Pozvánka: Salzkammergut Trophy 2024 – slovo výzva je málo

Najznámejšie preteky v srdci východných Álp, s krásnou scenériou a štartom o 5:00 ráno. To musíš proste zažiť.

Legendárne preteky v meste Bad Goisern už poznajú mnohí z nás. Ich 27. ročník je na pláne 13. júla. Niektorí ich poznáme z počutia, iní nabrali odvahu a vyskúšali si ich na vlastnej koži. Poďme si teda okrem legendárnej vyše 200-kilometrovej porcie prejsť aj iné trasy a sprievodný program, ktorý vás môže osloviť.

Salzkammergut Trophy 2024

Prihlásenie

Samozrejmosťou je prihlasovanie pomocou online systému, kde štartovné sa pohybuje od 55 € pre krátku trasu po 119 € pre tú najdlhšiu. Prezentácia na preteky prebieha v piatok od 13:30 vo Volksschule v Bad Goisern do 20:30 večer. V sobotu pre trasy B, E, F a G od 7:00 hodiny rannej. Každý účastník sa musí dostaviť osobne na prezentáciu a vyzdvihnúť si číslo, trasu A čaká aj povinný bikecheck pred pretekmi.


Trasa A - keď 200 kilometrov je konečne výzva

Práve táto trasa preslávila podujatie asi najviac a mnoho cyklistov a cyklistiek si dáva za cieľ prejsť ju v časovom limite. Okrem samotných pretekov s ostatnými sú to aj preteky so sebou samým, kde človek naozaj nájde svoje limity v kondícii a psychickej odolnosti. Celú trasu podčiarkuje už samotných 7000 výškových metrov, ktoré určite nebudú zadarmo. Okrem skorého ranného štartu o 5:00 ráno sa vám naskytnú tie najkrajšie scenérie z okolia a taktiež populárna Ewige Wand.

Salzkammergut Trophy 2024

Ostatné trasy

Vytrvalci sa rozbijú na najdlhšej trati, pre ostatných smrteľníkov tu máme na výber 22, 38, 55, 57, 80 alebo 127-kilometrové trasy. Sú určené pre skúsených harcovníkov alebo začiatočníkov, ktorí si chcú užiť atmosféru tohto jedinečného podujatia a zabaviť sa v kruhu rovnako zapálených športovcov. Prevýšenie sa stupňuje od 600, cez 1000 až po 3758 metrov. Viac informácií k trasám nájdeme v propozíciách pretekov.

Salzkammergut Trophy 2024

Štartovací balíček

Keďže podujatie nás povedie po okolitých kopcoch, organizátor nezabudol na štartovací balíček s tričkom v čiernej farbe pre najťažšiu trasu, doplnky výživy od PowerBar, šampón od značky Sebamed a hlavne magnézium od Dr. Bohm. Okrem toho sa môžeme tešiť na bohatú expozónu – v balíčku dostaneme kupóny a zľavy na nákup tam.

Salzkammergut Trophy 2024

Občerstvenie na trati

Organizátor si každý rok pripraví bohatú nádielku ovocia, žemlí, perníkov a koláčov, takže na svoje si príde naozaj každý. Okrem toho sa o pitný režim postará čistá voda, Coca Cola, iontové nápoje PowerBar a Red Bull. Je tiež vytýčených 10 bodov na trase, kde nám môžu kamaráti alebo rodina podať naše obľúbené jedlo a pitie na občerstvenie.

Salzkammergut Trophy 2024

Ceny a tombola

Prví traja pretekári v každej kategórii dostanú Dachsteinskú trofej, čo je skamenelina morského slimáka Actaeonella stará zhruba 80 miliónov rokov z obdobia kriedy. Ceny sa dávajú pre najrýchlejšie tímy alebo aj gravel bicykle. V sobotu večer sa zo všetkých zúčastnených bude losovať tombola, ktorej celková hodnota je 5000 €.

Salzkammergut Trophy 2024

Na záver

Výnimočnú atmosféru zabezpečí publikum divákov, ktorých je pri každom počasí hojný počet. Neostáva nám už nič iné, ako doladiť posledné detaily v príprave, zjesť veľa cestovín pred pretekmi a vidíme sa na štarte o 5:00 ráno, alebo v inom „hracom“ čase pre menších extrémistov.
Zdroj fotografií: archív readkcie, organizátor podujatia
report_problem Našiel si v texte chybu?

Salzkammergut Trophy

calendar_today 13. 7. 2024
label MTB maratón
place Bad Goisern (Rakúsko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac jún – roztočme kolesá na pretekoch

Pozvánka: Mesiac jún – roztočme kolesá na pretekoch

Letné mesiace sú pred nami a kalendár je plný podujatí. Bude to sezóna nabitá zážitkami.
Pozvánka: Bikefest Maratón - bodka za víkendom

Pozvánka: Bikefest Maratón - bodka za víkendom

Maratón v Kálnici, ktorý sa koná v rámci Birell Bikefest, je populárnou zastávkou v kalendári. Inak tomu nebude ani v sezóne 2024, kedy sa koná 2. júna.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up