Neskoré jesenné Ľubovnianske XC

Po dlhých presnejsie štyroch rokoch temna ohľadom Cross country pretekov sa v Starej Ľubovni uskutocnila nenápadna XC sútaž s názvom Lubovnianske cross country open.

Po dlhoročnej myšlienke pár ludí zorganizovať takúto sútaž aj priamo v SL kde by sa dalo povedať že je rájom pre horskú cyklistiku sa stala realitou.
Po deľbe práce s organizáciou medzi Magora (Ivan Saloň), Dogyho (Igor Štefaňák), Kormiho (Ivan Kormaník) a Miškina (Michal Alexik) prisiel deň D. Už hneď z rána bolo jasne ze počasie vyšlo na 100% z čoho sme sa neskutočne tešili. Ved uskutočniť ešte nejakú XC suťaž ku koncu októbra kde kalendár XC pretekov už dávnom zýva prázdnotou bol trochu risk.
Po posledných preznačeniach trate sa už len čakolo aká asi bude učasť a ako to všetko asi dopadne.
Prezentácia a štart sa konal pod naším nádherným Ľubovnianskym hradom pri skanzeme v reštauracii U grófky Izabelli.
V počte 23 štartujúcich v Kategoriach Juniori do 18 rokov, Muži 19-39 rokov, Ženy a Veteráni 40 a viac sa pretek odštartoval tesne po 11 hodine dopoludnia v Nedelu 24.10.2010. Všetky kategórie odštartovali spoločne. Po dravom vyštartovaní sa pretekári vyselektovali na tých "divochov" v predu až po "Easy going tipkov" v zadu.


Celá pretek spočíval v okruhoch kde jeden mal cca 3km s prevýšením cca 100m/n/m. U juniorov to
boli 3 okruhy, Muži 4, ženy 2 a naši deduškovia si dali 3. (vraj aby sme ich ešte udržali v kondičke).
Prvý pretekár u najsilnejšej skupiny muži 19-39r. Prešiel cieľovú pásku trocha rýchlejsie ako sme očakávali a mali odstopované v treningu.Bezkonkurenčne najlepším u mužov sa stal Michal Lami z klubu Jumb Sport Košice časom 41:29. Po ňom ako druhý došiel do cieľa domáci pretekár Igor Štefaňák so stratou necelé 3 minúti 44:12 a ako tretí Bardejovčan z CK Bardejov Lukáš Stachura so stratou 3,5 minúty a časom 45:02.

Lubovnianske open
Po príjazde do cieľa všetkých pretekárov bez akéhokoľvek zranenia si všetci pochutnali na dobrom guláši šéfkuchára z reštaurácie U grófky Izabelli. Po ňom nasledovali odvzdávanie cien s pomocou prednostky mesta Stara Ľubovňa Pani Klaudie Satkeovej sme sa rozišli s dobrým pocitom že všetko dobre dopadlo a plánmi na ďalší rok ako túto akciu zopakujeme s názvom 1. rocnik Ľubovniansky Cross country open a predsavzatím ešte lepšej úrovne tohto preteku.
Týmto by som chcel poďakovať všetkým ktorý sa podielali na organizacii týchto pretekov z akej koľvek strany a samozrejme naším sponzorom bez ktorých by sme to tažko zorganizovali.
Poďakovanie patrí: Mestu Stará Ľubovňa a Ekos Stara Ľubovňa, SCK Pieniny, NORTELL-internet service provider, Šport servis bicykle- Richard Litvin, SpeedSport, Komeko, Hillside studio, Death metal-SL

Výsledky

Ženy: - štartovala len jedna, takže prvú priečku obsadila Zuzana Malachovská

Muži: 1. miesto Lami Michal, 2. miesto Igor "Dogy" Štefaňák, 3. miesto Lukáš Stachura

Juniori: 1. miesto Lami František, 2. miesto Habera Michal, 3. miesto Matúš Brezovský

Veteráni: 1. miesto Kočir Miroslav, 2. miesto Koneval Dušan

report_problem Našiel si v texte chybu?

Ľubovnianske Cross Country Open 2010

calendar_today 24.10.2010
label 24-hodinovka
place Stará Ľubovňa (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Domáce XCO odštartovalo v Drozdove

Domáce XCO odštartovalo v Drozdove

Predošlý víkend odštartovalo domáce XCO úvodným kolom v Drozdove. Pretekárov potrápili náročné podmienky, o ktoré sa postaralo nepriaznivé počasie.
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
keyboard_arrow_up