Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.

Tohtoročná zima bola pre väčšinu z nás krátka a už vo februári sme mohli vonku najazdievať prvé objemové kilometre. Niektoré preteky sa už uskutočnili a teraz prichádza na rad štart hlavnej sezóny. Okrem cyklistov „zažratých“ do tréningu si môžu prísť vyskúšať preteky nováčikovia, deti a v niektorých prípadoch sa zabavia aj celé rodiny či dokonca štafety rôznych športov.

13. 4. 2024 - Trenčín - Detská tour Petra Sagana

Začneme populárnou detskou sériou pretekov nesúcou meno nášho najúspešnejšieho cyklistu. Už 10. ročník odštartuje v meste Trenčín, kde si to tí najmenší pretekári až po žiakov rozdajú na trati. Popularita tejto série rastie a niektorí dokonca na nej vyrastajú od mala. Propozície súťaže zverejňuje organizátor vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na svojich stránkach alebo na Facebooku.


13. 4. 2024 - Liptovský Mikuláš - Liptov Ride

Z Trenčína sa presúvame pod Nízke Tatry, kde sa uskutoční ďalší ročník zaujímavej štafety pre nadšencov všetkých športov. Práve spojenie zimných a letných športov v jeden deň prinieslo veľkú popularitu a množstvo nových tímov k tomuto podujatiu. Bicykel, beh, kajak, skialp a freeride sa snažia v spoločnej štafete dosiahnuť čo najkratší celkový čas.

Okrem 5-členných tímov je možnosť súťažiť vo dvojici alebo ako jednotlivec, ktorí majú špeciálne podmienky pre súťaž. Viac informácií nájdete v kalendári MTBIKER alebo na stránkach podujatia. Ak chcete nasať pretekovú atmosféru, pomôcť môže aj videoreportáž.


20. - 21. 4. 2024 - Drozdovo - SP XCO UCI C1

Presúvame sa k pretekom XCO, ktoré tento rok budú aj súčasťou olympiády v Paríži. Práve táto udalosť môže spôsobiť, že v kategórii elite bude väčšia konkurencia kvôli uchmatnutiu UCI bodov. Okrem toho si môžeme pozrieť preteky kategórie masters alebo žiakov či žiačiek. Viac informácií nájdeme na stránke Slovenského zväzu cyklistiky a tiež si môžeme prečítať reportáž z týchto pretekov.


20. 4. 2024 - Svätý Jur - Škoda Svätojurský MTB maratón

V rovnaký víkend štartuje prvé kolo Slovenského pohára pre kategóriu XCO aj XCM. V tento deň štartuje aj Škoda Bike Open Tour, ktorá už bude písať svoj 11. ročník a veľká účasť pretekárov len podčiarkuje veľkú popularitu pretekov. Registrácia prebieha online so štartovným 30 € do 18. apríla. Na výber máme 3 klasické trate a trať Family pre rodiny s deťmi.

Prezentácia bude prebiehať na futbalovom štadióne a tešiť sa môžeme na kvalitné zázemie s dobrým jedlom aj na Škoda village so zábavou pre celú rodinu. Viac nájdeš v samostatnej pozvánke a na stránke organizátora pretekov.


20. 4. 2024 - Skalica - Zlatnícka dolina - Hertlsport MTB maratón Kráľ Záhoria

Tieto preteky ponúkajú 2 trasy s dĺžkou 40 a 23 kilometrov s prevýšením od 660 do 1150 metrov. Okrem toho sú vítané aj ebiky, ktoré budú súťažiť samostatne. Tešiť sa môžete aj na traily Bike Arény Zlatnícka dolina. Štart pretekov je plánovaný na 11:00 hod. so sumou štartovného 20 € do 18. apríla. Odmenení budú prví traja pretekári a samozrejmosťou je aj tombola na záver. Viac informácií nájdeme na stránke podujatia.


27. 4. 2024 - Humenné - Humenský cyklomaratón cez Iľovnícky hrebeň

Presúvame sa na východ Slovenska, kde si pre nás pripravili podujatie so 4 trasami. Na výber máme 67, 55 a 21 kilometrov v hlavnej kategórii a 600 metrov bude merať kolo na detskej trati. Miesto konania bude Južné námestie Humenné (Vihorlatská knižnica) so štartom prezentácie od 7:00 hod. ráno. Prvý štartovný výstrel zaznie o 10:00 hod. pre dlhú trať.

Registrácia prebieha online so sumou štartovného 25 € online do 22. apríla a 30 € pri prezentácii. K dispozícii bude kvalitné zázemie so sprchami, jedlom, úschovňou a umývaním bicyklov. Okrem prvých troch ocenených je pripravená aj bohatá tombola pre všetkých.


27. - 28. 4. 2024 - Partizánske - MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

Veľmi obľúbená a populárna séria pre enduro kategóriu sa začína prvým kolom na Baťových trailoch, ktoré sú už väčšine pretekárov dosť známe. Organizátor si pripravil 4 rýchlostné skúšky, na ktorých bude možnosť v sobotu trénovať. V nedeľu už nastane čas pretaviť tréning do najrýchlejšieho času.

Prihlasovanie bude fungovať priamo cez stránku MTBIKER v sekcii kalendár, kde sa upresní aj výška štartovného pri zaplatení vopred a na mieste. Tešiť sa môžete na skvelú partiu rovnako zapálených cyklistov a zábavu v sobotu večer. Viac o tomto podujatí sa dočítate v reportáži z minulého ročníka.


28. 4. 2024 - Bystrička - QUICK SPORT Jarný šprint

Medzi všetkými pretekmi nesmie chýbať ani stálica v podaní časovky neďaleko Martina. Trať sa za posledné roky nemení a tak viacerí poznajú, čo ich čaká. Naopak, radi sa vrátia vylepšiť si svoj čas alebo napraviť prepálený štart z posledného ročníka. Okrem kvalitného zázemia tu panuje pohoda a príjemná atmosféra, o čom svedčí aj reportáž z predošlého ročníka od známeho časovkára Gleva.

Suma štartovného je 12 € s prihlásením a platbou do 19. apríla. Neskôr je suma štartovného 18 alebo 24 €. Prihlásiť sa môžeme samozrejme s predstihom online. Viac informácií nájdeme na stránke organizátora pretekov.


Okrem spomínaných pretekov si môžete vybrať aj tie vašom okolí v kalendári MTBIKER. Vidíme sa na štartovej čiare v apríli.
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?

Detská Tour Petra Sagana - Trenčín

calendar_today 13.04.2024
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Trenčín (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
West Carpathian Challenge – bikepacking na Slovensku s pridanou hodnotou

West Carpathian Challenge – bikepacking na Slovensku s pridanou hodnotou

Bikepackingové preteky sú podujatie, ktoré kombinuje prvky bikepackingu s pretekárskym duchom. Účastníci musia prejsť určenú trasu na bicykli, pričom si nesú všetko potrebné vybavenie na prežitie a navigáciu.
keyboard_arrow_up