavy od 9:00 do 10:55 a štart je naplánovaný na 11:00. Trať meria cca 7 kilometrov s prevýšením 580 metrov. Viac nájdete v sekcii kalendár na MTBIKER stránke.

Stráňavy, MTBIKER Šprintpolom

7. 10. 2023 - Bojnice - MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria

Mnoho cyklistov prepadlo disciplíne enduro, kedy si „za vlastné" na kopec vyšliapete a za odmenu vás čaká zjazd po lesnom chodníčku alebo trailoch. Podobne tomu je aj na pretekoch, ktoré sú určené pre všetkých, a tak Hornonitrianska Séria svojím 4. kolom ukončí ďalší úspešný ročník. Lokalita v okolí Bojníc je viacerým už známa. Nedávno nám túto lokalitu predstavil aj Tomáš vo videu, kde si pripravil aj rozhovor s tvorcami týchto trailov. Viac informácií k podujatiu nájdete na MTBIKER stránke.

Bojnice, MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

7. 10. 2023 - Kolačkov - 3. kolo Slovenského pohára Gravel

Kategória gravel bicyklov sa dočkala svojho Slovenského pohára a pokračuje ďalším kolom v obci Kolačkov. Propozície nájdete na stránke SZC, a ak vás zaujíma priebeh takýchto pretekov, tak viac nájdete v reportáži od Cepa. Okrem dobre naladenej partie uvidíte, že tieto preteky nie sú úplne jednoduché a určite dajú zabrať každému pretekárovi.


8. 10. 2023 - Bojničky - BAYNACH MTB Marathon

Zväčša navštevujeme vinice za úmyslom ochutnať vína z danej lokality, v tomto prípade budeme pomedzi vinice pretekať. Písať sa bude už tretí ročník týchto vytrvalostných pretekov s dvomi dĺžkami tratí a vítaní sú všetci nadšenci cyklistiky. Pre viac informácií navštívte náš kalendár.

Bojničky, BAYNACH MTB Marathon

14. 10. 2023 - Valčianska dolina - MTBIKER komunitná MTB jazda Turiec

Fanúšikovia horskej cyklistiky môžu zavítať na komunitnú jazdu v okolí Turca. Otvorením novej predajne v Žiline vznikol priestor aj na tieto podujatia. Stretneme sa v areáli hotela Impozant o 10:00 hodine. Trasa bude merať 40 kilometrov s prevýšením okolo 600 metrov, ktorá je určená pre MTB bicykle a samozrejmosťou je povinná prilba. Okrem toho bude pripravené servisné zázemie, doplnky výživy od značky SiS a pitný režim zabezpečí Zlatý Bažant nealko. Okrem toho vás čakajú nejaké malé darčeky od MTBIKER a po jazde sa bude v multiplexe hotela konať zaujímavý program. Viac informácií prinesieme už čoskoro v samostatnej pozvánke.

Valčianska dolina, MTBIKER komunitná MTB jazda Turiec

15. 10. 2023 - Bratislava - 4. kolo Slovenského pohára v endure

Polovica mesiaca bude v Bratislave patriť aj kategórii enduro, kde sa minulý rok v tejto lokalite bojovalo o rukáv majstra Slovenska. Tentokrát pretekári ukončia Slovenský pohár, prihlásiť sa môžu tí s licenciou, aj bez nej a viac informácií nájdete na stránke Slovenského pohára.


15. 10. 2023 - Dolné Borody - Beregy Borody

Keďže preteky vo viniciach sú cyklistami obľúbené, tak tu máme ďalšie podujatie v takomto prostredí. Čaká nás detský okruh a dve trasy s dĺžkou 25 a 50 kilometrov. Pri online registrácii je cena štartovného 20 € a na mieste za sumu 25 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať na mieste Kuzmy-Mačady od 7:00 do 9:30 hodiny. Viac informácií k pretekom nájdete na facebookovej stránke podujatia.

Dolné Borody, Beregy Borody

15. 10. 2023 - Podbrezová - 2. kolo Slovenského pohára v cyklokrose

Po uvádzacom kole budeme pokračovať v Podbrezovej ďalším kolom v cyklokrose. Podobne ako to prvé, aj toto je zaradené do kategórie UCI C2, čo značí kvalitnejšiu konkurenciu v štartovom poli. My môžeme svojou účasťou podporiť pretekárov v ich výkonoch a užiť si výbornú atmosféru. Viac informácií nájdeme na stránkach SZC. Ak stále váhate, môžete si pozrieť aj video nižšie z týchto pretekov.


Výber akcií pre mesiac október je stále pestrý a okrem cyklokrosu tu nájdeme preteky v zjazde, endure, maratóny a aj časovku do vrchu. Ak hľadáte akciu bližšie vo svojom okolí, pozrieť si môžete kalendár akcií MTBIKER a nájsť niečo kúsok od vás.
Zdroj fotografií: archív organizátorov, archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?

Mozgová Atletika na biku na Biely Kríž s Nilio a MTBIKER

calendar_today 01.10.2023
label Nesúťažné podujatie
place Bratislava (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
MTBIKER Novodubnický maratón – označte si august v kalendári

MTBIKER Novodubnický maratón – označte si august v kalendári

Človek zabudne, ako rýchlo beží čas, až pokiaľ mu niečo nepripomenie realitu. Podobným signálom sú ročné obdobia, ale aj ročníky maratónov. Mojou úlohou je pozvať vás na ten historicky najstarší u nás.
Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2023 – úspešné ukončenie sezóny

Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2023 – úspešné ukončenie sezóny

Druhý októbrový víkend už tradične patrí MTB časovke Šprintpolom. Tento rok sa konal jej 17. ročník a ja som, samozrejme, nemohol pri tom chýbať.
keyboard_arrow_up