Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.

Obec Bojničky s mestom Hlohovec ponúkajú 8. októbra už 3. ročník podujatia tohto formátu. Stále nás čakajú klasické a poctivé preteky, ale zázemie a samotná trať pôjde aj cez vinice nad obcou Bojničky. Okrem toho sa bude prechádzať aj cez areál Hlohoveckého zámku. Ak vás zaujal tento úvod, nižšie sa dozviete viac o mieste konania a propozíciách podujatia.


Prihlásenie

Zaužívané prihlasovanie cez online formulár už všetci poznáme. To je možné do 4. októbra s cenou štartovného 23 € uhradeného do tohto dňa. Pretekári do 18 rokov majú cenu štartovného 15 €. Ak nestihnete prihlásenie online, môžete tak urobiť v deň konania pretekov so sumou 30 € za štartovné. Prezentácia na preteky bude prebiehať 8. októbra od 8:00 do 9:30 pre dlhú trať a do 10:00 pre krátku trať vo Vinárstve BAYNACH (GPS súradnice: 48.384062, 17.796466).


Trate

Trať tvorí jeden okruh v dĺžke 23 kilometrov. Vďaka tomu si môžete vybrať preteky na 1 alebo 2 okruhy, kde celková porcia bude 46 kilometrov. Povrch budú tvoriť servisné cesty pre vinárstvo, nájde sa tu však aj nejaký singel, technické úseky a kúsok asfaltu. Pre lepšiu predstavu máme nižšie aj obrázok trasy s výškovým profilom.


Súťažné kategórie

Obe súťažné trate ponúknu množstvo kategórií pre ženy aj mužov. Okrem toho na krátkej trati sa môžu zúčastniť súťaže aj dvojice. Podmienkou v tomto prípade je dieťa vo veku do 15 rokov a dospelá osoba. Do úvahy sa berie čas horšieho z dvojice.



Zázemie

V cene štartovného čaká jazdcov bohatý športový balíček s plným servisom pre pretekárov po dokončení pretekov. Samozrejmosťou bude dobré jedlo s nápojom po dojazde do cieľa, spojené s degustáciou vín. Prvých troch v každej kategórii čaká vecná cena od partnerov podujatia. Vyhlásenie výsledkov začne o 14. hodine. V rámci pretekov je povinné mať na hlave cyklistickú prilbu, bez nej nebude pretekár môcť štartovať.


Na záver

Ak ešte stále váhate, môžete si prečítať reportáž z tejto akcie. Milovníci vína tak môžu spojiť svoje dve vášne - vychutnať si jazdu v sedle bicykla priamo vo viniciach. Viac informácií nájdete v kalendári MTBIKER pre toto podujatie.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

BAYNACH MTB Marathon

calendar_today 08.10.2023
label MTB maratón
place Bojničky (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Bratislava bude uzatváracím mestom Slovenského pohára v endure a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
keyboard_arrow_up